Moeizame winst voor CDW 1.

Door cdw-1 op om

Niet voor het eerst deze kompetitie heeft het laten liggen van veel kansen CDW in de uitwedstrijd tegen Veenendaal bijna opgebroken. Vooral in de eerste helft werden prachtige voorbereidingen meestal onzorgvuldig of zelfs helemaal niet afgerond. Dat brak CDW bijna op, in de slotminuten redde keeper Ibi zijn team van een onlogische achterstand. Na de pauze beet Veenendaal meer van zich af, het constant pompen van lange ballen naar de spitsen leverde ook af en toe best wel gevaar op, maar ook na de rust was CDW beter. Dat beloonde zich pas kort voor tijd, de 0-1 van Frank Barte was pas zijn 7e doelpunt in zijn lange carrière in CDW 1 maar ook goed voor de 3 punten.
Voortvarend van start.
Al bij de eerste de beste aanval van CDW, een lange bal op Jeff Zichterman, had het raak kunnen zijn. De back werd te kijk gezet en omdat er niemand mee was in de spits schoot Jeff zelf. Keeper Guido Prins keerde het schot met zijn benen, een redding die hij tijdens deze wedstrijd nog meerdere keren zou herhalen. Binnen de 10 minuten kwam ook de volgende kans, Ingmar de Wit glipte er op rechts langs en zette voor, Thijs Wiegers was er wel maar kon niet genoeg kracht en richting aan zijn schot meegeven. Daarna ging het ruim 20 minuten gelijk op, CDW bouwde op, de thuisploeg probeerde met lange ballen de 3 spitsen aan het werk te zetten. Maar er ging veel fout, en ook van de hinderlijk laag staande zon hadden de teams behoorlijk veel last. Resultaat, een paar kansjes voor CDW en een corner en vrije trap voor Veenendaal.
Precies in de 30e minuut was het Yoeri Lakerveld die vrij voor keeper Prins verscheen. Het schot was redelijk maar had wel beter geplaatst kunnen worden. Weer redde de keeper met zijn voeten, zou er soms een handbalkeeper bij de Veense ploeg tussen de palen staan? Ook de rebound pakte hij op dezelfde manier. Na 36 min. mocht Veenendaal de eerste echte kans aantekenen, ineens was de spits zomaar vrij, hij probeerde het met een lobje dat naast ging. Die waarschuwing schudde CDW niet wakker, aanvallend werd er mondjesmaat nog wat bereikt en nu was het de beurt aan onze keeper Ibi om een knal uit de kruising te tikken en kort daarna nog een schot zeer goed te pakken. Conclusie bij de rust, het was 0-0, CDW had zeker 5 grote en minder grote kansen laten liggen en de enige 2 schoten die de thuisploeg op het doel van Ibi afvuurden hadden er zomaar in kunnen gaan.
Routinier beslist de wedstrijd.
Na de rust putte de thuisploeg moed uit de kansen van voor de rust, ze gingen er net als voor de rust hard maar fair in bij ieder duel maar zeker in het eerste kwartier ging het gelijk op en knokten ze zich naar een gelijke veldverhouding. Wel met weinig actie voor de doelen, de defensies waren de baas. Zo kwam het dat de eerste kans voor CDW er pas weer na 61 min. kwam. Een dieptepass op rechts was op maat voor Ingmar de Wit en ook hij moest wel schieten, het ging te snel, weer was er niemand voor het doel. Ingmar schoot hard net over de kruising. Kort daarna kwam Lars Mulder er als spits bij voor Ingmar. CDW ging het laatste halfuur proberen de blauw-gele muur met een echte spits onderuit te krijgen. Ook Stefan Nesselaar werd kort daarna ook ingezet om meer voorwaartse druk te houden. Hij verving Bart van de Leemkolk. Het plannetje lukte redelijk, met een sleurende Lars voorin kreeg CDW weer een licht overwicht en ook nog enkele mogelijkheden. Maar de handen en voeten van keeper Prins heersten tot en met de 85e minuut. Toen besloot centrale verdediger Frank Barte zelf maar eens mee ten aanval te trekken. De routinier pikte net op de helft van de thuisploeg de bal op, dribbelde langs enkele spelers, wilde afspelen, maar zag ook ineens een gaatje recht vooruit. Het schot van net buiten het 16 metergebied was niet echt hard maar wel precies geplaatst, via de linker doelpaal was de keeper kansloos. Die 0-1 knakte Veenendaal, net als in het begin van de wedstrijd hadden er in de laatste minuten nog wel 2 voor CDW bij kunnen vallen. Lars Mulder mikte van links voor het doel op de korte hoek, weer bleef de keeper de baas en in de laatste minuut knalde Jens van Doorn ook nog een hard tegen de voeten van de keeper. Het bleef dus bij een magere 0-1, maar die uitslag was wel goed genoeg om na de koplopers VVZ en Jonathan naar de derde plaats te klimmen. Volgende wedstrijd; zaterdag 24-11 thuis op Mariënhoeve tegen Hees, aanvang 14.30 uur.
CDW speelde met; Ibrahim el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk (Stefan Nesselaar) – Yoeri Lakerveld – Thijs Wiegers – Jeff Zichterman – Jens van Doorn – Ingmar de Wit (Lars Mulder).