cdw_deltasports

Einde competitie Hoofdklasse
De eerste competitie zit is afgelopen. Na een zeer sterke start in september tegen NVC, Hooglanderveen en SO Soest, kwam er een mindere periode waarin niets meer werd gewonnen. Een voorlaatste plaats in de Hoofdklasse voelt dan ook als een lage klassering en starten we de nieuwe competitie in de Eerste Klasse.

Bekercompetitie
Na de mindere periode in de competitie werd de stijgende lijn weer ingezet tijdens 2 bekerwedstrijden: een 9-1 winst tegen Candia JO10-1 en een ijzersterke wedstrijd tegen DOVO JO10-1. Op doelsaldo stonden we boven DOVO dus een gelijkspel was voldoende, maar helaas werd er 2-4 verloren. Zoals gezegd waren dit wel weer 2 sterke wedstrijden van CDW JO10-1, waardoor we met vertrouwen de tweede competitie kunnen starten.

Eerste klasse
Vol goede moed stonden de jongens op 12 november klaar op het veld tijdens een ijzig koude ochtend. De thuiswedstrijd tegen Delta Sports JO10-3 zouden de eerste punten moeten opleveren. En ondanks de kou werd er gretig gestart: al binnen 1 minuut schoot Tonke de bal in het doel na een slappe aftrap van Delta Sports. En in het verloop van de wedstrijd was duidelijk dat het verschil tussen CDW en Delta Sports groot was. Delta Sports is namelijk gepromoveerd van de Tweede naar de Eerste klasse, maar daardoor ook een maatje te groot voor CDW JO10-1.
Zo liepen de jongens na nog 2 doelpunten van Tonke en een doelpunt van Nick dus uit naar een 4-0 voorsprong bij rust.

In de tweede helft ging CDW af en toe toch wat te gemakzuchtig ballen, met enkele grote kansen voor Delta Sports, waarbij zelfs gemist werd voor open doel en weet onze keeper Thijs bij andere uitbraken zijn doel schoon te houden.
Maar ondanks deze momenten legden de jongens een aanvallend spel op de mat. Nadat Jari de 5-0 binnenschoot na 8 minuten in de tweede helft, kwam er 5 minuten later een mooi team-doelpunt op het scorebord: vanuit de verdediging werd Daniel goed aangespeeld en schoot hij strak over de grond langs de keeper in de verre hoek. Om er zeker van te zijn dat het doelpunt ook echt telt, gaf Nick deze strakke bal het definitieve zetje. En wat volgde was een ontketende Nick: in de daarop volgende minuut wist hij gewoon tweemaal te scoren!
Zelfs na deze wervelende fase van 4 doelpunten in 5 minuten was de maat nog niet vol. De laatste 10 minuten werden de enigszins verkleumde toeschouwers nog getrakteerd op doelpunten van Tonke, Nick en nogmaals Tonke, waarna de uitslag van 11-0 op het bord staat.

Een zeer sterk begin van deze competitie en deze hopen we voort te zetten tegen Jonathan JO10-4. En aangezien onze vorige wedstrijd bij Jonathan als zwak bestempeld mag worden, hebben we daar iets recht te zetten!