CDW krijgt weer deksel op de neus

Door cdw-1 op om

Thuis tegen koloper VVZ’49 was het aansluiten of afhaken voor CDW. En in de wedstrijd heeft het er meer dan 60 minuten naar uitgezien dat het aansluiten dichtbij was. Maar dan moet je het spelletje wel slim spelen en toeslaan op de juiste momenten. Dat gebeurde niet, vooral in de eerste helft liet de thuisploeg enkele grote kansen aan zich voorbij gaan. Rust 0-0. De tweede helft begon VVZ beter en net op het moment dat CDW zich weer terug in de wedstrijd leek te knokken ging het kort achter elkaar 3 keer fout. 59e min. nog 0-0, 63e 0-3.
Daarmee werd deze wedstrijd een getrouwe kopie van de beide ontmoetingen vorig seizoen in de 2e klasse. Toen werd het thuis 1-4 met in de 2e helft 2 doelpunten in 3 minuten die de strijd beslisten. En in Soest stond het na een kwartier al 3-0 en werd het 5-1. CDW heeft dus nog steeds geen antwoord hoe zo’n tegenstander effectief te bestrijden. Maar het zou in ieder geval helpen wat minder franje in het spel te leggen en eerder er voor te gaan de echt wel grote kansen nu eindelijk eens te gaan verzilveren.

Strafschop!

Al vroeg in de wedstrijd schreeuwde trainer John van Loen van VVZ moord en brand. Dat was een strafschop, zijn spits werd door Frank Barte hard op zijn scheenbeschermer geraakt. Dat laatste klopte, die was raak, maar de uitstekende scheids Vink zag ook heel goed dat Frank daarvoor de bal speelde. Stel je voor dat dat ook gelukt was, dan had VVZ helemaal een kopie van vorig seizoen gehad. Toen was het na 4 min. ook al 0-1 door een handig versierde pingel.

Beter CDW kan geen vuist maken

Het was bekend, VVZ drijft op de routine van Ruben de Goede achterin, de creativiteit komt van Uzir Ilbay en in de spits kan Saddy de Koning dodelijk zijn. Met een goed strijdplan van CDW werden de gasten in de eerste helft slechts af en toe gevaarlijk. Wat dat betreft kon de thuisploeg meer aanspraak op doelpunten maken, maar een vereiste is dan wel dat goede aanvallen dan ook goed afgerond worden. Maar kansen middels een kopbal van Ingmar de Wit (naast), een schietkans voor Ingmar, vrij voor doel maar nog willen combineren, en ook CDW’s beste man Yoeri Lakerveld maakte zich daar schuldig aan, hij heeft een goed schot maar ook hij speelde de bal af. Ook een grote kans was er voor Jens van Doorn die een vrije trap secuur in de kruising legde.
Keeper Oscar Kooij moest alles uit de kast halen om de bal weg te tikken, dat lukte hem. Na een corner van Yoeri Lakerveld had ook Marijn Kroodsma nog een kans. De kopbal was te zacht, rust 0-0.

Fatale minuten

Het eerste kwartier na de rust nam VVZ het initiatief. Bij hun 3e corner in de 60e min. gingen 3 man het luchtduel aan waaronder de spits van VVZ. De bal ging daarna enkele meters terug richting hoek 16 meter en daar vandaan prikte een Soester de bal via de verre paal binnen. Keeper Tijn van Dijk was kansloos, met een kluwen spelers voor zich kon hij pas te laat reageren. Zoals CDW op dat moment speelde leek die 0-1 nog wel goed te maken. Maar als je dan vrijwel na de aftrap op een onnozele manier balverlies lijdt terwijl mensen juist doorschuiven om de aanval te versterken is dat dodelijk. Floris de Boer glipte door die fout recht vooruit door de defensie en schoot de 0-2 binnen. Tim van Ravenhorst was er toen al met kramp af bij CDW (na 60 min. al?) en vervangen door Thijs Wiegers. Maar de gifbeker was nog niet leeg, volgende minuut, volgende aanval VVZ, een voorzet van rechts en Saddy de Koning kopt 0-3 binnen. Met nog ruim 25 min. te gaan kwamen Lars Mulder en Floris van Dijk nog voor Jeff Zichterman en Bart van de Leemkolk. Ook zij konden de bakens niet meer verzetten, twee schoten achter elkaar van Lars Mulder die keeper Kooij goed verwerkte en een kopbal van Roan van Zalingen uit een corner die net naast zeilde waren de momenten in de slotfase waarin CDW nog iets had kunnen doen. Maar de punten gingen naar Soest. Na afloop bekende van Loen dat hij niet echt met een gerust gevoel naar Wijk was gekomen. Dat gevoel klopte, jullie hadden ons vooral in de eerste helft pijn kunnen doen, wij verdienden een strafschop bracht hij ook weer naar voren, en we mazzelden dat er 2 doelpunten zo kort achter elkaar zo makkelijk in gingen, die derde was nog een bonus.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor CDW, nou die kunnen zaterdag weer aan de bak, dan komt nummer 2 Jonathan uit Zeist om 14.30 uur op bezoek in Wijk.

CDW speelde met; Tijn van Dijk – Bart van de Leemkolk (Lars Mulder) – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst (Thijs Wiegers) – Yoeri Lakerveld – Sem Eissens – Jeff Zichterman (Floris van Dijk) – Jens van Doorn – Marijn Kroodsma en Ingmar de Wit.