De verslagen zijn gebaseerd op artikelen uit de Wijkse Courant en het Utrechts Nieuwsblad

9 september 1984: JOS – CDW (2-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen (35-Albert Achterberg), Kees de Heus, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Jan Wortman, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 20e minuut 1-0, 24e minuut 1-1 (Hans v.d. Vliet), 81e minuut 2-1.
De eerste wedstrijd van CDW in de tweede klasse werd een tegenvaller. Niet alleen werd er verloren, ook het voetbal viel tegen. De ploeg had zich ingesteld op een tegenstander die technisch vaardig zou zijn, maar JOS moest het slechts hebben van werken en schoppen. John van Gelderen was daarvan het slachtoffer. In de dertigste minuut ging hij op snelheid langs zijn tegenstander en werd vervolgens de wedstrijd uit geschopt. Zoals gebruikelijk was CDW begonnen met aanvallend voetbal en dat had al de nodige kansen voor o.a. Pieter Barte, Leen de Rooy en Hans v.d. Vliet opgeleverd toen JOS in de twintigste minuut, tegen de verhouding in, de leiding nam. Een Amsterdamse counter werd verzilverd, het stond 1-0. Enkele minuten later werd Gerard Lieverse in het strafschopgebied onderuitgehaald, Hans v.d. Vliet benutte de penalty, 1-1. Even later sloeg een Amsterdamse verdediger de bal binnen de beruchte lijnen met de hand weg. De scheidsrechter vond echter twee strafschoppen binnen een paar minuten te veel van het goede. Ook in de tweede helft was CDW de betere ploeg. Kansen werden echter niet afgemaakt en uit een van de gevaarlijke Amsterdamse uitvallen werd wel gescoord, 2-1. In de slotfase trok Wim van Oudbroekhuizen vele malen mee naar voren, maar echt gevaarlijk werd CDW niet meer.

16 september 1984: CDW – Zwaluwen Vooruit (1-2)
Opstelling: Albert Achterberg (46-Ruud Onink), Leo Barte, Pieter Barte, Kees de Heus, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Jan Wortman, Leen de Rooy, Gerrit de Heus (75-Gerard Wijman).
Scoreverloop: 16e minuut 0-1, 77e minuut 1-1 (Pieter Barte), 81e minuut 1-2
CDW begon de wedstrijd zonder John van Gelderen (verrekte wreefbanden) en Hans v.d. Vliet (gekneusde nier). In de eerste helft kon CDW geen potten breken. Zwaluwen Vooruit kwam in de 16e minuut op 1-0 dankzij een omstreden penalty. Hans de Jong kreeg de bal bij een sliding tegen zijn hand, van opzet was geen sprake en voordeel was er ook niet. De penalty werd niettemin gegeven. Kort voor rust was er een soortgelijke situatie in het strafschopgebied van Zwaluwen Vooruit en kort na rust werd Gerard Lieverse in het penalty gebied onderuit gehaald. De Wijkse spelers hadden echter teveel gezeurd bij de scheidsrechter, de bal ging in beide gevallen niet op de stip. Na rust viel de thuisploeg furieus aan. Goed was het allemaal niet, wel spectaculair. In de 77e minuut was het raak, Pieter Barte wilde inkoppen, maar moest zich inhouden omdat de Utrechtse keeper met gestrekt been op hem in kwam. Pieter verzilverde de strafschop zelf, 1-1. CDW had maar kort plezier van de gelijkmaker, vier minuten later strafte Zwaluwen Vooruit een gebrek aan organistatie af en scoorde de 1-2. Het slotoffensief leverde nog wel kansen, maar geen doelpunten op.

23 september 1984: Velox – CDW (0-0)

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Kees de Heus, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Ruud Onink, Leen de Rooy.
CDW speelde wat behoudender dan in de eerste twee wedstrijden en dat leverde een punt op. In de eerste helft liet de Wijkse ploeg het initiatief aan de tegenstander. Dat leverde een paar kansen voor Velox op, maar de meeste aanvallen werden door het sterke verdedigingscentrum, gevormd door Hans de Jong en Wim van Oudbroekhuizen, geneutraliseerd. In de tweede helft trok CDW het spel meer naar zich toe. Dat resulteerde in een aantal kansen en een wegens vermeend hands afgekeurd doelpunt van Jan Wortman. Met de puntendeling hadden beide partijen vrede.

