De afsluitende wedstrijd van de kompetitie, en tevens verste uitbeurt van CDW in Eethen (Heusden) bij GDC dreigde hetzelfde lot te krijgen als eerdere wedstrijden. Even op voorsprong, dan de rust in met 2-1 achter en kort daarna werd het zelfs 3-1 voor de tegen degradatie strijdende thuisploeg. Daarna volgde een wederopstanding waarvan we in eerdere wedstrijden slechts konden dromen, met nog 15 min. te gaan was het weer 3-3. In de laatste 20 minuten waren er zelfs enkele dikke kansen om zelfs nog met ruime cijfers te winnen.
Matte eerste helft.
Lekker weer, een grasveld wat tot een van de betere mag worden gerekend, en de wetenschap dat men vrijuit kon spelen.
Dan hoop je toch dat vooral CDW zal laten zien waarom ze tot beter voetbal in staat zijn dan de gastheren die zich zelfs bij winst nog niet zeker konden wanen van lijfsbehoud. Maar niets van dat alles, het meest opvallende moment van de eerste 15 min. voetballen was het wegsturen van de alsmaar commentaar hebbende trainer van GDC. Dat was scheids van de Luitgaarden na 5 min. al zat, Marco de Jong werd met rood bestraft en moest uit de dug-out. In de volgende 10 min. had GDC het beste van het spel, het lukte de thuisploeg ook enkele gevaarlijke aanvallen op te zetten waarbij meestal gezocht werd naar Pascal de Vries, hun topscorer en veruit gevaarlijkste aanvaller. Dat leverde GDC een corner en een schot naast op, verder werd er bij CDW niets weggegeven. Aan aanvallen kwamen onze jongens maar mondjesmaat toe, vooral door veelal verkeerde keuzes werd het GDC gemakkelijk gemaakt stand te houden. Alleen de aanval waarbij Tom Pijpers de bal mooi op maat doorspeelde aan de goed vrijgelopen Rosh Rigter leverde een kans op. Rosh schoot laag en hard in, keeper Nicky Janssen redde echter fraai. Daarna duurde het een tijdje voordat CDW nog eens voor het doel van GDC kwam. Ook nu was Tom Pijpers de aangever nadat hij zich knap vrij speelde zette hij voor naar spits Stan van Lunssen. Jammer, iets te hoog, weg kans. Beide spelers waren wel verantwoordelijk voor de 0-1 in de 27e minuut. Stan won een duel en gaf de assist, Tom speelde zich knap langs een GDC-er en schoot hard en laag raak. Datzelfde gebeurde 1 minuut later nog eens, alleen waas het toen weer gelijk. GDC mocht profiteren van een gebrek aan coaching met balverlies als gevolg op ons middenveld.
Een steekpass, Erik den Ouden duikt namens GDC in het gat en kanjert de 1-1 achter de kansloze Sander de Zeeuw. De keeper was ook bij de 2-1 kansloos, dat was na 40 min. Een aanval van GDC, een voorzet van links en de bal springt ineens hoog op, precies tegen de arm van Rosh Rigter. Topscorer Pascal de Vries maakte dit koel af. 2-1 en kort daarna rust.
Prima herstel.
Al bij de eerste aanval na de rust kwam Rosh Rigter in botsing met de keeper van GDC. Met letsel aan hoofd en heup werd hij vervangen door Roderik Sybesma. In min. 48 werd het 3-1. Handig werd de buitenspelval omzeild en Pascal de Vries schoot zijn team naar 3-1. Direct na dat doelpunt begonnen Thom Huisman en Lennard Nienhaus aan hun warming-up. Zoals afgesproken zouden ze er in de 55e min. inkomen voor Tim van Ravenhorst en Sem Hoogduin, en dat gebeurde ook.
En de inbreng van de twee verse krachten loonde al snel. Thom Huisman had een prima assist door een corner lekker strak en precies op maat bij de tweede paal te brengen waar Lennard iedereen in de lucht klopte en 3-2 binnenkopte. Daarna ging CDW er weer in geloven, het veldspel werd beter en beter en bij GDC raakte de pijp juist leeg. Mentaal brak er bij de thuisploeg ook iets toen Pascal de Vries na een luchtduel verkeerd neerkwam. Hij moest er uit, en het leek er op dat hij voorlopig ook wel uitgeschakeld is Er was daarna nog wel een schrikmoment toen keeper Sander niet oplette bij een uittrap. Hij schoot de bal tegen een GDC-er en had geluk, via diens lichaam ging de bal net naast. De beloning voor het knappe herstel van CDW kwam na 75 minuten. De assist kwam van Ingmar de Wit die het even op zijn heupen kreeg en langs enkele verdedigers flitste. Te veel volgt er dan een matige of slechte voorzet van de grillige vleugelspeler. Nu niet, dus hij kan het wel denk je dan. Perfect was die voorzet, even mooi de manier waarop Tom Pijpers de keeper klopte. Dan de slotfase, achterin zorgden vooral Roan van Zalingen en Tim Hoogduin er voor dat er geen muisje meer doorkwam. Voorin kwamen Lennard Nienhaus en Ingmar nog vrij voor de keeper. Dat was al in de extra tijd die de scheids bijtelde na de blessures die er geweest waren. Dan 90+4, scheids van de Luitgaarden (prima) maakt een einde aan de wedstrijd en aan het debuutseizoen van CDW in de tweede klasse. Dat levert een mooie zesde plaats op, en ja het klopt, eigenlijk heeft het team de klasse in zich om nog iets hoger te eindigen, maar dat houden we dan maar tegoed voor het volgende seizoen.


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*