CDW pakt periodetitel

Door cdw-1 op om

CDW won in Rhenen tegen Candia’66 de tweede periode en is dus verzekerd van nakompetitie. Omdat koploper VVZ’49 won in Houten haakte belager Houten af. Net als VVZ won ook Jonathan bij Veenendaal daarmee was ook de kans voor de Veenendalers op een stunt verkeken. CDW pakte de periode met 22 punten voor VVZ en Jonathan met 20.
Bij Candia ontsnapte CDW in de eerste minuten aan een achterstand maar nam daarna het heft in handen. Floris van Dijk maakte in de 26e min. de 0-1, ondanks mogelijkheden en kansen over en weer bleef het zo tot de rust.

Zo rond de 60e minuut was Floris nog een keer belangrijk, hij had een perfecte assist op Rosh Rigter die 0-2 scoorde. Vanaf de 70e min. werd de thuisploeg nog aanvallender en moest Ibi enkele keren aan de bak om schade te voorkomen. Nadat Candia in de blessuretijd nog eens kans zag het aluminium te testen maar niet te scoren kon CDW gaan genieten van dit eerste succesje. Belangrijk is ook dat het gat met de beide koplopers 2 punten gebleven is. En fijn voor de boys, vrij in het Carnavalsweekend, daarna volgt de topper in Zeist tegen Jonathan.

Lastig begin

Hoewel de stand anders aangeeft is Candia op hun berg in Rhenen een moeilijk te kloppen team. Slechts van Jonathan werd nipt verloren, verder 4 gewonnen en 2 gelijk, CDW was gewaarschuwd en voorbereid. Nou ja voorbereid, dat duurde 10 minuten voordat echt iedereen bij de les was, maar daarin had het thuisteam al na 1 minuut een dikke kans laten liggen. CDW ontsnapte ten koste van een corner. Ook daarna had het thuisteam vooral via de rappe Raymon van Noort nog enkele gevaarlijke aanvallen in huis, maar vooral achterin was CDW nu goed bij de les. Binnen het kwartier werden de bakens verzet en vooral het vroeg storen van de opbouw bij Candia had bijna succes. Ingmar de Wit kwam er tussen en slechts met een uiterste inspanning kon keeper Jesse Kok het gevaar keren. Uitstel van executie, CDW kreeg meer en meer grip op het middenveld en op de hele wedstrijd. Maaar het echte gevaar voor Candia kwam in de 26e minuut uit onverwachte hoek. Keeper Ibi verraste iedereen met een verre trap die net achter de laatste linie neerkwam. Floris van Dijk pikte als eerste de bal op en tegen dat schot was zelfs de uitstekend keepende Jesse Kok kansloos, CDW had de gehoopte voorsprong te pakken. Die 0-1 bleef staan tot de rust ondanks kansen voor de mee opgekomen back Max Hoogduin die na een kombinatie met Pim Plantinga net naast schoot namens CDW en in de 44e min. kwam ook Candia weer een paar keer vooral via Raymon van Noort en Tijmen Bos aan de Wijkse poort kloppen.

Controleur er bij

Pim Plantinga kwam niet meer terug na de rust, vandaag had hij het even niet, de flitser op rechts deed zijn best maar er lukte niet veel bij hem. Met controleur Bart van de Leemkolk, gelukkig weer hersteld van een teenblessure werd de grip van CDW op de wedstrijd groter. Maar Candia weerde zich kranig en hun gevaarlijke aanvallers bezorgden CDW achterin het nodige werk wat hun overigens goed afging. Maar met Bart en de weer sterk spelende Yoeri Lakerveld als belangrijke schakels pakte CDW het initiatief weer langzaam op en naar zich toe. Na 10 minuten stuurde Jens van Doorn met een mooie crossbal Rosh Rigter de ruimte achter de defensie in. Rosh haalde uit en schoot tegen de paal. Kort daarna een dieptebal op Floris van Dijk die de linksback van Candia zijn hielen liet zien. Hij lokte keeper Jesse naar zich toe en schoof af naar Rosh Rigter die de 0-2 maakte. En nog voordat het eerste kwartier er op zat maakte Jens weer een actie gevolgd door een voorzet die Bart van de Leemkolk ineens op doel schoot. De keeper redde geweldig, dat was de derde kans in 5 minuten voor CDW. Dat werd de laatste actie van Jens van Doorn, hij werd vervangen door jeugdspeler Eren Kurt. Eren liet zich direct gelden met enkele verrassende rushes en ook hij was na aangeven van Ingmar de Wit dicht bij een doelpunt. Maar weer was daar die dekselse keeper die ene zeer knappe reflex in huis had en de 0-2 liet staan. Daarna kwam Candia weer even opzetten en onder meer een vrije trap die hun nummer 10 over het doel chipte leek een kans. Nog 20 minuten en ook bij een schot van Floris van Dijk bleef de keeper overeind, hij redde met zijn voet. Dan gaat Raymon van Noort er vandoor en invaller Vince Goldman kopt in kansrijke positie over, dat was weer even link voor CDW. Dan weer CDW, en ook Tim van Ravenhorst die een dijk van een wedstrijd met een doelpunt leek te bekronen stuitte op keeper Kok. Kort daarna had Goldman ook nog een schietkans die hij voorlangs mikte. En na een vrije trap van Tijmen Bos tikte Ibi de bal knap uit zijn doel en zag hij dat Ajiach de kopkans die daaruit ontstond over het doel kopte. Nog 10 minuten, Floris is leeg, voor hem komt Sem Eissens als back en Max Hoogduin schuift door naar het middenveld. Candia wilde die laatste 10 minuten best komen, maar ze moesten ook op hun tellen passen, met de loerende Eren en Ingmar voorin konden ze ook niet al te veel ruimte aan die mannen geven. Gelijk op ging het in de laatste fase, met mogelijkheden over en weer. Even was er een klein opstootje om niets, Ibi en Jesse hadden beiden nog een goede redding in huis en net voordat scheids van Langen voor het laatst floot ketste er een schot buiten bereik van Ibi tegen de lat. Het was en bleef 0-2, het talrijke (vooral Wijkse) publiek had een redelijke tot af en toe goede wedstrijd gezien die weliswaar meer doelpunten op had kunnen leveren maar waarin CDW uiteindelijk terecht met de winst aan de haal ging.

CDW speelde met: Ibrahim el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Yoeri Lakerveld – Rosh Rigter – Jens van Doorn (Eren Kurt) – Pim Plantinga (Bart van de Leemkolk) – Floris van Dijk ( Sem Eissens) – Ingmar de Wit.