30 september 1984: CDW – DOS (0-2)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Kees de Heus, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (84-Gerard Wijman), Jan Wortman, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 77e minuut 0-1, 86e minuut 0-2.
CDW keek het eerste half uur de kat uit de boom tegen DOS, de gedoodverfde kampioen. DOS werd enkele malen gevaarlijk, maar echte problemen leverde dat niet op. Na een half uur gooide de thuisploeg de schroom van zich af en vanaf dat moment kreeg het publiek het gebruikelijke aanvallende spel van CDW te zien. In het restant van de eerste helft en de hele tweede helft werd het Utrechtse doel bestookt door een agressief en fel CDW. DOS doelman Marcel Mul groeide uit tot de held van de middag, hij stopte meerdere “zekere doelpunten”. DOS bleek achteraf de slimste. De Utrechters vertrouwden op de klasse van hun doelman en op de spaarzame kansjes die CDW toestond. Het tweede kansje, een kwartier voor tijd, leverde de 0-1 op. CDW moest nog meer risico nemen, Wim van Oudbroekhuizen schoof op naar de spitspositie. In het laatste kwartier werd het Utrechtse doel zwaar onder vuur genomen, maar Mul had alles. Kort voor tijd counterde DOS naar 0-2. Niet de beste, maar de slimste ploeg had gewonnen.

7 oktober 1984: CDW – Quick 1890 (3-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d Geer, Ruud Onink, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 41e minuut 1-0 (Paul v.d. Weerd), 54e minuut 2-0 (Jan Wortman), 67e minuut 2-1, 74e minuut 3-1 (Hans v.d. Vliet).
De eerste gewonnen wedstrijd in de tweede klasse was een feit. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat CDW zou winnen. De ploeg maakte een zwakke indruk en bezondigde zich aan te veel aanvallende avontuurtjes. Quick kreeg in de eerste helft een aantal uitstekende kansen en had pech dat doelman Henry v.d. Geer van geen wijken wist. Kort voor rust kopte Paul v.d. Weerd een voorzet van Jan Wortman in, 1-0. In de tweede helft speelde CDW veel beter. De verdediging was beter georganiseerd en gaf weinig weg. Kort na rust penetreerde Jan Wortman de Amersfoortse defensie en scoorde via Quick verdediger Leo Stolk de 2-0. CDW ging gehaast en slordig spelen, waarvan Quick in de 67e minuut profiteerde. Op een harde schuiver was zelfs Henry v.d. Geer kansloos, 2-1. Zeven minuten later besliste CDW de wedstrijd. Een schitterend uitgevoerde counter werd door Hans v.d. Vliet koppend afgemaakt, 3-1.

14 oktober 1984: Minerva – CDW (2-2)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer, Ruud Onink (55-Kees v.d. Heiligenberg), Leen de Rooy.
Scoreverloop: 10e minuut 0-1 (Jan Wortman), 25e minuut 0-2 (Hans v.d. Vliet), 83e minuut 1-2, 90e minuut 2-2.
De wedstrijd leek lange tijd in de knip. In het pittige duel was CDW lang de betere ploeg. Het middenveld was compleet in handen van de Wijkse ploeg. In de tiende minuut speelde Paul v.d. Weerd Jan Wortman aan. De laatste speelde een tegenstander uit en liet de keeper kansloos, 0-1. Een kwartier later was het alweer raak. Nu stond Wortman aan de basis. Hans v.d. Vliet omspeelde zijn tegenstander en schoot onhoudbaar in, 0-2. CDW kreeg legio kansen om de voorsprong te vergroten, maar keeper, paal en lat stonden verder succes in de weg. De ommekeer in de wedstrijd vond plaats in de 55e minuut. Ruud Onink viel geblesseerd uit en werd vervangen door Kees v.d. Heiligenberg. In de eerste actie van de wisselspeler zag de arbiter een overtreding die met een boeking werd bestraft. Enkele minuten later legde v.d. Heiligenberg zijn tegenstander neer. De scheidsrechter stuurde hem hierop van het veld, waardoor CDW met tien man verder moest. De wedstrijd kantelde, in de 83e minuut scoorde Minerva de 1-2. In blessuretijd kwamen de Utrechters zelfs nog langszij, 2-2.

