Nipte winst CDW na slappe vertoning

Door cdw-1 op om

De bekerwedstrijd in Odijk heeft CDW 1 de benodigde 3 punten in de beker strijd opgeleverd. Dat is eerlijk gezegd bijna het enige positieve, de wedstrijd zelf was eigenlijk niet om aan te gluren.
Kleine hoogtepuntjes waren het enige doelpunt, een fraaie lob van Roderik Sybesma voor de rust en ver in de tweede helft het sterke optreden van doelman Michel Schonis die bij enkele scrimmages sterk optrad en de gelijkmaker voorkwam.

Waarom speelde CDW dan zo matig?

Ibi, Roan, Robbin en Thijs waren geblesseerd. Maar met een selectie van ruim 20 man zullen anderen dan toch hun kans grijpen denk je dan als technische staf, maar dat kwam er vandaag echt niet uit. Pech was natuurlijk ook dat het veld in Odijk duidelijk te lijden heeft gehad van de droogte. Het was nog ruim voorzien van gele banen en op andere plaatsen was er al wel weer groen, maar het was erg hobbelig en het gras was lang. En dat is wel een verschil met het kunstgras thuis. De bal rolde stroef, dat zeker, maar eigenlijk heeft CDW in deze wedstrijd precies weer gedaan wat er tegen KVVA ook al aan mankeerde, meegaan in het tempo van de tegenpartij. En daarom waren er in de eerste helft maar enkele goede aanvallen. Een daarvan leek afgeslagen maar Roderik Sybesma prikte de assist van een Odijker met een mooie lob over de keeper. En ja, daar komt weer een als; als Ingmar de Wit raakt kopt is het na een half uur 0-2, en dan loopt het misschien anders. Maar die kans ging dus naast, de steekpass op maat van Jens van Doorn naar Joeri Lakerveld en diens perfecte voorzet leverden geen doelpunt op. Dit is met de beste wil van de wereld het enige wat van voor de rust te melden is.

Wisselspelers maken ook het verschil niet.

Met Lars Mulder voor Jeff Zichterman en Marijn Kroodsma voor Max Hoogduin werd aan de tweede helft begonnen. De coaches zetten dan wat om en hameren er uiteraard ook op dat we veel beter kunnen. Dat leverde tegen KVVA nog een iets hoger tempo en beter spel op, vandaag was het effect 0, ook nadat Thom Huisman kort na de rust Rosh Rigter kwam vervangen. We bleven foute keuzes zien, domme acties warmen er ook vele en als er al ruimte was blinde voorzetten die allemaal precies bij de bijna 2 meter lange centrale verdediger van Odijk kwamen. Die kopte en schoot alles weg. De spelers beloofden combinatiespel en driehoekjes om de Odijkse bijtertjes van zich af te houden maar daar kwam niks van terecht. Nee, ook van de tweede helft valt weinig tot niets te melden waar men later nog eens aan terug denkt. Ik kan me geen schot tussen de palen herinneren. Ook de enkele corners die er kwamen leverden zelfs geen mogelijkheid op. In de slotminuten kreeg Odijk zelfs nog even de geest en uit scrimmages na een corner en een vrije trap moest Michel Schonis, onze keeperstrainer en vandaag vervanger van Ibi nog twee keer vol aan de bak om Odijk van een onverdiende gelijkmaker af te houden. Nog 1 bekerpotje komt er aan; a.s. zaterdag gaan we naar de Musketiers in Elst, aanvang 14.30 uur.

CDW speelde met; Michel Schonis – Max Hoogduin ( Marijn Kroodsma) – Frank Barte – Bart van de Leemkolk – Joeri Lakerveld – Tim van Ravenhorst – Rosh Rigter (Lars Mulder) – Roderik Sybesma – Jeff Zichterman (Thom Huisman) – Ingmar de Wit en Jens van Doorn.