SVMM JO-11 2 tegen CDW JO-11 3

03 mei 2017

Vandaag maakten wij ons op voor de eerste avondwedstrijd van dit seizoen. Een échte kraker, want de nummer 1 (wij) speelde tegen de nummer 2. Op verzoek van onze tegenstander was de wedstrijd verplaatst i.v.m. vakanties van een aantal van hun spelers.
Omdat wij vrijwel niet te maken hebben gehad met afgelaste wedstrijden hoefden wij tussentijds enkele weken niet te voetballen. Onze laatste competitiewedstrijd speelden wij op 8 april (7-5 winst tegen Delta Sports).
Uiteraard werd er in de tussentijd wel gewoon getraind.
Onder toezicht van diverse ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden werd begonnen aan de warming up.

Omdat de scheidsrechter wat was verlaat nam de trainer van SVMM deze taak op zich zodat we toch op tijd konden beginnen.
We maakten een prima start doordat Thijs binnen 5 minuten de 1-0 binnen schoot uit een pass van Jens. In plaats van dat dit doelpunt wat rust bracht in het spel, werd er rommelig gevoetbald. De posities werden wel eens uit het oog verloren en ook het afstoppen van tegenstanders kon wat beter. Een stap naar de bal toe in plaats van een stap naar achteren of een momentje te lang wachten kan een groot verschil maken.
Het was aan onze verdedigers en aan onze keeper te danken dat we de voorsprong nog vast konden houden. SVMM rukte regelmatig op naar ons doel. Het kon dan ook niet lang uitblijven dat er een tegengoal zou volgen. Dat gebeurde dan ook 1-1. Helaas werd het voor rust ook nog 2-1. Daarmee waren onze kansen op het kampioenschap nog niet verloren, want ook wij kregen best wat kansen.

Inmiddels was de scheidsrechter gearriveerd en nam hij de 2e helft voor zijn rekening. De wedstrijd kreeg een iets ander karakter omdat we toch wel heel graag de 2-2 wilden maken. Er werd echt hard gewerkt in alle linies. Bij de kansen die wij kregen waren de schoten net wat te zacht of niet goed genoeg in de hoek om de keeper te verassen.
Hoopgevend was dat we de kansen wél kregen. Achterin werd door Senna, Joost, Job, Jochem en Lars geprobeerd om een 3e tegengoal te voorkomen, terwijl Rida, Bo, Jens en Thijs bleven loeren op de gelijkmaker.
Uiteindelijk was het Jochem die vanaf de linkerkant van het veld de rechterhoek vond en de 2-2 binnenschoot.
Alles was weer in eigen hand!
Je kon wel merken dat hier en daar de vermoeidheid een rol begon te spelen. Daardoor kreeg SVMM ook de nodige kansen. Jammer genoeg scoorde zij de 3-2 toen er niet lang meer te spelen was. Toen bij 1 van onze tegenaanvallen er een duidelijke overtreding werd gemaakt op Thijs (die in kansrijke positie stond) en deze niet werd bestraft liepen de emoties hoog op. Kort daarna floot de scheidsrechter af. Teleurgesteld verlieten wij het fraai gelegen hoofdveld en is een eventueel kampioenschap ver uit beeld.

Het blijft jammer om te zien dat je in deze fase van de competitie ineens tegen andere spelers speelt dan in het begin van het seizoen. Natuurlijk kan het zo zijn dat door vakantie er een enkele speler niet is, maar op een zevental 3 spelers uit een ander team laten spelen lijkt wat veel van het goede. Ik heb lang getwijfeld of ik bovenstaande wel of niet zou vermelden. Want je komt al snel over als “een slechte verliezer”. De invloed hiervan was echter te groot om het onvermeld te laten.