Dure en zure nederlaag voor CDW 1.

Door cdw-1 op om

In Den Dolder bij DOSC uitheeft CDW bij lange na niet het spel kunnen brengen wat er vorige week toe leidde dat Jonathan
puntloos naar Zeist terug moest. Dat was in principe ook niet echt nodig, kwalitatief leunt DOSC op een sterke spits, een redelijke keeper en een dijk van een centrale verdediger, de rest kan er eerlijk gezegd niet zo veel van. Dat CDW toch met een 1-0 achterstand ging rusten was ironisch genoeg ook nog aan een onbedoelde Wijkse assist te danken. Oké, dat was een fout van back Tim van Ravenhorst, maar als maar enkele van de handvol kansen afgemaakt waren was die fout voor de rust al lang weggepoetst. Dat gebeurde zowel voor als na de rust niet. En natuurlijk is er dan genoeg te klagen, maar de feiten liggen er, 80 minuten in balbezit, soms pech hebben, ook met beslissingen van de scheids die na de rust net als CDW de kluts soms even helemaal kwijt was. Maar ook weer een handvol kansen ongebruikt laten, ja dan staat er na 97 minuten nog steeds 1-0 en dat telt.
Tempo- en fantasieloos.
Het meest interessante in het eerste halfuur was dat er te genieten was van een lekker najaarszonnetje. Leuk voor langs de lijn, maar de beide teams konden daar geen profijt uit halen, en zeker niet beter gaan spelen. Met CDW meer aan de bal maar met weer veel tempoloos heen en weer geschuif had DOSC het achterin echt niet moeilijk. Dat kwam vooral omdat als Jens van Doorn op rechts of Jeff Zichterman op links er al eens langs kwamen ofwel de voorzet niet op maat was ofwel er was helemaal niemand in de spits. Ondanks dat slordige spel waren er (schiet)kansen voor Ingmar de Wit en Thijs Wiegers die de keeper pakte. Ook met enkele corners en voorzetten die wel goed aankwamen wisten Ingmar, Yoeri Lakerveld en de soms mee opkomende back Max Hoogduin wel voor gevaar maar geen doorbraak te zorgen. En dan is daar het moment, het was niet echt nodig, de bal kon gewoon terug, maar Tim van Ravenhorst probeerde weg te draaien bij een tegenspeler, kwam in de knel, en speelde de bal zo in de voeten van spits Tom Karst. Die had ineens de volle ruimte, liep nog een paar meter en knalde de bal van 25 meter laag in de hoek langs Ibi. Die onverwachte 1-0 had CDW voor de rust al weg kunnen poetsen, maar bij nog 2 kansen stond het vizier niet op scherp van de Wijkse aanvallers of het duurde te lang en kon een DOSC-er nog ingrijpen.
Iets beter dan voor de rust.
Direct na de rust viel op dat vooral de buitenspelers Jeff Zichterman en Jens van Doorn makkelijker langs hun mannetje kwamen. Dat leverde kansen op, 48e, voorbereiding Jeff, doortikken Ingmar, met zijn vingertoppen tikt keeper Jeffrey van Lunteren de bal uit het doel. Nog een kans, Yoeri Lakerveld zet voor en het schot van Jeff wordt weer door de keeper gepakt. Dan duikt Thijs Wiegers in de spits op en krijgt een vrije kopkans na weer een assist van Yoeri. Thijs richt slecht en kopt van dichtbij naast. Dit rijtje kansen is van de eerste 10 minuten na de rust. Ook Ingmar de Wit kreeg binnen het kwartier een grote mogelijkheid dan eindelijk de gelijkmaker aan te tekenen. Ook hij kopte de assist van Jeff naast, echt om moedeloos van te worden, maar CDW speelde wel wat beter dan voor de rust. Na 65 minuten komt Rosh Rigter voor de licht geblesseerde Max Hoogduin. Een kwartier voor tijd boorde scheids Guido Vugts CDW een strafschop door de neus. Hij liet eerst zeker 30 seconden doorspelen nadat een speler van DOSC bij de zijlijn geblesseerd raakte. Net op het moment dat Ingmar in de spits onderuit getrokken werd floot hij wel. Iedereen, zelfs de Doldenaren rekenden op een strafschop, dat was het ook duidelijk, maar niet deze scheids. Die hervatte de wedstrijd doodleuk met een ingooi, wat een knoeier. Dan nog 10 minuten, Lars Mulder komt voor Bart van de Leemkolk, en DOSC zette nog een mannetje extra in de muur. In diezelfde minuut kwam ook Stefan Nesselaar nog voor Tim van Ravenhorst. CDW ging vol op de aanval en dat gaf DOSC ook enkele counterkansen. Maar aan beide kanten was er geen scherpte meer om de kansen af te maken. In de 96e minuut kreeg Lars Mulder de laatste, Stefan Nessselaar slingerde de bal bij de tweede paal. Daar kreeg Lars een op het oog heel goede kans, maar die ging net als alle anderen, naast, de punten bleven in Den Dolder. Onbegrijpelijk, DOSC is nog ongeslagen en staat derde met 3 x gelijk en 3 maal winst. CDW zakte naar de 8e plaats, maar staat ondanks 3 nederlagen nog steeds maar 6 punten achter koploper VVZ en 3 punten achter de achtervolgers. Volgend weekend is het CDW thuis tegen nummer 10 Candia’66 uit Rhenen.
CDW speelde met; Ibi el Salih – Max Hoogduin (Rosh Rigter) – Bart van de Leemkolk (Lars Mulder) – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst (Stefan Nesselaar) – Yoeri Lakerveld – Thijs Wiegers – Jeff Zichterman – Jens van Doorn en Ingmar de Wit.