CDW is natuurlijk altijd al bezig met haar jeugd wat betreft training en begeleiding. De jeugd heeft immers de toekomst. Echter er waren volgens het bestuur en technische staf nog wel wat slagen te maken qua professionalisering, voor zover je dat van een amateurclub mag verwachten.

Het bestuur heeft de wens uitgesproken met CDW dé jeugdopleider van de Heuvelrug te worden. Om die wens kracht bij te zetten is er de afgelopen maanden geïnvesteerd in het neerzetten van een stevig fundament voor de komende seizoenen.
Naast de aanschaf van nieuwe materialen en technieken (o.a. lichtgevende pionnen en de kleine “Sens” ballen) heeft CDW een kwalitatief hoogwaardige trainersstaf weten neer te zetten.

Gerard Pouw zal worden aangesteld als Hoofd Jeugdopleidingen. Hij zal de algehele begeleiding en coaching verzorgen van de complete jeugd van CDW. Hij zal het aanspreekpunt zijn van tal van zaken die spelen rondom het goed en meerjarig neerzetten van een gedegen jeugdopleiding. Gerard traint momenteel al de E1 van CDW en is Hoofdtrainer van Aurora 1.

Specifiek voor de begeleiding van trainers en spelers van de E en F pupillen, is Maurice Pot aangetrokken. Maurice heeft zijn eigen voetbalschool opgezet en traint momenteel o.a. de jeugd van SVF. Maurice neemt een brok een kennis en ervaring mee. Zo zal hij bijvoorbeeld persoonlijk de E-F trainers begeleiden met een op maat gemaakt trainingsprogramma. Trainers krijgen input per training aangereikt en kunnen deze in een app bekijken, zodat duidelijk wordt hoe de oefeningen technisch uitgevoerd moeten worden.

Zo werken we aan een opbouw met visie en doel; en daarbij de juiste uitvoering en begeleiding. De basis van een goede techniek wordt immers in de beginjaren van een voetballoopbaan neergezet.

Andere hoofdgroeptrainers die we al bereid hebben gevonden zich komend seizoen met hart en ziel in te gaan zetten voor CDW zijn:

CDW 1   Joost Kooijman
CDW 2   Adriaan van Barneveld
O23  Paul Wijman
A  Vincent Herfkens/Michael van Berkel
B  Gerard Wijman
C  Pascal Junggeburt
D  Ruud Onink/Patrick Spee
E  Jan Nienhaus
O10  Jaap de Boer en Dennis Smits
F  Maarten van Deudekom
O8  Ronald Elders

Voor de Meiden van CDW worden de komende tijd nog gesprekken gevoerd. Daarover later bericht.

Bestuur en TC CDW


  1. schrijft Berr van Engelen:

    Complimenten aan bestuur en TC van CDW voor deze beslissing en invulling van de nieuwe trainers komende jaren.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*