Het allereerste officiële duel tussen beide teams heeft vooral een aardige eerste helft opgeleverd waarin een gemotiveerd CDW zeker niet de mindere was van het een klasse hoger spelende SVL. Gelukkig voor het talrijk opgekomen publiek werd en ook nog lekker gescoord, niet alleen 2-2 in doelpunten, dat werd de ruststand en ook de eindstand, maar zeker ook prachtig was de opbrengst van de recette en andere acties. Daardoor kon door de besturen van SVL en CDW een mooi bedrag aan voorzitter Jaap Remme van Hospice Duurstede afgedragen worden.

Druk voor beide doelen.

Al na de eerste de beste aanval mocht Willem Baay namens SVL een vrije trap nemen. Dat is altijd ff oppassen, en dat deed keeper Ibi ook, hij pakte de bal uit de bovenhoek. Daarna was SVL een aantal aanvallen beter bij de les dan CDW, dat wachtte af en loerde op kansen. Die kwam er zeker in de 10e minuut. Stefan Nesselaar opende met een knappe bal naar Ingmar de Wit op rechts. Met de daarop volgende voorzet was ook niets mis en die dacht Benjamin Polman ineens op zijn schoen te nemen. Dat lukte ten dele, keeper GeertWillem was kansloos maar hoefde ook niet meer te reageren, de bal ging net naast. Volgende aanval; nu is SVL weer weg en krijgt een vrije trap die Willem op de kruising schiet, daarna tikt Ibi de bal corner. Dan neemt CDW in de 23e minuut de leiding. Na opbouwen van achteruit maakt Floris van Dijk een goede loopactie hij krijgt de bal en speelt de naar links uitgeweken spits Benjamin Polman aan. Dan komt de bal op het juiste moment bij Ingmar de Wit die laat Jan Willem Merkens geen kans, 0-1. Amper een minuut later duikt Ingmar weer voor de keeper op. Nu bleef JWM met een knappe redding de winnaar van dat duel. Dan gaat het weer even lekker gelijk op, en plots is er ineens ook weer die kans voor SVL. Spits Selcuk liet een lange pass slim aan zich voorbij gaan en dat gaf Martijn Verkerk een vrije doorgang naar Ibi. Ook hij onderscheidde zich en redde bekwaam. Uitstel van executie, volgende aanval SVL, afgeslagen door goede spelende Wijkse verdediging, maar wel corner. Die komt hoog voor de pot, daarna ff flipperkasten en dan staat Rob van Eem op de juiste plaats om de bal van dichtbij achter Ibi te schieten.

Onterechte pingel.

Nog 5 minuten, dan is het rust, en er komt weer een kans voor CDW. De opening is van Robert Overvest die ziet het gat waarin Benjamin loopt. Dan de pass naar Floris van Dijk die zijn schot door GeertWillem gestopt ziet worden. Uit de spelhervatting is er volgens iedereen op en langs het veld niets aan de hand, maar de zeker niet slecht fluitende scheids Idrissi Chiour is de enige die in een duel dat Bart van de Leemkolk aangaat reden een gele kaart te trekken en de bal op de stip te leggen. Rik van Leeuwen pakte het cadeautje gretig uit en hij joeg de 2-1 in de kruising. Dat CDW zich door dit onrecht niet uit het veld liet slaan en nogmaals de rug rechtte werd al kort daarna beloond. Een door Benjamin vanaf links voor het doel geslingerde vrije trap werd door Ingmar op fraaie wijze binnen gekopt, 2-2 dus 1 min. later was hert rust.

Kruit verschoten.

Zowel SVL als CDW wisselden 1 speler in de rust. Bij SVL kwam Danny Kuyer voor de zieke Willem Baay en ook Robert Overvest kon niet verder bij CDW. Voor hem kwam aanvaller Jens van Doorn. Soms waren er nog wel enkele aardige momenten, maar over het geheel genomen werd na de rust het niveau van daarvoor niet meer gehaald. Pogingen van Dennis Koorn bij SVL en Joost Kooijman bij CDW om via verdere wissels de bakens nog te verzetten leverden geen echte verandering of verbetering op. Het leek er niet alleen op, achteraf klopte dat ook, het kruit was al voor de rust verschoten.

Even leek het er wel op dat de inbreng van Mitchel de Vaal bij SVL en Rosh Rigter bij CDW nieuw elan op zou leveren, want beiden begonnen met enkele sterke acties. Dat was maar van korte duur, daarna pasten ook zij zich aan aan het tempo en niveau van de wedstrijd, en dat werd er gaandeweg niet beter op. Ook de scheids was na de rust niet altijd even gelukkig met zijn beslissingen en waarnemingen. Gelukkig had dat verder geen invloed op de stand, dat had ik u al verraden, die bleef 2-2 en daar konden beide kampen achteraf tevreden mee zijn. Het eerste treffen om het kampioenschap van Wijk was in een faire strijd onbeslist ten einde gekomen. Om toch winnaars aan te wijzen denk ik aan het publiek dat zeker voor de rust aan zijn trekken kwam, en Hospice Duurstede dat achteraf de grote winnaar was. En terecht.

 


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*