CDW wint verdiend van Houten

Door cdw-1 op om

Zeker op basis van een sterke tweede helft heeft CDW de voorlopige strijd om de derde plaats verdiend gewonnen. Vooraf werd al verwacht dat het een gelijk opgaande strijd kon worden, Houten met enkele zeer goede en behendige spelers en daar zet CDW dan weer een over het algemeen goede organisatie en een prima ingespeeld basisteam tegenover. Dat bleek in de eerste helft, CDW nam de leiding, Houten maakte kort daarna gelijk. CDW begon beter, Houten kwam sterk terug en de slotfase was weer voor CDW, rust 1-1. In de tweede helft zette CDW orde op zaken en met de uiteindelijke 3-1 winst kwamen de bezoekers er nog genadig van af.

Snel op voorsprong

Houten opende met wat plaagstootjes waarin CDW haarfijn kon zien waar het gevaar bij de gasten vandaan zou komen. Met snelle combinaties via de beide vleugelspitsen werd CDW even bestookt maar dat gaf geen krimp. De eerste flits die CDW aan de andere kant plaatste was direct raak. De credits voor een prachtige voorbereidende actie verdiende Jens van Doorn die op links langs 3 man glipte. Ingmar de Wit pikte het precies tussen de verdedigers neergelegde steekpassje op en tikte beheerst de 1-0 binnen. Dat was na 8 minuten, net als in Oudewater had CDW een vroege voorsprong te pakken. Het duurde niet al te lang voordat Houten van die tik hersteld was, onder regie van de uitstekende captain Leon Polman en spits Stefan Pijper werd het initiatief overgenomen. Een fase waarin CDW de tegenstander de kans gaf hun eigen spel te ontwikkelen. En je kon er op wachten, na 20 minuten schoot sits Polman van ruim 30 meter de 1-1 strak langs de paal in het net. Verder kwam Houten niet, hun soms mooie combinaties werden steeds tijdig doorzien door de goed spelende laatste linie en in de laatste 10 minuten werd CDW weer iets sterker. De beste kans kwam na 39 min., weer was het Jens van Doorn die vanaf links langs zijn man ging en een verre voorzet losliet. Ingmar kopte de bal terug voor de doelmond en Pim Plantinga probeerde het met een schot ineens met links. Zijn chocoladebeen bleek wel, de bal ging hoog over, rust 1-1.

Geen wissels bij CDW

Houten bracht 1 verse wissel na de rust, CDW wachtte nog, iedereen voelde zich nog fit genoeg om door te gaan. En de start was weer goed, al na 3 minuten werd Ingmar de Wit de ruimte achter de Houtense laatste linie ingestuurd. Hij kwam vrij voor Thomas Bronk maar mikte de bal over. Dan de 5e minuut, een van de centrale verdedigers kopt de bal verkeerd, die ging recht omhoog. Weer troefde Ingmar hem daarna af, hij mikte nu iets beter, maar nog wel op de lat. Volgende minuten, Pim Plantinga schiet ook over en Ingmar schiet laag naast, Houten moest terug en kon zelf weinig druk naar voren uitspelen. Na een kwartier was Rosh Rigter op, hij werd vervangen door Floris van Dijk. Dan eindelijk, na 62 minuten gaat de vierde kans van de tweede helft er wel in. Als die gasten voorin het niet doen ga ik zelf wel op pad dacht back Tim van Ravenhorst. En hij was precies op tijd om de voorzet van Pim Plantinga vanuit een moeilijke hoek koppend tot 2-1 te promoveren. In de volgende 10 minuten probeerde Houten alles om weer in de wedstrijd te komen, ze brachten nog 2 verse krachten in maar ook die konden het verschil niet maken, vooral achterin zat het bij CDW goed in elkaar. Met nog een kwartier te gaan liet Ingmar ook de volgende kans lopen om de wedstrijd te beslissen. Floris van Dijk zette hem prachtig vrij voor het doel, het schot was te zacht, jammer. Daarna kwamen er bij enkele CDW-ers wat pijntjes, 3 man wilden wisselen, maar Bart van de Leemkolk die er met een voetblessure uit ging werd de enige wissel. Lars Mulder kwam er in. De beslissing viel in de 83e minuut, en die 3-1 werd er een om in te lijsten. En ook goed om te zien dat beide invallers Floris en Lars een hoofdrol vervulden. De pass vanaf het middenveld kwam bij Floris die bij een centrale verdediger stond. Die werd gefopt met een hakbal, precies in de loop van de naar links uitgeweken Lars. Die kwam op de keeper af en legde precies op tijd breed en iets teruggetrokken af op Ingmar en ja hoor, diens 5e of 6e? kans ging er wel in en werd zijn tweede goal van de middag. Dat gaf rust bij CDW en was de genadeklap voor Houten. Nog 10 minuten was er daarna te gaan, daarin kwam Sem Eissens er nog in voor Tim van Ravenhorst. En kort daarna gaf Lars Mulder zijn goede invalbeurt nog meer accent, weer zette hij Ingmar met een bekeken balletje vrij om te schieten. Het werd geen 4-1, Ingmar schoot de laatste kans van de wedstrijd voor de tweede keer tegen de paal. Na 90+3 minuten vond scheids Westland het welletjes. Goed gespeeld CDW.
Het volgende weekend gaat CDW 1 uit naar Candia’66 op de Grebbeberg in Rhenen.

CDW speelde met: Ibrahim el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst (Sem Eissens) – Rosh Rigter (Floris van Dijk) – Yoeri Lakerveld – Bart van de Leemkolk (Lars Mulder) – Jens van Doorn – Pim Plantinga – Ingmar de Wit.

Oeps, ff iets rechtzetten, Ingmar maakte er geen 2.
Sorry Jens van Doorn, niet Ingmar maar jij was het die de fraaie 3e goal scoorde en ons zo in veilige haven schoot.