28 oktober 1984: CDW – Maarssen (3-0)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 4e minuut 1-0 (Hans v.d. Vliet), 45e minuut 2-0 (Hans v.d. Vliet), 54e minuut 3-0 (Paul v.d. Weerd)
CDW zette Maarssen in de eerste helft op een vrijwel niet te overbruggen achterstand van 2-0. De eerste drie kwartier was CDW op alle fronten sterker. Dankzij Jan Wortman, Hans v.d. Vliet en Pieter Barte die op het middenveld bergen werk verzetten en zeer agressief speelden werd Maarssen in de verdediging gedrukt. Toch kreeg de Wijkse ploeg weinig kansen. De doelpunten werden gescoord uit dode spelmomenten. In de vierde minuut kopte Hans v.d. Vliet een vrije trap van Jan van Maurik binnen. In blessuretijd kopte v.d. Vliet een corner van Leen de Rooij achterwaarts in. Na rust kreeg Maarssen wat meer vat op het spel. In de 53ste minuut kwam Henry v.d. Geer goed weg toen een vliegend schot via de onderkant van de lat het veld weer in sprong. In de volgende minuut was het Paul v.d. Weerd, die een vrije trap van Jan Wortman inkopte. De stand kwam daarmee op 3-0 en de wedstrijd was gelopen.

4 november 1984: AZS – CDW (3-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman (80-Ruud Onink), Henry v.d. Geer, Leen de Rooy (65-Albert Achterberg).
Scoreverloop: 5e minuut 0-1 (Hans v.d. Vliet), 20e minuut 1-1, 47e minuut 2-1, 78e minuut 3-1
De Amsterdamse Zwarte Schapen behaalden via CDW hun eerste thuisoverwinning. De Amsterdamse debutant was technisch beter en won verdiend. Hans v.d. Vliet strafte in de vijfde minuut een blunder in de AZS defensie af, 0-1. Daarna was het een open wedstrijd, tussen twee ploegen die gingen voor de aanval. In deze fase kreeg CDW de betere kansen, maar deze werden niet benut. In de 20e minuut viel de gelijkmaker, via een schitterende omhaal. Het positiespel van de Amsterdammers was beter verzorgd, waardoor zij een licht overwicht kregen. Bij de eerste goed opgezette aanval na rust stond de complete Wijkse defensie te slapen, de 2-1 was een feit. CDW vocht terug, maar wist niet meer te scoren. Dat deden de Amsterdammers wel, in de 78e minuut counterden zij naar 3-1. De laatste tien minuten kreeg AZS vleugels, mede door het geblesseerd uitvallen van Jan Wortman. CDW had de wissels al verbruikt, zodat de laatste tien minuten met 10 man moesten worden uitgespeeld.

