CDW wint en pakt koppositie.

Door cdw-1 op om

Met medewerking van Jonathan dat bij VVZ’49 even orde op zaken zette en met 1-4 won heeft CDW door zelf ook van DOSC te winnen de eerste plaats overgenomen. Ondanks een handvol kansen, waarvan er al 3 in de eerste 5 minuten was het bij de rust nog 0-0. Pas in de 56e minuut werd het 1-0, juist in een fase dat de gasten sterker speelden werden ze na een corner geklopt. Die voorsprong gaf CDW niet meer weg, de gevaarlijke spits van de gasten zat goed in de tang bij Roan en Frank en dat bleef zo. Net als in het eerste kwartier had CDW tussen de 80e min. en het eindsignaal nog wel 4 kansen maar die gingen allemaal verloren. Het was en bleef 1-0, genoeg om 1 punt voorsprong te nemen op Jonathan en VVZ’49.
Bal wil er niet in.
Net als tegen Jonathan vorige wedstrijd stond er ook vandaag weer redelijk veel wind. Gelukkig, geen regen, maar het briesje dwars over het veld maakte het spel toch lastig. Dat weerhield CDW er niet van om toch furieus van start te gaan.
Al bij de eerste aanval was Floris van Dijk op rechts weg en hij wist ook de in de spits opgedoken Pim Plantinga te bereiken.
Diens schot werd nog net geblokt, dat werd een corner. Floris nam die en aanvoerder Roan van Zalingen kopte bij de 2e paal uit kansrijke positie naast. Volgende minuut, Floris neemt weer een corner en die komt weer mooi achterin. Nu kopt Tim van Ravenhorst naast. Dat gebeurde binnen de eerste 5 minuten, CDW heerste net als eigenlijk de hele eerste helft maar kon nog niet doordrukken. Dan ga ik zelf maar op avontuur dacht Floris van Dijk na 17 min. Een slalom, nog een mannetje uitkappen en een goed schot. Maar keeper Jeffrey van Lunteren liet zich niet verrassen en pakte het schot knap. Een korte opleving van de gasten leverde ook voor dat team 2 corners op. Met een linkerd als Tom Karst hebben de Doldernaren een ervaren en geslepen topschutter in huis, maar net als bij die corners kwam hij er bij het hechte Wijkse centrumblok en de goed keepende en coachende Ibi eigenlijk geen moment in de wedstrijd aan te pas. Een volgende kans kreeg CDW in de 25e minuut. Floris van Dijk was de meest gevaarlijke aanvaller, hij kwam weer eens met de bal aan de voet de 16 meter in. Hij werd net door de laatste man die hij voorbij wilde gestuit, afspelen had Ingmar de Wit en jens van Doorn vrij voor de keeper gezet, jammer, weg 5e kans. Wonderbaarlijk was ook de ontsnapping van DOSC in de 36e min., weer een corner, achtereenvolgens worden kopballen van Ingmar en Rosh Rigter van de doellijn gehaald. En dan ineens is er die kans voor de gasten. De labiel fluitende scheids nam weer eens een vreemde beslissing en dat leverde DOSC een vrije trap op. Die werd door Kevin Sprong op kophoogte naar spits Karst gespeeld, maar CDW had captain Roan, die was hem net voor en verlengde het schot tot corner. Bart van de Leemkolk was toen net gewisseld voor Lars Mulder. Het slotstuk leverde nog 1 kans op, na een assist van Floris schoot Jens van Doorn hard en laag voorlangs, rusten dus met 0-0. Daar had CDW zich best wel veel tekort gedaan.
Volle bak.
Direct na de aftrap ging DOSC er volle bak tegenaan, het eerste kwartier was bijna helemaal voor de bezoekers maar dat leverde wel druk op CDW achterin op doch bracht geen echte kansen voor dat team. Slechts enkele keren kon CDW er uit komen. In de 55e min. verdween een vrije trap van Roan via de muur tot corner. En wat eerder niet lukte werd nu wel goed uitgevoerd. Floris van Dijk legde de bal weer goed voor het doel, Lars Mulder kwam in en leidde af. Achter hem kwam ook Tim van Ravenhorst mee en die kreeg precies genoeg ruimte om de 1-0 steenhard in te koppen. Zeer kort daarna miste scheids NDjialeu nog maar eens een handsbal in de 16 meter bij de gasten. Echt een drama die man, gelukkig verdeelde hij zijn fouten redelijk over en weer, dat weer wel. Nog een halfuur te gaan, Eren Kurt komt voor Jens van Doorn. Er was die fase weinig gevaar voor de doelen, invaller Amar van DOSC schoot met nog 15 min. te gaan een vrije trap hard in de muur en verder gebeurde er even niet al te veel voor de doelen. Daarna probeerde DOSC nog meer druk naar voren te geven en dat leverde aan de andere kant natuurlijk ook ruimte op. Met Sem Eissens in de ploeg , een verdediger voor aanvaller Floris kon CDW die druk goed aan en ineens waren er weer kansen. Thijs Wiegers wurmde zich knap langs de laatste man en kwam vrij voor keeper van Lunteren. Thijs schoot recht tegen de goed uitkomende keeper aan. Dan 88e min, het was even 3 pogingen voor een euro. Thijs levert een slechte voorzet af met 2 man vrij voor het doel. Dan Lars Mulder kopt door, Pim Plantinga is weg maar schiet ver naast, ook dat was een superkans, en dan is Ingmar de Wit zeker 2 meter los en kan op de keeper af. Hij houdt in en probeert Eren te bereiken, ook een slechte keuze, Eren kreeg de bal te moeilijk en verspeelde die.
Dan 90+2. Nog eens een vrije trap voor CDW, die schiet Ingmar redelijk hoog over. De scheids fluit daarna af, weliswaar niet imponerend, maar wel verdiend had CDW sportieve revanche genomen voor de schlemielige nederlaag in Den Dolder.
En nu koploper dus, en nog 7 finales te gaan. De eerstvolgende is volgend weekend, zaterdag 23 maart, dan gaat CDW in en bij Houten proberen de koppositie vast te houden.
CDW speelde met; Ibi el Salih – Bart van de Leemkolk (Lars Mulder) – Roan van Zalingen – Tim van Ravenhorst – Frank Barte – Rosh Rigter – Jens van Doorn (Eren Kurt) – Ingmar de Wit – Thijs Wiegers – Floris van Dijk (Sem Eissens) – Pim Plantinga.