Wedstrijdverslag door Thijs.

s’ Morgens in alle vroegte moesten wij inchecken op Marienhoeve airport voor de vlucht naar Buitenboys in Almere. Zonder Jens, Senna, Floris, en Patrick, die vanuit Spanje met de boot gingen richting de haven van Wijk bij Duurstede

Na een uur rijden kwamen wij aan in Almere. Na de warming-up zette Leon nog even de puntjes op de i ,want na de winst tegen de koploper Houten was nu een team uit de onderste helft van de 2e klasse aan de beurt en we moesten waken voor onderschatting.

De scheidsrechter floot voor het begin. Gelijk begonnen wij Buitenboys onder druk te zetten en al in de 2e minuut schoot Jochem op de paal. Ook een schot van David werd door de keeper van Buitenboys gepakt. In de 15e minuut werd een uitbraak van Buitenboys tegen gehouden door goed keeperswerk van Joey. In de 20e minuut corner CDW, die werd door David voor de goal geslingerd en schoot Thijs op de goal maar weer stond de keeper op de goede plaats. Ook schoten van Jochem en David gingen er door reddingen van de keeper niet in. Het zou toch niet zo’n dag worden dat niets lukt en ook werden de Buitenboys sterker en sterker. Achterin gaven Duke, Willem, Job, en Lars weinig weg. En op middenveld hadden Joep, Jochem, Jelle, en David alles onder controle.

In de 25e minuut gaat Thijs door de verdediging en schiet hem oog in oog met de keeper naast. We gaven de moed niet op en in de 28e minuut gaat Thijs alleen op de keeper af en dit keer mist hij niet 0-1. Nu ging het beter en bleven we druk zetten maar weer redde de keeper na een schot van David. Het was bijna rust…aanval Buitenboys werd onderschept door Duke die passt op Thijs die hem weer door passt op David die de bal er mooi inschiet en de 0-2 maakt (zie filmpje).

De scheids floot gelijk voor rust en ging waarschijnlijk  lunchen, want de rust duurde wel heel lang.

De eerste kans na rust was weer voor ons. Na schoten net naast, op de paal en veel goede aanvallen van de voorhoede Rida Bo en Thijs. In de 40e minuut besloot CDW voor Sinterklaas te spelen en kwam Buitenboys heel makkelijk aan de 1-2. Het zou toch niet de verkeerde kant op gaan nu. We bleven aanvallen en de goed keepende Buitenboys keeper hield alle ballen tegen. In de 46e minuut maakte David  een einde aan de hoop van de Almeerse ploeg en knalde de 1-3 in de goal. Hierna was het verzet van Buitenboys gebroken en hield Joey zijn goal schoon en speelden we de wedstrijd professioneel uit. Na 60 minuten floot de goede 14 jarige scheids voor het laatst en kwam er een einde aan deze sportieve en mooie wedstrijd voor de meegereisde CDW supporters.

Doel: Joey

Verdediging : Duke Willem Job Lars

Middenveld : Joep Jelle David Jochem

Aanval : Bo Rida Thijs

Toeschouwers : 29

Volgende week zaterdag weer een leuke wedstrijd  thuis tegen Geinoord.