CDW moet diep gaan in Bunnik.

Door cdw-1 op om

Eigen schuld, dikke bult. Als je de slechtste eerste helft van de afgelopen 2 seizoenen tegen een gemotiveerd Bunnik op de mat legt vraag je om problemen. En dat lukte CDW ook, het haalde zich die problemen op de hals en binnen 25 minuten had Thijs Beunder er 2 in liggen bij Michel Schonis. Gelukkig, erger werd het niet, maar ook niet beter van CDW, bij de rust was het nog 2-0 en was het CDW pas 2 maal gelukt een schot tussen de palen van Bunnik-keeper Ewald van Manen te mikken. Na de rust was er een totale ommekeer. Bunnik had te veel gegeven, en bij CDW was het lek ineens boven. Na een kwartier was het al 2-2. Pas kort voor tijd besliste Ingmar de Wit met zijn 2e doelpunt van de middag de partij.
Dramatisch slecht begin.
Onbegrijpelijk en onherkenbaar, zo mag het voetbal wat CDW voor de rust in en tegen Bunnik op de mat legde zeker genoemd worden. Van de opgaande lijn in de voorgaande wedstrijden was niets te merken, Bunnik was gewoon gretiger en beter, en veel meer aan de bal. Dat moest CDW wel op gaan breken en dat gebeurde ook. Al na 21 minuten werd het 1-0 door hun beste man Thijs Beunder die van dichtbij eerst keeper Michel Schonis zag redden op een schot van schuin links voor het doel. Beunder stond op de juiste plaats om de rebound binnen te knallen. Nipt 2 minuten later moest Michel alweer vissen, scheids Huizinga zag dat Max Hoogduin hands maakte en weer schoot Thijs Beunder de pingel raak, 2-0. Zo, halverwege de eerste helft en al met 2-0 achter, CDW moest aan de bak maar was en bleef machteloos. Bunnik profiteerde niet meer, ze hadden ondanks hun overwicht nog wel een 4-tal corners maar eigenlijk ook geen echte kansen meer. En de aanvallen van CDW dan? Nou die waren mondjesmaat en slecht uitgevoerd. Eerst Ingmar de Wit met een schot dat de keeper redde en een omhaal van Lars Mulder werd geblokt, dat was alles wat CDW in de eerste helft tussen de palen mikte.
Ommekeer.
Al in de eerste minuut na de rust had Jeff Zichterman de aansluiting kunnen realiseren. Hij was er door, wachtte te lang met schieten er werd achterhaald. Het was wel een teken aan de wand. Bunnik kon niet meer brengen wat ze voor de rust lieten zien en de donderpreek van Maurice Pot in de kleedkamer was ook geland bij onze acteurs. Toch was daar ineens ook weer een mooie counter van Bunnik dat via Bas van de Poel dichtbij de 3-0 was. Michel redde bekwaam en hield zijn team in de race. Het begin van de ommekeer kwam na 56 minuten, voorzet Jeff Zichterman van rechts en Ingmar de Wit kopt geweldig raak, bal in de kruising, keeper van Manen kansloos en 2-1, er was weer perspectief voor CDW. De volgende minuten was Bunnik al rijp voor de figuurlijke slacht, hun keeper redde sterk op een schot van Jeff. Dan 59e min, precies dezelfde handsbal in 16 meter Bunnik als die van Max Hoogduin die goed voor de 2-0 was. Maar deze wuift de scheids weg. Weer even later, Sem Eissens voor Lars Mulder en in diezelfde minuut wordt Jeff gevloerd. Daar was niet aan te ontkomen, pingel voor CDW en die schoot Bart van de Leemkolk feilloos raak, 2-2. Daarna werd CDW beetje bij beetje beter en sterker maar er gingen 10 minuten voorbij zonder echte kansen. Dan nog 20 min. te gaan en weer claimt CDW een strafschop. Zelfs aan de lijn was te horen dat de schop die Bart van de Leemkolk kreeg echt tegen zijn been en niet tegen de bal was, maar ook nu reageerde scheids Huizinga niet. Nog 15 min. plus blessuretijd, Thijs Wiegers komt voor Bart van de Leemkolk, er moet nog meer druk naar voren komen. Dat gebeurde wel maar Bunnik capituleerde nog niet. En ze kregen nog een keer hulp, de scheids was bij een corner van CDW de enige die niet zag dat een Bunnik-speler de bal uit de kruising stompte. Logisch dat hij daarna een elftal CDW-ers op zich af zag komen. Dat was echt de derde penalty die hij miste. Bunnik was toen al met 10 man, jammer, de duels waren mannelijk maar sportief, ook hier was een gele kaart met een verbale waarschuwing een beter straf geweest. Goed was het dat ook Pim Plantinga na een langdurige blessuretijd nog even speelde in plaats van Jeff. En helemaal terecht was de alsnog vallende winnende voor CDW. Een heel lange bal van Roan van Zalingen, dat waren minstens 75 meters volgens velen, kwam hoog voor het Bunnikse doel en Ingmar de Wit deed zijn matige optreden van de laatste wedstrijden vergeten met een onwaarschijnlijk mooie kopbal. Die was raak, 2-3 voor CDW. Nog 2 minuten, natuurlijk spraken de gastheren hun laatste krachten aan en er was ook nog even een hachelijk moment. Maar CDW hield stand en op basis van een sterke tweede helft en een aantal “pechgevalletjes” die 3 goals op hadden kunnen leveren mag de winst ook nog als verdiend gezien worden. Nog 2 wedstrijden dit jaar, zaterdag thuis tegen DVSU, en dan op 15 december de verste uitwedstrijd in Oudewater.
CDW speelde met; Michel Schonis – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk (Thijs Wiegers) – Yoeri Lakerveld – Lars Mulder (Sem Eissens) – Jens van Doorn – Ingmar de Wit – Jeff Zichterman (Pim Plantinga).