11 november 1984: CDW – Holland (3-2)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Henry v.d. Geer, Ruud Onink (88-Rob Verhoeven), Leen de Rooy (85-Gerard Wijman).
Scoreverloop: 25e minuut 1-0 (Pieter Barte), 68e minuut 2-0 (Ruud Onink), 76e minuut 2-1, 90e minuut 3-1 (Hans v.d. Vliet), 90e minuut 3-2.
CDW heeft door met 3-2 van Holland te winnen afstand genomen van de gevarenzone. In deze vier-punten-wedstrijd waren de Wijkenaren dankzij hun agressieve spelopvatting lange tijd de meerdere. De winst was dan ook verdiend. Toch kroop de thuisploeg een aantal keren door het oog van de naald en was Holland in de spannende slotfase dicht bij een gelijkspel. Holland begon sterk, in de zevende minuut veroorzaakte Henry v.d. Geer een strafschop, die werd gemist. Een kwartier later kreeg ook CDW een strafschop, maar Hans v.d. Vliet zag zijn inzet gestopt. Uiteindelijk nam CDW de leiding. Paul v.d. Weerd kopte een corner door naar Pieter Barte, die doeltreffend uithaalde. Met technisch goed voetbal dook Holland nog wel een paar keer voor het Wijkse doel op, maar Henry v.d. Geer kwam niet in de problemen. CDW verzuimde om voor rust een van de vele kansen te benutten. Na rust domineerde CDW, zonder veel kansen af te dwingen. In de 68e minuut sloeg de thuisploeg eindelijk toe, Paul v.d. Weerd lepelde de bal voor het doel waar Ruud Onink beheerst inkopte, 2-0. Daarna verzuimde CDW opnieuw de wedstrijd te beslissen. In de 76e minuut viel de 2-1, wat voor Holland het sein was om er een schepje bovenop te gooien. Het doel van CDW kwam onder grote druk te staan, maar Hans de Jong en Wim van Oudbroekhuizen waren heer en meester. Ver in de blessuretijd (scheidsrechter Schuurmans zou maar liefst 14 minuten bijtellen) scoorde Hans v.d. Vliet de 3-1. Twee minuten later werd het nog 3-2, maar toen vond de scheids het welletjes.

25 november 1984: RKAVIC – CDW (3-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman (80-John van Gelderen), Henry v.d. Geer, Ruud Onink (35-Rob Verhoeven), Leen de Rooy, John de Rooy.
Scoreverloop: 22e minuut 1-0, 42e minuut 2-0, 52e minuut 3-0, 64e minuut 3-1 (Wim van Oudbroekhuizen).
CDW begon gehandicapped. Jan van Maurik en Hans v.d. Vliet waren niet inzetbaar, Ruud Onink moest na een half uur met een blessure naar de kant. RKAVIC maakte de status van koploper echter niet waar, de ploeg was nauwelijks gevaarlijk. CDW kreeg steeds meer vat op de wedstrijd. Toch nam de thuisploeg de leiding. Een corner werd niet goed verdedigd, zodat de bal gemakkelijk kon worden ingekopt, 1-0. Na deze treffer beperkte RKAVIC zich nog nadrukkelijker tot verdedigen en counteren. Kort voor rust wierp deze tactiek haar vruchten af, een vrije trap vloog in het doel, 2-0. Na rust gooide CDW alles op de aanval, zette de thuisploeg onder grote druk en dwong een aantal kansen af. In de 52e minuut maakte RKAVIC opnieuw gebruik van de ruimte, zij scoorden de 3-0. Even later bepaalde Wim van Oudbroekhuizen de eindstand op 3-1.

2 december 1984: CDW – Baarn (3-0)

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (55-Albert Achterberg), Jan Wortman, Henry v.d. Geer, Ruud Onink, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 37e minuut 1-0 (e.d.), 47e minuut 2-0 (Wim van Oudbroekhuizen), 90e minuut 3-0 (Ruud Onink).
CDW won dik verdiend. De uitslag had zelfs veel groter kunnen zijn, als de Wijkse ploeg de kansen beter had benut. In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. In een aantrekkelijke pot kregen beide ploegen kansen om te scoren. In de 37e minuut kwam CDW fortuinlijk op voorsprong, een harde voorzet van Ruud Onink werd door Piet Esschert achter zijn eigen doelman gewerkt, 1-0. Direct na rust leek de wedstrijd beslist, Hans v.d. Vliet speelde uitblinker Wim van Oudbroekhuizen aan. Hij omspeelde zijn tegenstander en haalde met links uit, 2-0. Baarn hield daarna verdedigend open huis. Een groot aantal keren stonden er vier rood-blauwe aanvallers tegenover twee of drie Baarnse verdedigers, maar de Wijkenaren wisten zich geen raad met deze ruimte. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de ploeg weinig geluk had, paal en lat stonden Wijks succes meermalen in de weg. In de 65e minuut werd Wim van Oudbroekhuizen gevloerd in het strafschopgebied. Hans de Jong kogelde de penalty tegen de paal. In de laatste minuut van de wedstrijd viel eindelijk de 3-0. Ruud Onink, uit een voorzet van Albert Achterberg, tekende voor deze treffer.

