Zaterdagmiddag 3 maart stonden de meiden van CDW MO19-1 klaar op het veld van Hooglanderveen om de achtste finale van de bekercompetitie te spelen. Het was afwachten of de wedstrijd door zou gaan in verband met de lage temperaturen van voorafgaande week, maar gelukkig werd de wedstrijd op een kunstgrasveld gespeeld dus ging het gewoon door.
Het fluitsignaal klonk en we gingen gelijk in de aanval. Na een half uur sterk te spelen met zijn alle en al een hoop kansen te hebben gehad viel eindelijk de 0-1. Samira nam de corner die Esmee mooi doortikte naar Merlijne. Na een beetje gerommel doordat er veel verdedigers stonden haalde Merlijne uit en scoorde zo het eerste goal van de wedstrijd. Na dit goal bleef het weer rustig en was er nog een grote kans voor de meiden van Hooglanderveen. Het schot ging over en daarbij bleef de stand gelukkig op 0-1 staan toen de eerste helft voorbij was.
Na een teamoverleg ging de tweede helft van de bekerwedstrijd van start. Redelijk snel nadat de wedstrijd was hervat kregen we een grote kans. Samira schoot de bal diep naar Maud, die zo een mooie actie kon maken en daarna nog de keeper uitspeelde. Toen scoorde ze het tweede doelpunt van deze wedstrijd.
Na dit mooie doelpunt van Maud was er weer een goede actie van CDW. Samira ging met de bal aan de voet recht op het goal af met een verdediger achter haar aan. Toen de bal goed voor haar voet lag knalde ze hem het goal in. Een prachtig goal maar helaas ging de vlag van buitenspel zeer onterecht omhoog. De scheids ging in overleg met de grensrechter en sloot zich hierbij aan en keurde het goal helaas af. Heel erg jammer, vooral omdat het erg onterecht was.
Blijkbaar vond de scheids dat het allemaal nog niet oneerlijk genoeg was gelopen dus besloot hij even later ook nog een gele kaart uit te delen. Samira maakte een sliding die in de ogen van de scheids niet volgens de regels was. Toen hij zijn gele kaart trok dachten we eerst allemaal dat het voor de tegenstander was. Dit bleek niet het geval en we waren hierover allemaal een beetje beduusd.
Ondanks dat Samira voor 10 minuten van het veld moest en we dus 10 tegen 11 speelden bleven we goed doorspelen. De meiden van Hooglanderveen kregen een paar kansen maar Dylani (keepster MO15) wist deze allemaal te houden. Zo hielden we met zijn alle de stand op 0-2 en gingen we weer trots terug naar Wijk.
We hebben er hard voor gewerkt met zijn alle en zijn nu door naar de kwartfinale van de bekercompetitie. Meiden, allemaal super goed gespeeld en Merlijne en Dylani heel erg bedankt voor het invallen.

Verslaggeefster: Marije Wijman


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*