23-03-2019: Aurora JO13-1 – CDW JO13-2

Door cdw-archive op om

Op de eerste lente zaterdag van 2019 speelde CDW JO13-2 een uitwedstrijd in Werkhoven tegen Aurora JO13-1. Heerlijk; weer eens een wedstrijd op gras!

CDW begon met Joey in het doel. Duke, Leonard, Job en Jochem achterin. Lars, David en Willem op het middenveld. Jelle, Jayden en Rida voorin. Thijs starte in de wissel. Joep was wegens ziekte afwezig.

Na een minuut stilte begon de wedstrijd tussen Aurora en CDW. Vanaf het begin was CDW de betere ploeg. Aurora probeerde vaak de aanval te zoeken over de flanken, maar daar had de verdediging weinig moeite mee. Alleen door slap verdedigen en te korte passes naar elkaar toe, kwam CDW zo nu en dan in de problemen.

Lars en Willen hadden het met hun loopvermogen het middenveld goed onder controle en David werd daardoor goed in staat gesteld om de aanval te voorzien van steekballen.

Zo speelde David met een mooie pass Jelle vrij in de diepte die vervolgens de bal naar Jayden speelde, die het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde (0-1). Na dit doelpunt waren er nog een aantal kansen voor CDW.

Vlak voor rust speelde Jayden zich weer vrij en kon nog net Rida aanspelen die vanaf de achterlijn Willen weer aanspeelde, waarna Willem de 0-2 scoorde.

De tweede helft leek veel op de eerste helft. Aurora probeerde het wel, maar kon weinig in brengen tegen onze jongens. Na een hoekschop van Aurora pakte Job de afgeslagen bal op en kon zo een half veld overlopen. Daar speelde hij Jayden aan die vervolgens koel de 0-3 noteerde.

Vanuit een mooie strakke vrije trap scoorde Aurora de 1-3 waarbij Joey kansloos was. Uiteraard wilde onze topscoorder Thijs ook nog even zijn doelpuntje meepikken. Dit lukte hem door een mooie lob over de keeper (1-4). Het slot akkoord was voor Aurora (2-4).

De meegereisde ouders hebben vandaag een leuke wedstrijd gezien met zo nu en dan goed voetbal (ze kunnen het wel!). Een verdiende overwinning waardoor de JO13-2 na vijf wedstrijden 9 punten heeft en meedoet om de tweede plaats ?.

Einduitslag: 2 – 4