Op 26 augustus speelden wij onze eerste wedstrijd als mo-19, een oefenwedstrijd tegen Odijk. In de volle zon deden we met het complete team de opwarming. We wisten al dat de wedstrijden dit jaar langer zouden worden en dat de dames pittiger zouden zijn, dus sommigen waren een tikje nerveus voor wat er zou komen.

Na een goede opwarming en een bespreking van de posities nemen we plaats op de cirkel. We kiezen helft, geven handjes aan onze tegenstanders (die er allemaal pittig uitzien) en nemen onze posities in. Het fluitsignaal klinkt en Odijk neemt uit. Het begin is ietwat rommelig, maar zodra we op gang komen scoort Samira met een assist van Robin. We krijgen ook heel wat weerstand en Odijk weet een paar keer dicht bij het doel te komen, maar we maken het ze toch moeilijk. De 2-0 valt door een doelpunt van Samira met een assist van Maud. De laatste tien minuten van de eerste helft gaat het echter achteruit en valt helaas de 2-1 van Odijk.

In de rust bespreken we wat er fout gaat, wat er goed gaat en schuiven we wat in het veld. Als we aan de tweede helft beginnen gaat het meteen al wat beter. Marije maakt dan ook de 3-1, gelijk haar eerste doelpunt in de eerste wedstrijd in het voor haar nieuwe team. Wederom ontvangen we weerstand maar we houden het deze keer veel beter dicht dan in de eerste helft. Dan maakt Lisa Roelofs de 4-1 met een assist van Robin en niet heel lang daarop valt de 5-1 door een goed geplaatste assist van Wieke en Lisa van Wijk die deze in het doel trapt.

Het was een pittige maar mooie wedstrijd, top om weer te beginnen aan een jaar voetbal met een geweldig team!


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*