CDW doet goede zaken.

Door cdw-1 op om

Met het bezoek van vv Veenendaal aan Mariënhoeve kreeg CDW na Houten nog eens een team op bezoek dat tot de achtervolgers gerekend mag worden. Sterker nog, de bezoekers stonden 4e op 1 punt van CDW en ze hadden ook hele goede papieren in de tweede periode. Paralellen waren er zeker te trekken met Houten thuis, ook nu een matige en soms zeer matige eerste helft waarbij de 1-1 ruststand voor CDW gezien het spel een meevaller was. Hoe anders was het na de rust, Veenendaal moest terug en werd tot fouten gedwongen. Natuurlijk klaagt hun trainer dan dat ze verliezen door persoonlijke fouten, dat klopt deels wel, maar die werden wel terdege door CDW afgedwongen. En dat het uiteindelijk 6-1 wordt geeft ook wel aan dat CDW na de rust uit een heel ander vaatje tapte dan ervoor.
Te laat.
Vooraf was al bekend bij CDW, Jeff Zichterman zijn we door een blessure ff kwijt maar voor hem hebben we in Floris van Dijk een prima aanvallend alternatief. Gekker wordt het als middenvelder Bart van de Leemkolk ook niet speelt, dat was bekend, maar als dan ook Yoeri Lakerveld te laat op de bespreking komt en uit het team verdwijnt heb je ineens een probleem. Dan vallen 2 belangrijke schakels op het middenveld weg en blijft alleen Rosh Rigter als verbindingsspeler over. Jens van Doorn en Thijs Wiegers werden de andere middenvelders met Jens uiteraard als aanvallende. Die omzettingen waren zeker in het eerste halfuur bij CDW goed te merken, de wedstrijd kwam aan Wijkse kant moeilijk op gang. Veenendaal was zeker feller in de duels en ze hadden meer balbezit maar ondanks een drietal corners konden ook zij niet echt imponeren. Na een half uur viel de 1-0 uit het niets. Eerst was er een lange bal van Jens van Doorn op Pim Plantinga die vanaf rechts voorzette. De eerste kans, en die kopte Ingmar de Wit over. Dan de volgende aanval waarbij Floris van Dijk de perfecte voorzet gaf die Pim Plantinga fraai binnenkopte. Die 1-0 bleef staan tot aan de 45e minuut. Daarin leek Ingmar de Wit op weg naar de 2-0. Onbelaagd kon hij op het doel af, alleen dat had hij niet door. Een veel te vroege en te scherpe pass verprutste de kans. In blessuretijd kwam Veenendaal door een mooie doorkopbal gevolgd door een nog mooiere lob van Luuk van de Lustgraaf op 1-1. De enige keer dat het centrale duo aan Wijkse kant even niet goed stond werd afgestraft.
Die gelijkmaker was niet onverdiend, in totaal mochten de bezoekers 9 corners nemen in de eerste helft. Die werden zonder uitzondering allemaal perfect voor het doel gelegd, maar zonder resultaat. CDW zegt dan dat we perfect stonden te verdedigen, Veenendaal leek veel kansen gehad te hebben, maar aan een corner hoeft zeker niet altijd een kans vooraf te zijn gegaan. Eigenlijk was de eerste helft als het weer, slecht met af en toe een opklaring, rust dus 1-1.
Zelfde scenario.
De tweede helft werd een vrij precieze blauwdruk van de wedstrijd tegen Houten. Pas na de rust was CDW echt wakker mede omdat Thijs Wiegers voor de rust al een tik gekregen had en hij vervangen werd door Yoeri Lakerveld. Dat verbeterde de balans op het middenveld. En dat was te zien, Veenendaal moest terug en nu kreeg CDW enkele corners. Uit een daarvan die Yoeri voor het doel legde kopte Tim van Ravenhorst iets te onzuiver in, net naast. Maar CDW bleef jagen en Veenendaal tot fouten dwingen. 57e minuut, Frank Barte speelt een lange bal recht vooruit. De ene stuit die de bal maakte klopte vervolgens zowel de centrale verdediger als de uitkomende keeper. De bal was op weg om in het doel te verdwijnen en toen die iets af leek te wijken kopte Ingmar deze toch maar binnen. Zeker is zeker, en goed voor 2-1. Floris van Dijk had prima werk verricht en werd na 60 min. vervangen door Lars Mulder. Onze supersub werkt altijd als een paard en deze keer werd hij al bij zijn eerste balcontact beloond. Geen beste beurt voor aanvoerder Jeroen Veens van de gasten, die speelde slordig en te zacht terug op zijn keeper. Lars onderschepte de bal en maakte fraai af, 3-1. Daarna ontstond hetzelfde scenario als tegen Houten, de gasten kwamen er niet meer aan te pas en CDW wilde er wel voor gaan om de score nog op te voeren. En dat lukte nu wel, mede met hulp van de ongelukkig spelende Veenendaalse keeper en hun aanvoerder vielen er nog 3 doelpunten. Keeper Marco van Leeuwen dook in de 66e min. over een schot van Ingmar heen, dat was 4-1 en kort daarna kreeg Jens van Doorn het op zijn heupen en wandelde langs 5 man. Pim Plantinga was er als de kippen bij om er 5-1 van te maken. Met nog ruim 20 min. te gaan kwam Sem Eissens er als centrale verdediger in voor Frank Barte. Na 75 min. werd het door Jens van Doorn 6-1. Hij had weer een goede actie in huis en met hulp van de niet erg gelukkig spelende aanvoerder Veens ging de bal binnen. In de slotfase kreeg de keeper nog een hard schot van Rosh Rigter te verwerken dat stopte hij en Pim schoot de rebound over. Na 90 minuten floot scheids Ferwerda af, met deze stand was er geen reden blessuretijd bij te tellen, de strijd was gestreden. CDW doet goede zaken in periode 2, koploper VVZ’49 staat ook bovenaan in deze periode, maar door deze winst en de uitslag is CDW op doelsaldo voorbij Veenendaal en staat nu tweede.
Volgende klus, uit naar Focus in Culemborg, kijken of er revanche te nemen is voor de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen. CDW speelde met; Ibi el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte (Sem Eissens) – Tim van Ravenhorst – Rosh Rigter – Thijs Wiegers (Yoeri Lakerveld) – Jens van Doorn – Flooris van Dijk (Lars Mulder) – Ingmar de Wit en Pim Plantinga.