Donderdag 16 januari
Vanavond stond de inhaalwedstrijd van de 013-1 tegen Victoria op het programma. Die zou eigenlijk afgelopen zaterdag zijn gespeeld maar de sneeuw gooide op het laatste moment roet in het eten. Een beetje lullig was het wel. Van mijn bron binnen de selectie had ik begrepen dat CDW tot 3 keer toe contact had opgenomen met Victoria om te vragen of de wedstrijd door kon gaan. Bij CDW lag er namelijk al een laagje sneeuw op de velden. Volgens Victoria, dat beschikt over 3 kunstgrasvelden, lagen 2 velden er redelijk bij en was 1 veld goed bespeelbaar. Eenmaal in Loosdrecht aangekomen verbaasde ik mij erover dat 1 van de velden inderdaad nog helemaal sneeuwvrij was. Mooi dacht ik, want in mijn achterhoofd had ik toch rekening gehouden met een late afgelasting. Tot mijn grote verbazing hoorde ik echter dat de 013-1 niet op dat sneeuwvrije veld zou gaan spelen maar op het hoofdveld. Een veld dat wit zag van de sneeuw en waar met geen mogelijkheid op gevoetbald kon worden. Dus gingen de trainers met elkaar en de scheidsrechter in overleg, werd er besloten om een uur later te spelen en dan alsnog op het sneeuwvrije veld maar werd de wedstrijd uiteindelijk toch gewoon afgelast omdat op dat veld ondertussen ook een laagje sneeuw was komen te liggen. Een bijzondere gang van zaken zullen we maar zeggen.
Ondertussen was het dus donderdagavond geworden. In overleg hadden beide teams besloten om vanavond te spelen. Anders zou er op 4 maart moeten worden ingehaald maar dan hadden beide teams vanwege de wintersport te veel afwezigen. Dus vertrok de Wijkse karavaan vanavond om half 6 richting Loosdrecht voor een potje tegen de ploeg waarmee ze samen de 3e plaats in de competitie delen. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond er dus meteen een kraker op het programma. Wilde beide ploegen namelijk nog in de race blijven voor het kampioenschap dan moesten er 3 punten worden gehaald. CDW ging dat doen met een zo goed als fitte selectie. Na de nodige griepgevallen was er alleen over Dean nog wat twijfel. Hij zou last hebben van zijn bovenbeen. Victoria verscheen met 15 jongens ten tonele. Een van die jongens zou een wat bijzondere eend in de bijt zijn. Hoe het precies in elkaar zat heb ik niet begrepen maar het jochie had voor de winterstop in de o13-1 van Ajax gespeeld, trainde daar nog maar ging nu zijn wedstrijdjes in de 013-1 van Victoria spelen. Een bijzondere ontwikkeling vond ik dat. Een jochie wat bij de top van Nederland in zijn leeftijdscategorie hoort en daar ook gewoon nog blijft trainen, kan dus halverwege het seizoen een amateurclub komen versterken. Want je hoeft natuurlijk niet heel veel verstand van voetbal te hebben om te snappen dat dit voor Victoria een enorme versterking is. Ik wist echter ook zeker dat er vanavond 1 iemand in Loosdrecht aanwezig was die daar geen boodschap aan had; trainer Ruud. Hem interesseert het niet wie er bij de tegenstander in het veld staat. Hij zal zijn jongens altijd tot op het bot proberen te motiveren om voor de winst te gaan. Er zijn er die vinden dat hij dat iets te fanatiek doet, dat hij wat te nadrukkelijk coacht en soms te veel de nadruk legt op de dingen die niet goed gaan. Ik zie vooral een bevlogen no nonsens coach die met zijn jongens aan een geweldig seizoen bezig is. Want wie had ooit gedacht dat de o13-1 na de winterstop nog bij de bovenste 4 zou staan in de 3e divisie? Dat deze ploeg nu al zeker is van handhaving in die klasse en daarmee nog een jaar divisievoetbal veilig heeft gesteld voor de o13-1 van CDW? Ik zeg chapeau!!