9 december 1984: CDW – JOS (3-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen (70-Albert Achterberg), Hans de Jong, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 38e minuut 0-1, 48e minuut 1-1 (Hans v.d. Vliet), 50e minuut 2-1 (Hans v.d. Vliet), 65e minuut 3-1 (Pieter Barte)
JOS, de nummer twee van de ranglijst werd getracteerd op een 3-1 nederlaag. Vooral in de tweede helft werden de Amsterdammers overklast. Cruciaal in deze wedstrijd waren twee doelpunten van Hans v.d. Vliet kort na rust. Voor rust was JOS op een 0-1 voorsprong gekomen. In de 48e minuut rukte Wim van Oudbroekhuizen, met de bal aan zijn voet, ver op en speelde Hans v.d. Vliet in de diepte aan. Deze liet de Amsterdamse keeper kansloos. Twee minuten later was het alweer raak. Nu was het Jan Wortman die zijn tegenstander uitspeelde en v.d. Vliet lanceerde. De 2-1 kwam bij JOS aan als een knock out. In de tweede helft lieten zij zich compleet overrompelen. Het middenveld kwam in handen van uitblinkers Pieter Barte en Gerard Lieverse, die hun aanvallers uitstekend ondersteunden. In de 65e minuut werd het Wijkse overwicht in punten uitgedrukt, Paul v.d. Weerd omspeelde zijn tegenstander en bood Pieter Barte een niet te missen kans, 3-1. De rest van de wedstrijd dwong CDW nog meerdere kansen af, die werden echter niet benut.

16 december 1984: Zwaluwen Vooruit – CDW (2-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen (89-Gerard Wijman), Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (75-Albert Achterberg), Jan Wortman, Henry v.d. Geer, Ruud Onink, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 16e minuut 1-0, 31e minuut 2-0, 65e minuut 2-1 (Hans v.d. Vliet)
CDW voelde zich na afloop bestolen. Een buitenspeldoelpunt van Zwaluwen goedgekeurd, een strafschop onthouden en een doelpunt ten onrechte afgekeurd, klonk het in het Wijkse kamp. Vooral het tien ninuten voor tijd afgekeurde doelpunt riep de Wijkse woede op. Paul v.d. Weerd bracht de bal voor het doel, Jan Wortman verlengde met de borst en Hans v.d. Vliet knalde de 2-2 binnen. De scheidsrechter wees naar het midden, maar zwichtte uiteindelijk voor de Utrechtse protesten. Jan Wortman zou hands hebben gemaakt. De Utrechtse bluf leverde een punt op, want het bleef 2-1 voor de thuisploeg. Het was een open wedstrijd, waarin Zwaluwen na een kwartier de leiding nam. Na een half uur scoorde Zwaluwen Vooruit weer, een duidelijk buitenspeldoelpunt, maar de arbiter negeerde het vlagsignaal van de Wijkse grensrechter. Kort daarna was de scheidsrechter opnieuw bepalend voor de uitslag, Gerard Lieverse werd tegen de grasmat gelopen, maar de strafschop werd niet gegeven. Na rust verhuisde Hans v.d. Vliet naar de spits en zette CDW alles op de aanval. Dat had in de 65e minuut succes. Na voorbereidend werk van Jan Wortman en Paul v.d. Weerd scoorde Hans v.d. Vliet de 2-1. CDW schroefde het tempo nog verder op en leek daarmee succes te hebben. De gelijkmaker werd, zoals eerder gemeld, echter afgekeurd.

