CDW pakt winst in slotfase

Door cdw-1 op om

Het was nu thuis, en tegen Candia’66, verder kan ik eigenlijk hetzelfde schrijven als vorige uitwedstrijd bij DOSC. CDW was vanaf de eerste minuut veel aan de bal en dat bleef de hele eerste helft zo. Toch was het bij de rust nog 0-0, en ja echt wel, er waren weer volop kansen geweest afstand te nemen. De tweede helft beet Candia iets meer van zich af, maar het beeld bleef wel dat ook nu CDW te slordig met kansen omging. En pech was er ook dat de scheids een echte handsbal voor het doel van de gasten niet zag. De opluchting kwam pas in de 88e en 89e minuut, toen waren het Jeff Zichterman en Yoeri Lakerveld die de winst veilig stelden.

Groot overwicht

Zeker het eerste halfuur had CDW een groot overwicht, meer dan eens stonden beide teams zelfs helemaal op de helft van Candia, uiteraard met uitzondering van keeper Ibi. Die kreeg tot de 34e min. een enkele terugspeelbal te verwerken, verder kon hij vanaf de rand van het 16 metergebied toekijken hoe het voor hem ging. Nou dat waren dus weer vele aanvallen, helaas ook weer met een groot aantal verkeerde keuzes daarin. Het lukte wederom niet het echt niet eens zo solide Rhenense bolwerk te slechten. En ja natuurlijk, het ene momentje was er ook weer, dat kostte vorige week de winst, nu was het goed dat Ibi als vliegende keep goed reageerde en de achter de defensie vallende lange bal wegkopte. Rust 0-0.

Doemscenario

De tweede helft had Candia hun team iets anders neergezet waardoor ze meer en feller van zich afbeten. Desondanks had CDW ook nu weer veel meer balbezit met ook weer goede aanvallen. En als Ingmar de Wit er in de 55e minuut op links vandoor gaat en de bal kopklaar naar Thijs Wiegers voor het doel speelt mag je toch op een doelpunt hopen. Nou die kans ging dezelfde weg als velen eerder, de kopbal was te slap en precies naar de keeper. Jammer, een doelpuntje zou Thijs goed doen, maar hij is nog jong, dat komt wel. Enkele kansen verder was het nog steeds 0-0, het enige wat gebeurde was een ongelukkige botsing van Max Hoogduin tegen de arm van een tegenspeler. Daarbij verloor Max een tand, dat was einde wedstrijd. Rosh Rigter kwam hem als rechtsback prima vervangen. Dan is het bijna de slotfase, heeft Candia met het inbrengen van enkele grote gasten voorin ook al enkele keren aan de boom geschud, en zag de scheids een glaszuivere handsbal van een Candia-verdediger niet. Bij CDW was Lars Mulder ingezet en Thijs er uit. Zo werd er geprobeerd extra druk op Candia te leggen. Want het zou toch niet zo zijn dat het doemscenario werkelijkheid ging worden, 4 of zelfs 6 punten inleveren tegen teams die moeite zullen hebben zich te handhaven op dit niveau. Het is al de 88e minuut en Jens van Doorn begint op rechts maar weer eens aan een slalom. Hij ontsnapt maar net aan een aanslag en deze keer was er wel bezetting voor het doel. Jeff Zichterman schoot raak. Dat werkte bevrijdend, en knakte de gasten. Amper 1 minuut later lag de 2-0 in het net. Fel samen druk zetten van Lars, Jeff en Jens betaalde zich uit, de Candia verdediger verspeelde de bal en wat wedstrijden lang niet lukte was nu in no time 2x raak. Ook Yoeri Lakerveld stond op de juiste plaats om de voorzet feilloos af te werken. Een nuttige overwinning voor CDW, hierdoor schuift het op naar de gedeelde 4e plaats met 4 punten achterstand op de koplopers Jonathan en VVZ’49. Het volgende weekend is er beker of inhaalvoetbal, dan is CDW vrij. Zaterdag 17 november is de wedstrijd in en tegen Veenendaal.

CDW speelde met: Ibi el Salih – Max Hoogduin (Rosh Rigter) – Bart van de Leemkolk – Roan van Zalingen – Tim van Ravenhorst – Frank Barte – Yoeri Lakerveld – Thijs Wiegers (Lars Mulder) – Jens van Doorn – Ingmar de Wit en Jeff Zichterman.