Terug naar de wedstrijd. Om 7 uur stond de wedstrijd gepland op het hoofdveld van sportpark Loosdrecht. Trainer Ruud had zijn ploeg op een paar posities aangepast. In de laatste linie stond Lars vandaag rechtsback. Dennis begon als linker centrale verdediger. Boas en Dean waren de andere 2 verdedigers. Ayrton stond natuurlijk weer op de goal. Op het middenveld begon Rick als centrale middenvelder. Robin stond rechts op het midden, Jelte op links. Voorin werd gestart met 2 spitsen, Tos en Stef. Jelle stond daar als een nummer 10 vlak achter. Matthijs en Sem startten dus in de wissel. Onder het toeziend oog van een scout van de KNVB werd er om iets over zevenen afgetrapt.
Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstijd. Victoria had iets meer veldoverwicht maar CDW kwam er in de eerste helft een paar keer gevaarlijk uit met een counter. Voor voetballiefhebbers was het vanavond genieten geblazen want het niveau was hoog. Prachtige combinaties wisselden elkaar in rap tempo af, ik heb geweldige individuele acties gezien en veel strijd. Meer dan terecht staan beide ploegen in de top van de 3e divisie en ik kan me zelfs voorstellen dat Victoria, door de versterking die ze er in de winterstop hebben bijgekregen, een gooi gaat doen naar het kampioenschap. Vanavond werden ze gaandeweg de wedstijd in ieder geval de bovenliggende partij. Voor rust wisten ze de 1-0 te maken uit een knap uitgespeelde aanval. CDW heeft zeker kansen gehad om voor rust de gelijkmaker te scoren maar helaas lukte het niet om de kansen te verzilveren. Dus ging CDW met een 1-0 achterstand richting de ranja. Zelf ging ik vol vertrouwen op zoek naar een bak koffie. Ik herinnerde mij nog de wedstrijd van vorig jaar, waar CDW in de laatste seconde gelijk wist te maken. Na rust was het eerste kwartier voor Victoria. Vooral het spelertje ‘van Ajax’ was op dreef. Diverse keren zocht hij de 1 op 1. Eerst aan de rechterkant met Lars. Later aan de linkerkant met Dean. Die heeft normaal gesproken niet heel veel moeite met razend snelle buitenspelers maar vandaag had hij het in de tweede helft lastig. Mogelijk speelde zijn blessure hem parten. Hoe dan ook, in het zoveelste 1 op 1 duel was de rechtsbuiten niet te houden, althans niet op een manier die is opgenomen in het spelregelboekje. Mogelijk waande Dean zich weer even in de dojo, waar hij als klein jochie aan menig judotoernooitje heeft deelgenomen. Om de rechtsbuiten van Victoria af te stoppen ging zijn hand richting zijn schouder en werd er flink geduwd en getrokken. Dit begon weliswaar ruim buiten de zestienmeter maar het spelertje ‘van Victoria’ was leep genoeg om zijn val tot in het strafschopgebied uit te stellen. De scheids aarzelde geen seconde en floot voor een pingel. Dean probeerde hem nog te overtuigen dat het duwen buiten de zestienmeter was begonnen maar dat was natuurlijk tegen dovemans oren gezegd. En dus mocht de aanvoerder van Victoria gaan aanleggen voor de 2-0. Met een knap ingeschoten bal links in de hoek liet hij Ayrton kansloos. Na de 2-0 begon CDW wat meer te drukken. Het leidde tot een handjevol mogelijkheden en 2 serieuze kansen. Helaas lukte het opnieuw niet om die te verzilveren en dus bleef het 2-0. Op basis van het spelbeeld was het een terechte overwinning voor Victoria maar wat hebben onze jongens goed gespeeld.
Hou dat vooral vast jongens. Jullie hebben vanavond gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld maar Victoria was nog beter. Dat kan gebeuren. In mijn optiek is Victoria het best voetballende team uit de competitie. Geen schande dus om daar een keer gelijk tegen te spelen en een keer van te verliezen. Zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen de o13-1 van Sparta Nijkerk. Als jullie spelen zoals vanavond dan weet ik zeker dat de 3 punten in Wijk blijven. Om 10.15 u. de aftrap op sportpark Marienhoeve. Natuurlijk ben ik weer van de partij.

Middenstip


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

*