Hemelvaartsdag 2017, een mooi zonrijke, warme dag. Een prima dag voor een toernooi in Rotterdam bij de club van Faas Wilkes, Xerxes.

Vandaag zonder de geblesseerde Lisa van Wijk, die op krukken ons wel gezelschap hield, Esther, Jaimy en Mijke, maar met de meiden Marije, Indy, Iris en Anouska van MO17-2.
Voor Marije was het heel spannend. Na een hele lange tijd blessureleed , mocht ze het vandaag proberen als keepster. Bedankt Marije dat je dit wilde doen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op kunstgras en met 4-0 werd Nieuwkoop verslagen. Door goals van Robin, Indy, Samira en Wieke. Een goed en overtuigend begin van het toernooi.
Daarna waren er alleen nog wedstrijden op gras, of wat er voor door moest gaan. De tweede wedstrijd was tegen Blijdorp. Een ploeg die zeer fysiek speelde, waar onze meiden zeer veel moeite mee hadden. Daarbij een grensrechter die Hemelvaartsdag verwarde met vlaggetjes dag en het publiek dat het steeds over ‘ maaien’  had, deden onze meiden nogal verstijven. Na een 0-1 achterstand kwamen we vlak voor tijd door Iris toch nog op een verdiende 1-1. De derde wedstrijd zou op voorhand al de zwaarste worden. IFC speelt in de hoofdklasse en dat was ook te merken. Een sportieve, goed voetballende ploeg, die Samira niet liet voetballen en zelf regelmatig voor Marije op dook. De 2-0 eindstand was terecht, ondanks dat wij een penalty hadden verdiend. Dat vond de tegenstander ook, vertelde dat ook tegen de scheidsrechter, maar die had niets gezien. Tevens floot hij 2 minuten eerder af, omdat het 15:05 was. Het tijdstip dat de wedstrijd volgens het schema moet eindigen. Dat je later begonnen bent, doet blijkbaar niet ter zaken. Bij de laatste wedstrijd hadden we een scheidsrechter die jonger was dan onze meiden en blijkbaar goed bevriend met de meiden van Xerxes. Onze meiden waren duidelijk moe geworden van de warmte en konden er gelukkig nog een gelijkspel  uithalen. 1-1 was de eindstand door een goal van Indy.

Onze meiden weten na een hele lange tijd weer eens wat verliezen is en dat voetbal een fysiek spelletje is en dat je daar op gepaste wijze mee om moet gaan.
Dit is een mooie uitdaging voor volgend seizoen, als veel van deze meiden naar MO19 gaan.

Anouska, Iris, Indy en Marije, bedankt dat jullie vandaag met ons mee wilde gaan.

 


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*