Is CDW klaar om Focus te ontvangen?

Door cdw-1 op om

Focus thuis in de eerste kompetitieronde lijkt een eerste krachtproef te worden. Zaterdag ging het tegen Musketiers nog om de beker. En gezien het spel in Elst mag het vertrouwen best redelijk groot zijn. Weliswaar tegen een zeker niet imponerende tegenstander werd het daar 0-6 via een 0-2 ruststand.
Prima veld.
Musketiers heeft zowel natuur als kunstgras, maar zij kiezen bij voorkeur voor gras. En wat een verschil met de vorige wedstrijd in Odijk. Hier was duidelijk aandacht aan de ondergrond besteed en dat kwam de wedstrijd ten goede. In de beginfase waren er enkele momenten dat het leek of Musketiers echt een bedreiging voor CDW kon worden. Dat was niet zo, via enkele zwakke ingrepen van de zich later prima herstellende Sem Eissens kregen ze in de beginminuten een hele grote en een kleinere kans geboden die ze beiden verprutsten. Kort daarna had CDW de regie in handen en na een corner van Yoeri Lakerveld van links tikte Lars Mulder de 0-1 binnen. Dat CDW veel beter was in het vervolg bleek uit de vele kansen die er daarna kwamen. Jeff Zichterman legde in de 15e min. de bal panklaar voor het doel, Jens van Doorn was een stap te laat en de rebound van Yoeri Lakerveld bokste de keeper fraai uit zijn doel. Ook bij een vrije trap van Jens van Doorn was de jonge Elster keeper paraat. Bij de 0-2 was hij kansloos. Jens leverde de assist, een dieptebal, Jeff was niet te houden en schoot laag binnen. Daarna kwamen er 2 momenten dat Ingmar de Wit vrij voor het doel kwam. De eerste schoot hij onbeheerst over, even later was daar weer de keeper die een zeker doelpunt voorkwam. Na een corner schoot Jens nog op de kruising, kortom, kansen waren er, maat tot de rust bleef het 0-2.
Alle wisselspelers er in.
Volgens afspraak werden Bart van de Leemkolk, Jens van Doorn en Ingmar de Wit in de rust vervangen door Rosh Rigter, Marijn Kroodsma en Thijs Wiegers. En lang hoefde het team niet te wennen. Al in de 46e werd het 0-3. Weer eens was de voorzet van Yoeri Lakerveld van links uitstekend, Marijn Kroodsma gaf vanaf de 2e paal de assist en Jeff Zichterman tekende met een laag schot zijn 2e doelpunt aan. Binnen het kwartier lag de 0-4 ook binnen. Nu was Rosh Rigter de aangever vanaf links en Marijn Kroodsma kopte met een snoekduik raak. De volgende minuut was Lars Mulder er vandoor maar hij schoot voorlangs. En 2 aanvallen later was het weer Yoeri die zich knap vrij speelde en Thijs Wiegers de 0-5 liet intikken. Dat waren 3 doelpunten in 15 minuten. Daarna kwamen er nog kansen genoeg om tot een veel hogere score te komen maar dat lukte alleen nog in de 70e minuut. Thijs Wiegers glipte langs 3 man en schoot op het doel. De keeper redde maar liet de bal wegspringen. En daar was Lars Mulder weer eens, precies op de juiste plaats om de rebound in te tikken.
Het bleef bij 0-6, en na 3 winstpartijen en de doelcijfers 10 voor en 0 tegen bekert CDW dus door.
En het klopt als u denkt, had CDW achterin weinig of niets te doen, want niets daarover vermeld. Ja Inderdaad, wat er gedaan moest worden gebeurde geconcentreerd en goed, maar echt getest werden de mannen achterin zelden of eigenlijk helemaal niet, ze werden meer gebruikt voor de balcirculatie en verleggen van het spel dat dat de aanvallers van Musketiers ze onder druk kregen. Maar zoals al vermeld, bekervoetbal is leuk, maar zaterdag gaat het om het eggie, dan begint de kompetitie met de thuisbeurt tegen Focus. Volgens de geleerden is dat team samen met CDW, Houten, Jonathan en misschien Oudewater ook een kandidaat voor het kampioenschap. We zullen wel zien, zaterdag 14.30 uur, komt u ook?
CDW speelde met; Rick de Rooij – Max Hoogduin – Sem Eissens – Bart van De Leemkolk (Rosh Rigter) – Frank Barte -Tim van Ravenhorst – Yoeri Lakerveld – Lars Mulder- Jens van Doorn (Marijn Kroodsma) – Ingmar de Wit (Thijs Wiegers) – Jeff Zichterman.