Verdiende winst voor CDW 1.

Door cdw-1 op om

Het bezoek bij DEV in Doorn heeft CDW een nuttige en verdiende 1-4 overwinning opgeleverd.
Vooral voor de rust was CDW heer en meester, dat resulteerde in een 0-3 ruststand. Via 0-4 werd het uiteindelijk 1-4, eigenlijk nog een zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Het enige minpunt aan deze wedstrijd is de waarschijnlijk blessure die Roderik Sybesma opliep. Hij zakte in de 50e minuut in elkaar, waarschijnlijk met een enkelblessure.
Ideale start.
Na de aftrap had DEV de eerste aanval, die nam CDW over en daaruit had Ingmar de Wit als hij goed was aangespeeld de eerste kans kunnen krijgen. De pass was niet goed, weg kans. Dan kort daarna, vrije trap voor CDW op 30 meter van het DEV-doel. Die poeierde Jens van Doorn ineens in de kruising, 0-1 in de 4e minuut, een ideale start voor CDW. Tussen de 5e en 25e minuut grossierden beide teams met balverlies en slordige passes. CDW had iets meer balbezit, DEV counterde af en toe gevaarlijk en kreeg daaruit een corner en een vrije trap, maar echt in gevaar kwam het doel van CDW niet. Na een half uur werd het 0-2. Verdedigende middenvelder Bart van De Leemkolk kwam mee op en na een mooie aanval kreeg hij het voor elkaar om de toch bepaald niet kleine Mark Sluis met een heerlijke lob te verrassen. De DEV-keeper was kansloos, en CDW blij met de 0-2. Na 37 min. viel de 0-3, een prachtige steekbal van Yoeri Lakerveld ging dwars door het verdedigingscentrum van de thuisploeg. Jeff Zicherman dook in de spits op en tikte bekwaam binnen. Dat gaf rust bij CDW, de wedstrijd was vanaf dat moment helemaal onder controle. Rust 0-3.
Geen wissels.
Blijf geconcentreerd en gedisciplineerd spelen was de boodschap in de rust, en natuurlijk zouden meer doelpunten ook welkom zijn. Gewisseld werd er nog niet. Dat was helaas wel nodig nadat Roderik Sybesma in elkaar zakte, waarschijnlijk met een zware blessure aan zijn enkel. Voor hem kwam Sem Eissens er in de 50e min. in. Door goed spel waren er tussen de 46e en 60e minuut een aantal zeer goede aanvallen te zien die eigenlijk beter benut hadden moeten worden. In die fase was CDW slordig met afwerken. De enige keer dat er een goed schot volgde na een aanval werd het schot van Jens van Doorn door keeper Mark Sluis goed gestopt. Met nog ruim een half uur op de klok kwamen Rosh Rigter en Marijn Kroodsma er in voor Max Hoogduin en Tim van Ravenhorst. Net zo’n steekbal als voor de rust kreeg Jeff Zichterman na 70 min. nog eens, en weer van Yoeri Lakerveld. Jeff mikte nu hoog over, en even later was Ingmar de Wit ok niet echt gelukkig met zijn afwerking. Kort daarna gaf de goed leidende scheids Draaijer CDW een terechte strafschop die Bart van de Leemkolk feilloos benutte, 0-4. Nadat Jens van Doorn na 80 min. een vrije trap keihard op de lat schoot was het kruit bij CDW verschoten. Een slippertje bij de verder goed staande verdediging van CDW leverde DEV de 1-4 op. Een lange bal op invaller Ross van der Wulp op links verraste de te offensief staande verdediging van CDW. Ook de eerder ingevallen spits Tim Werkhoven kon wegsluipen uit de rug van de centrale verdedigers en hij liet Michel Schonis kansloos. Zo kwam de 1-4 eindstand op het scorebord. Een nuttige en verdiende winst voor CDW, dat speelt de volgende wedstrijd weer uit, zaterdag a.s. tegen FZO aan de Zinzendorflaan in Zeist.
CDW speelde met; Michel Schonis – Max Hoogduin (Rosh Rigter) – Frank Barte – Tim van Ravenhorst ( Marijn Kroodsma) – Roderik Sybesma (Sem Eissens) – Yoeri Lakerveld – Bart van de Leemkolk – Jens van Doorn – Ingmar de Wit – Lars Mulder – Jeff Zichterman.