Wedstrijdverslag door Leon.

CDW O12-2 speelde in Hoogland tegen de plaatselijke O12-3. Op deze warme zaterdagochtend op het kunstgras werd de laatste competitiewedstrijd gespeeld. Er stond niets meer op het spel. Een mooie vijfde plaats hebben we bij elkaar gevoetbald. Bij winst konden we eventueel nog naar de vierde plek opschuiven.

De wedstrijd begon een tiental minuten later dan gepland. De jonge scheidsrechter was zeer verstandig door een aantal drinkpauzes voor te stellen. Het begin van de wedstrijd moesten de jongens even wennen aan het warme weer en de warmte van het kunstgras. Hoogland had in het begin de beste kansen. Vooral over hun rechterkant kwamen ze goed op. Dit kwam doordat er een grote sterke jongen aan hun rechter kant stond, die volgens ons niet bij de O12 hoorde. Hij had al de baard in de keel en gekscherend werd door Helmut opgemerkt dat de jongen op de brommer naar het sportpark was gekomen.

Deze rechtsbuiten gaf een aantal voorzetten die gevaarlijk voor het doel van Joey kwamen, maar gelukkig nog niet in het doel. Wij kregen ook een paar kansen door Floris, maar die had zijn vizier niet op scherp staan. Uiteindelijk scoorde Hoogland toch de 1 – 0. Na de eerste drink pauze kwamen we meer in ons spel! Nadat Joey de bal onderschepte en aansluitend de bal met een uittrap bij de vrijstaande Floris speelde, had Floris een vrije doorgang richting de keeper van Hoogland (1 – 1).

Floris had daarna ook nog de kans om de 1 -2 te scoren na een mooie opbouw via David, Job en Willem. Alleen was Floris te gehaast en miste het overzicht om Thijs in te spelen, die helemaal vrij vrij voor het doel stond. Rida had ook nog een grote kans, maar schoot de bal over het doel.

Na de rust ging het spel heen en weer waarbij zowel Hoogland als CDW kansen hadden. Bo had daarbij de grote rechtsbuiten goed onder controle. Jammer genoeg kon Bo niet verhindering dat deze jongen vanuit een hoekschop de 2 – 1 inkopte. Na deze tegenslag gingen de koppies even naar beneden, maar toch pakten de jongens het weer op.  Zoals Duke, die als opkomende rechtsback een prima voorzet gaf op Thijs. Thijs maakte deze kans dan ook goed af (2 – 2).

Qua wedstrijdbeeld was de 2 -2 de uitslag geweest, alleen zag de verder goed fluitende scheidsrechter een handsbal van Job in ons strafschopgebied. Deze strafschop werd ons dan ook fataal (3 – 2).

Helaas ging deze laatste wedstrijd verloren, maar de jongens hebben er wel voor gestreden en hun best gedaan: complimenten jongens.