3 februari 1985: Quick 1890 – CDW (3-0)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Gerard Lieverse, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman (80-Gerard Wijman), Henry v.d. Geer, Ruud Onink (46-John de Rooy), Leen de Rooy.
Scoreverloop: 5e minuut 1-0, 60e minuut 2-0, 88e minuut 3-0
CDW was kansloos tegen Quick. De Amersfoortse hekkesluiter had duidelijk beter overwinterd dan de Wijkse ploeg. In de vijfde minuut nam Quick de leiding, een hoge bal kon ongehinderd worden ingekopt. Pas tien minuten voor de rust werd CDW voor het eerst gevaarlijk, maar de Amersfoortse keeper stopte de kopstoot van John van Gelderen. In de zestigste minuut besliste Quick de wedstrijd door de 2-0 te scoren. Hans v.d. Vliet schoof op naar de spits. Dat maakte de aanvallen wel gevaarlijker, maar doelpunten leverde het niet op. Pieter Barte en Hans v.d. Vliet waren dicht bij een doelpunt, maar de keeper redde bekwaam. Kort voor tijd bepaaalde Quick de eindstand op 3-0. Vlak daarvoor was nog een Amersfoorter naar de kleedkamer gezonden. Hij kon het niet verkroppen dat Wim van Oudbroekhuizen, die wel een ruime voldoende haalde, hem passeerde.

3 maart 1985: CDW – Velox (2-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (75-Jan Wortman), Henry v.d. Geer, Leen de Rooy, Gerard Wijman.
Scoreverloop: 24e minuut 0-1, 29e minuut 1-1 (Pieter Barte), 52e minuut 2-1 (Pieter Barte)
CDW zette een belangrijke stap op weg naar het behoud van het tweedeklasserschap door met 2-1 te winnen van Velox. Pieter Barte was de absolute uitblinker. Hij scoorde niet alleen beide Wijkse doelpunten, maar dankzij zijn creatieve acties en tomeloze werklust won CDW de strijd op het middenveld. Met Gerard Wijman op de plaats van de nog geschorste Hans de Jong, Leen de Rooij op de plek van de gepasseerde Jan Wortman en Hans v.d. Vliet in de spits zette CDW Velox onder zware druk. Pieter Barte raakte de paal en John van Gelderen schoot over. In de 24e minuut nam Velox, tegen de verhouding in, de leiding. Na een misser van Jan van Maurik verzuimde laatste man Gerard Wijman te ruimen. Velox strafte dit cadeautje af, 0-1. Een co-productie van de gebroeders Barte zorgde bijna voor de gelijkmaker, Leo Barte bracht de bal voor het doel, broer Pieter kopte rakelings over. In de 29e minuut was het dan toch raak, Hans v.d. Vliet won een kopduel van de Utrechtse doelman, Pieter Barte schoot de afvallende bal beheerst in, 1-1. Velox slaagde er niet in gevaarlijk te worden terwijl de kansen voor CDW zich opstapelden. het leek dan ook een kwestie van tijd voor CDW om afstand te nemen. In de 52e minuut ging Hans v.d. Vliet alleen op de keeper af en werd in de heupzwaai genomnen. Strafschop besliste de scheidsrechter terecht. Pieter Barte maakte vanaf elf meter geen fout, 2-1. CDW kreeg nog een aantal goede mogelijkgheden, maar wist niet meer te scoren.

10 maart 1985: DOS – CDW (0-0)
Opstelling:: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd (46-Ruud Onink), Jan Wortman, Henry v.d. Geer.
Bij CDW zat Gijs Brouwer op de bank. Hij verving trainer Frits v.d. Berk die op herhaling moest. Zowel CDW als DOS waren nog niet veilig, beide ploegen leken dan ook tevreden te zijn met een punt. Bij CDW was Hans de Jong na een schorsing weer terug. Jan Wortman stond weer in de basis, ten koste van Leen de Rooij. Er werd goed gevoetbald, vooral de verdedigingen speelden geconcentreerd en gaven heel weinig weg. Paul v.d. Weerd, Hans v.d. Vliet en Gerard Lieverse kregen een scoringskans, maar alle drie faalden. Ook de enige kans die DOS kreeg werd niet verzilverd. 0-0 was de terechte uitslag.

