Zaterdagochtend om 8 uur verzamelen bij de Horn en dan zonder Jaimy, Manon, Meike en Esther, maar met Amy, Esmée en Anouska van de MO17-2, onderweg naar Oss voor een toernooi. I.v.m. wegafsluiting uiteindelijk rond 9.30 uur op locatie. De toernooicommissie begon zich al zorgen te maken en wachtte met de openingsceremonie. Mooi weer, mooie accommodatie en allemaal 1e klasse teams waar we tegen moesten ballen. Wij zaten in een poule van 5. Na de poule-fase gaan de bovenste 3 uitmaken, wie het toernooi zou winnen.

De eerste wedstrijd was tegen de organiserende vereniging RKSV Margriet. Uitslag 3-1, waarbij Samira al de goals voor haar rekening nam. De andere teams wisten meteen wie zij in de gaten moesten houden. De tweede wedstrijd was tegen Berghem Sport, die een hele snelle linkerspits hadden. Die was ook 3 keer onze verdediging te snel af, waardoor we achter kwamen met 1-3. Echter met veel inzet en goed voetbal, werd het uiteindelijk toch 3-3. Dit team zouden we later in het toernooi nogmaals tegen komen. De derde wedstrijd was tegen NLC’03. Ook zij hadden een lastige linksbuiten die voor de 1-1 zorgde. Maar met een goal in de laatste minuut was de 2-1 overwinning een feit. De vierde en laatste wedstrijd in de poule werd de wedstrijd van Lisa van Wijk in zowel positieve en negatieve zin. Eerste scoorde ze met het hoofd vanuit een corner van Samira en daarna scoorde zij direct vanuit een corner. De lucht begon te betrekken en het begon lichtjes te regen, toen Lisa aan een solo begon, die helaas eindigde met een botsing tegen een tegenstander. Beide bleven op de grond liggen. Lisa moest uiteindelijk met een ambulance worden afgevoerd. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het een zware kneusing te zijn en mocht zij gelukkig weer direct  mee met Harriet en Marjolein, terug naar het team. De wedstrijd werd niet verder uitgespeeld bij de stand van 3-0.

Voor de finale poule hadden zich geplaatst NLC’03 met 4 punten. Berghem Sport met 8 punten en CDW met 10 punten.

Als eerste moesten we tegen Berghem Sport, waar we eerst met pijn en moeite 3-3 tegen speelden, wonnen we nu redelijk simpel met 3-1. Zij moesten toen tegen NLC’03 en hadden het opgegeven en verloren met 4-0. Dat betekende dat wij moesten winnen van NLC’03 i.v.m. doelsaldo. NLC’03 wilde duidelijk revanche na de verliespartij in de eerste ronde en speelde goed en gedegen. Wij speelden duidelijk onze minste wedstrijd en sommige speelsters bleven iets te lang met de bal lopen, zodat de gaten, die er wel waren, alweer werden dichtgelopen. Eindstand 0-0, waardoor wij op doelsaldo tweede zijn geworden.

Ondanks het feit dat de meiden het als een nederlaag zagen, mogen ze trots zijn op het feit dat ze ongeslagen zijn gebleven. En met 14 doelpunten voor en 6 tegen, hebben ze een prima prestatie geleverd. Het blijkt dat de 1e klasse een mooie klasse is voor onze meiden, waar we ons prima in kunnen vinden. Dat geldt ook voor het komende seizoen.

De doelpunten en assist kwamen van:

  • Samira, 7 goals en 3 assist
  • Lisa van Wijk, 3 goals  en 1 assist
  • Wieke, 2 goals en 2 assist
  • Mijke, 1 goal en 1 assist
  • Lisa Roelofs, 1 goal
  • Robin, 2 assist
  • Gail, 2 assist

Dank aan Amy, Esméé en Anouska dat jullie met ons mee wilden doen.

 


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*