CDW heeft veel moeite met DEV

Door cdw-1 op om

In een vooral zeer matige eerste helft heeft CDW de nodige moeite gehad de buren uit Doorn van zich af te houden.

Net als in voorgaande wedstrijden werd wel geprobeerd vroeg op voorsprong te komen maar op de manier waarop dat gebeurde zal dat niet snel gebeuren. Tempoloos gepruts met geen oog voor ruimte en medespelers vierde vooral hoogtij bij het offensieve gedeelte van CDW, vooral de eerste 20 minuten was het zeker niet grootse DEV zelfs meer aan de bal. Dat het met de rust nog 0-0 stond was dus geen verrassing maar wel een teleurstelling voor het talrijk opgekomen publiek.
Na de rust besliste Ingmar de Wit met doelpunten in de 46e en 72e minuut de wedstrijd en blijft CDW in het spoor van de koplopers en ook nog kanshebber in de 2e periode.

Geen topploeg

De waarschuwing was er wel degelijk vooraf, kijk uit, en waak voor onderschatting van de tegenstander. En denk terug aan DVSU thuis, ook een team wat in de staart van de lijst bungelde en waartegen CDW voor de bijl ging. Want verschil is er wel degelijk, ons team is superscherp tegen zeg maar Jonathan, Houten en Veenendaal maar wat een verschil was er vandaag weer. DEV is zeker geen topploeg, maar mocht doodleuk de eerste 20 minuten het meest aan de bal zijn. Niet dat daar iets uit kwam, zeker aanvallend waren de bezoekers tandeloos, met de beste wil van de wereld is er geen moment aan te wijzen waarin het doel van Ibi op de korrel genomen werd. De paar keer dat ze er wel dreigend uit kwamen volgde er een veel te harde voorzetten van de zijkant die beiden niet te controleren waren voor de spits, laat staan dat hij Ibi kon testen. Maar dat was andersom ook zo, pas na een dood spelmoment, een vrije trap van Jens van Doorn die Ingmar de Wit op het doel kopte en keeper Mark Sluis over het doel stompte was het eerste goede moment. Dat was na 16 minuten, en in de 22e was er nog een kansje voor Floris van Dijk ook na een vrije trap van Jens van Doorn. Floris schoot net naast. Vanaf ongeveer de 25e minuut parkeerde DEV de bus voor hun keeper, er bleef super weinig ruimte over voor CDW om te combineren en zeker in deze vorm. De 0-0 ruststand was daarom logisch en begrijpelijk.

Nog aan de koffie

Met Thijs Wiegers voor Rosh Rigter en een lichte donderpreek van de trainer net achter de rug begon CDW wel sterk na de rust. Menigeen zal dat doelpunt gemist hebben, nog in de kantine aan de koffie of iets anders of net op weg naar het veld. Binnen de minuut was het 1-0. De eerste aanval leverde een corner op die Jens van Doorn precies in de doelmond legde en Ingmar liep de bal binnen. Dat gaf een klein beetje rust en werd ook de basis voor iets beter spel. Na de wissel van Pim Plantinga voor Thom Huisman (55e) werd er nog iets meer aanvalskracht ingebracht. Dat betere spel leidde tot kansen die vooralsnog niet benut werden, onder meer na een solo van Jens van Doorn redde Mark Sluis en schoot Floris van Dijk de rebound uit vrije positie naast. Jeffrey Meynhardt kwam er nog in voor de geblesseerde Tim van Ravenhorst, er was toen nog 20 min. te gaan. Een volgende kans was voor Roan van Zalingen die na een corner van Jens van Doorn op de paal kopte en aansluitend hoog over mikte. De druk werd steeds iets groter op DEV dat wel een spits voor een spits inzette maar voor hem waren bij Frank Barte en Roan van Zalingen weinig potten te breken. In de 72e minuut legde een vooractie van Floris van Dijk de basis voor de 2-0. Hij rommelde zich langs een verdediger en prikte de bal bij de tweede paal. Zowel de keeper als een verdediger reageerden te laat om Ingmar van zijn 13e kompetitiedoelpunt af te houden. Die 2-0 bleef op het bord mede omdat Thom Huisman een goede assist van Jeffrey Meynhardt in de 86e min. via de lat uit het doel zag ketsen.

Een belangrijke en nuttige winst, de marge met Jonathan en VVZ blijft 2 punten. De eerstvolgende pot is uit naar Candia’66 in Rhenen, de laatste wedstrijd in de 2e periode. Daarin staat CDW bovenaan, maar Houten heeft een iets beter doelsaldo en kan die titel nog afsnoepen als ze thuis winnen van VVZ en uit bij Bunnik. En CDW moet natuurlijk nog zien te winnen in Rhenen, en dat wordt ook een hele klus. Zaterdag de 23e naast Ouwehands in Rhenen, aanvang 14.30 uur.

CDW speelde met; Ibi el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst (Jeffrey Meynhardt) – Yoeri Lakerveld – Rosh Rigter (Thijs Wiegers) – Jens van Doorn – Pim Plantinga (Thom Huisman) – Floris van Dijk – Ingmar de Wit.