24 maart 1985: Maarssen – CDW (0-2)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte (1 goal), John van Gelderen (70-Albert Achterberg) , Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet (1 goal), Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer.
Scoreverloop: 35e minuut 0-1 (Pieter Barte), 75e minuut 0-2 (Hans v.d. Vliet)
CDW nam direct het initiatief tegen degradatiekandidaat Maarssen. Terwijl CDW-keeper Henry v.d. Geer praktisch niets gevaarlijks te doen kreeg, was het in het strafschopgebied van Maarssen vaak erg paniekerig. Hans v.d. Vliet en Wim van Oudbroekhuizen waren al in het eerste half uur dicht bij de openingstreffer. Tien minuten voor rust mocht de vrijstaande Pieter Barte de 0-1 inkoppen. Een tweede treffer hing in de lucht, maar Maarssen werd gered door het rustsignaal. Het wedstrijdbeeld wijzigde na rust niet. Het werk van Henry v.d. Geer bleef beperkt tot een paar terugspeelballen, voor het Maarssense doel stapelden de kansen zich op. Hans de Jong, Paul v.d. Weerd en Hans v.d. Vliet hadden moeten scoren, maar deden dat niet. Het tweede doelpunt viel pas een kwartier voor tijd. Paul v.d. Weerd schoot op de paal, Hans v.d. Vliet tikte de rebound binnen. Maarssen probeerde nog iets terug te doen, maar CDW beheerste de wedstrijd.

7 april 1985: CDW – AZS (0-0)
Opstelling:: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet (80-Gerard Wijman), Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer.
Met goed voetbal pakte CDW een punt tegen titelkandidaat AZS. Vooral in de eerste helft, geholpen door een stevige rugwind, was de thuisploeg sterker. Wim van Oudbroekhuizen stond oog in oog met de keeper, maar verprutste de kans. Ook Hans v.d. Vliet liet enkele mogelijkheden onbenut. De eerste 25 minuten van de tweede helft liet AZS zien waarom de ploeg zo hoog op de ranglijst staat. Met goed voetbal werd Henry v.d. Geer tot een aantal prima reddingen gedwongen. In de slotfase nam CDW het initiatief weer over en kreeg de ploeg een aantal kansen. Een kwartier voor tijd werd Jan Wortman in het strafschopgebied onderuitgehaald. De arbiter zag er echter geen strafschop in. Zo bleef de stand 0-0.

21 april 1985: Holland – CDW (0-2)

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Hans de Jong, Gerard Lieverse (50-Leen de Rooy), Jan van Maurik, Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer.
Scoreverloop: 14e minuut 0-1 (Pieter Barte), 42e minuut 0-2 (Pieter Barte)
CDW won in Utrecht met 2-0 van degradatiekandidaat Holland. Middenvelder Pieter Barte nam beide treffers voor zijn rekening. De Wijkse ploeg was veilig en kon vrijuit spelen. Zij deden hun sportieve plicht en controleerden de wedstrijd volledig. Binnen een kwartier nam CDW de leiding. Pieter Barte was er als de kippen bij toen er te zacht werd teruggespeeld op de Holland-keeper, 0-1. CDW kwam eigenlijk alleen enigszins in de problemen door verre uittrappen van de Holland-doelman, die de wind voor rust mee had. Henry v.d. Geer keepte foutloos in het Wijkse doel. Kort voor rust nam CDW verder afstand. John van Gelderen werd vastgehouden toen hij op het Holland doel afsnelde. Pieter Barte benutte de strafschop, 0-2. Na rust had CDW het voordeel van de wind. Een doelpunt van CDW’s beste aanvaller, Paul v.d. Weerd, werd afgekeurd wegens buitenspel. Hans v.d. Vliet, John van gelderen en Paul v.d. Weerd lieten goede mogelijkheden onbenut. Daardoor bleef het 0-2.

