Bekerwedstrijd levert winst op voor CDW 1

Door cdw-1 op om

Thuis tegen vierdeklasser KVVA uit Amersfoort had CDW in de eerste helft mede door zelf niet bijster goed te spelen de nodige moeite met KVVA. Rust 0-0. Na de rust speelde CDW aanzienlijk beter en met 2 assists en 1 doelpunt van Jens van Doorn werd de 3-0 eindstand bereikt.

Gasten beter.

Vooral in het eerste kwartier waren de gasten feller en alerter dan de CDW, en al in de 2e minuut moest keeper Ibi el Salih aan de bak om een inschattingsfout van back Robbin van den Berg te herstellen. Dat lukte in 2e instantie, maar CDW ontsnapte daar wel aan een vroege achterstand. Tot de 30e min. herstelde CDW zich wat van de zwakke start maar groots werd het nog niet. De Amersfoorters vielen ook terug in tempo en werklust, meer en meer werd duidelijk dat ze ook intimidatie en de botte bijl niet schuwden om CDW van echt voetballen af te houden. De beste momenten voor CDW waren een afstandsschot van Roderik Sybesma dat net over de kruising zeilde en in de slotminuut ging de scheids mee met het vlagsignaal van zijn assistent die dacht te zien dat na een vrije trap de bal vanuit buitenspel ingetikt werd. Rust 0-0.

Dubbele wissel.

Keeper Ibi had in de eerste helft een spierblessure opgelopen en ook Tim van Ravenhorst kon nog geen hele wedstrijd aan, daarom kwamen Rosh Rigter en Lars Mulder er bij de aftrap van de tweede helft in. En Bart van de Leemkolk ging een linie terug, van centrale verdediger naar keeper. De thee en de omzettingen na de wissels hadden CDW goed gedaan, KVVA moest nu terug en kwam nog maar sporadisch op de Wijkse helft. Al na 5 minuten was een sterke redding van de keeper nodig om een hard schot van Jens van Doorn met zijn voet te keren. Na een volgende wissel kwam Thijs Wiegers er in de 52e min. in voor Marijn Kroodsma. CDW kreeg meer en meer corners en vrije trappen te nemen die ook kansen opleverden. 55, corner Jeff Zichterman vrije kopkans Ingmar de Wit, maar die raakt de bal slecht die gaat ver naast. Dan even later gaat de bal van achteruit via goed positiespel naar rechterspits Jens van Doorn. Die maakt zijn actie en de half hoge voorzet wordt door Lars Mulder prachtig binnen gevolleyd. De bevrijdende 1-0 en een klassegoal. Nog 15 min. te gaan, weer eens een vrije trap voor CDW op een meter of 25 van het doel. Een lage knal en de 2-0 ligt achter de keeper. Kort daarna had Ingmar de Wit nog een kopkans, nu na een corner van Jens van Doorn. Ditmaal gin g de bal over. In de 85e min. maakte Jeff Zichterman een goede voorzet van Jens van Doorn beheerst af en kwam de 3-0 op het scorebord. Keeper Bart had tot kort voor het einde weinig te doen gehad in het doel, mooi was wel dat hij in de slotfase enkele keren toch wel echt aan de bak moest en hij zelfs met 1 heel goede redding de 0 hield.
Volgende week speelt CDW 1 uit voor de beker bij streekgenoot Odijk.

CDW: Ibi el Salih (Rosh Rigter) – Max Hoogduin – Frank Barte – Bart van de Leemkolk – Robbin van den Berg – Roderik Sybesma – Tim van Ravenhorst (Lars Mulder) – Marijn Kroodsma ( Thijs Wiegers) – Jens van Doorn – Ingmar de Wit en Jeff Zichterman.