Focus verdiende winnaar in Lekderby

Door cdw-1 op om

Natuurlijk, het zegt nog niets, een eerste wedstrijd kan men verliezen, en er zijn nog 25 wedstrijden te gaan. Maar bij CDW tegen Focus 07 werd wel duidelijk dat de bezoekers als team verder zijn dan CDW. Nadat Focus in de eerste helft al binnen het eerste halfuur een inschattingsfout van keeper Michel en een dekkingsfout genadeloos afstrafte ging de deur op slot. Ondanks een handvol mogelijkheden in het resterende uur kwam CDW niet van de 0 af. De 0-2 ruststand werd ook de eindstand.

Goedkoop aan doelpunten.

Jammer dat het regende, dat zorgde nogal eens voor doorschietende ballen, maar vanaf het begin van CDW tegen Focus werd er leuk gebald en direct op de aanval gespeeld. Al in de 7e minuut gaf Yoeri Lakerveld een steekbal mee aan Jeff Zichterman, die kon zo op het doel af. Jeff speelde de bal op het gladde veld iets te ver vooruit en dat gaf keeper Michel Sprong de kans in te grijpen. De aansluitende aanval schoot Focus-spits Abid el Idrissi een vrije kans voorlangs, het spel golfde op en neer. Ook in de 23e min. was CDW weer dichtbij. Keeper Michel Schonis onderschepte een hoge bal en gooide Yoeri Lakerveld aan. Diens pass bereikte Ingmar de Wit die een doodsschop van de back ontweek en de bal bij Jeff Zichterman in de spits wist te plaatsen. Het laatste tikje was iets te zacht, Focus kwam goed weg, de bal ging via de paal in handen van de keeper. Dan 1 minuut later, een lange bal van de centrale verdediger valt tussen de Wijkse achterhoede. Keeper Michel komt ver uit zijn doel, is te laat en mist de bal. Ook andere verdedigers konden niets meer doen, via de CDW-keeper ging de bal binnen. Ook bij de 0-2 in de 30e minuut kwamen de gasten goedkoop aan een doelpunt, al was dat wel een mooi uitgespeelde. Een loopactie van de rechterspits van Focus opende het gat, hij liet zich iets terugzakken en trok naar binnen. In plaats van in de positie te blijven liet het linker-verdedigingsblok van CDW zich weglokken. En ja hoor, daar kwam de crosspass op de opstomende back Jesse Wammes. Die had nu alle ruimte en hij leverde een perfecte voorzet af die bij de tweede paal afgerond werd. In het kwartier daarna bleven de gasten gevaarlijk, vooral als spits el Idrissi bereikt kon worden, de Wijkse achterhoede had daar de handen meer dan vol aan. Maar kansen voor CDW waren er zeker ook om voor de rust minimaal 1 doelpunt te maken. Of CDW pech had of keeper Sprong een engeltje op de lat, geen bal ging binnen. Niet toen Ingmar de Wit na een corner van Yoeri Lakie keihard uithaalde maar de keeper trof en 3 corners die van beide kanten goed in de doelmond kwamen leverden kansen en kansjes op maar die strandden op de granieten Culemborgse muur. Rust 0-2.

Weinig veranderd.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Bij CDW was er in de rust nog eens gewezen op de aanvalskracht van de gasten en zeker geen onnodige risico’s te nemen. Nog een tegengoal zou dodelijk zijn. Het spelbeeld was ook weinig veranderd, CDW was iets meer aan de bal maar de snelle omschakelingen van Focus waren ook regelmatig een waarschuwing dat er zeker ook nog wel defensief gedacht moest worden. Dat bleek na 53 min., net nadat Max Hoogduin vervangen was door Roderik Sybesma. Want ineens was daar weer een lange bal op de rechterspits. Gelukkig voor CDW kwam keeper Michel nu wel goed op tijd uit zijn doel, zijn sterke redding hield het team nog in de race. Met Lars Mulder voor Marijn Kroodsma en Rosh Rigter voor Yoeri Lakerveld had CDW nog ruim 25 minuten om iets aan de achterstand te doen. Vooral uit corners en een enkele vrije trap deden zich nog wat mogelijkheden voor maar aan schoten die over of naast gaan hoefde de keeper niets te doen. Focus leunde het laatste kwart rustig achterover en kwam er af en toe met linke counters nog uit om CDW nog eens te verrassen. Dat lukte niet meer, zelfs de best wel verdiende eretreffer zat er vandaag niet in. Een eerlijk gezegd, de gasten verdienden de winst uiteindelijk omdat zij CDW tot fouten dwongen die ook afgestraft werden. Andersom liet CDW in totaal wel een stuk of vijf kansen liggen, ja dan wordt het moeilijk om tot een goed resultaat te komen. De volgende wedstrijd is weer een streekderby, wel leuk, een van de velen, want CDW speelt zaterdag 29 september uit tegen DEV Doorn.

CDW speelde met; Michel Schonis – Max Hoogduin (Roderik Sybesma) – Bart van de Leemkolk – Sem Eissens – Tim van Ravenhorst – Frank Barte – Jeff Zichterman – Marijn Kroodsma ( Rosh Rigter) – Ingmar de Wit – Jens van Doorn – Yoeri Lakerveld (Lars Mulder).