28 april 1985: CDW – RKAVIC (1-1)
Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik (50-Leen de Rooy), Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer.
Scoreverloop: 12e minuut 0-1, 75e minuut 1-1 (Hans v.d. Vliet)
CDW bewees koploper AZS een grote dienst door de nummer twee, RKAVIC, een punt af te snoepen. De Amsterdammers mochten nog blij zijn met het gelijkspel, want CDW was vrijwel de hele wedstrijd heer en meester. Het spel werd beïnvloed door een krachtige wind en hagelbuien. Het spel werd zelfs vijf minuten stilgelegd vanwege een hagelbui. RKAVIC kon de hoge positie op de ranglijst niet waarmaken. Zij beperkten zich voornamelijk tot hoge ballen in de Wijkse defensie en daar wisten de kopsterke Hans de Jong en Wim van Oudbroekhuizen wel raad mee. De eerste kans was echter wel raak, Henry v.d. Geer was kansloos op een kopbal in de 12e minuut. CDW kreeg nog een paar kansjes in de eerste helft, maar Jan Wortman en Hans v.d. Vliet misten het doel. De tweede helft overspeelde CDW de Amsterdamse gasten, aanvankelijk zonder te scoren. Het duurde tot de 75e minuut voordat de verdiende gelijkmaker viel. Uit een hoekschop van Jan Wortman dook Hans v.d. Vliet de bal het doel in, 1-1. Vijf minuten later scoorde v.d. Vliet weer. Tot grote woede van de thuisploeg werd deze treffer echter afgekeurd: de spits zou geduwd hebben.

30 april 1985: CDW – Minerva (2-0)

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Hans de Jong, Gerard Lieverse, Jan van Maurik (70-Gerard Wijman), Wim van Oudbroekhuizen, Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 17e minuut 1-0 (Paul v.d. Weerd), 38e minuut 2-0 (Paul v.d. Weerd)
CDW won de voorlaatste competitiewedstrijd met 2-0. De overwinning was dik verdiend, CDW legde Minerva de hele wedstrijd zijn wil op. Nu Hans v.d. Vliet wegens vakantie ontbrak moest het gevaar vooral komen van Paul v.d. Weerd. De jeugdige linkerpits speelde met lef en zelfvertrouwen. Hij schoot CDW al in de eerste helft naar een 2-0 voorsprong. Als de andere aanvallers net zo met de kansen waren omgesprongen, dan was de overwinning heel wat hoger uitgevallen. Met name halverwege de tweede helft verzuimde CDW de score op te voeren. Jan Wortman had de bal voor het inschieten, maar passte toch nog op Pieter Barte die tegen de keeper op schoot. Leo Barte bracht John van Gelderen in stelling, die ook de keeper op zijn weg trof. Uit een corner van Jan Wortman kopte Hans de Jong hard op de paal. Pieter Barte trof de kruising en John van Gelderen was weliswaar de hele verdediging te snel af, maar schoot oog-in-oog met de keeper slordig naast. Zo werd 2-0 de eindstand.

5 mei 1985 Baarn – CDW (2-1)

Opstelling: Leo Barte, Pieter Barte, John van Gelderen, Hans de Jong, Gerard Lieverse (75-Peter Volmer), Wim van Oudbroekhuizen, Hans v.d. Vliet (80-Johan Kosterman), Paul v.d. Weerd, Jan Wortman, Henry v.d. Geer, Leen de Rooy.
Scoreverloop: 3e minuut 1-0, 5e minuut 2-0, 32e minuut 2-1 (Leo Barte)
In de eerste minuten schortte er wat aan de concentratie bij CDW. Eerst strafte Baarn een te zachte terugspeelbal van Pieter Barte af, 1-0. In de volgende minuut tastten Leo Barte en Wim van Oudbroekhuizen mis, waardoor Henry v.d. Geer voor de tweede maal werd gepasseerd. Na een half uur verkleinde Leo Barte uit een pass van Gerard Lieverse de achterstand tot 2-1. In de tweede helft kwam CDW sterker voor de dag en probeerde langszij te komen. Hans v.d. Vliet liet een aantal goede kansen liggen. Wim van Oudbroekhuizen werd naar voren gestuurd, maar ook hij kwam niet tot scoren.