cdw_vop

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Huidige stand: 1 wedstrijd gewonnen, 2 gelijk en 1 verloren, dus 5 punten, wat resulteert in de 6e plaats.
En nu was VOP de volgende tegenstander. VOP staat voor ‘Voor Ons Plezier’ en komen Amersfoort-Noord langs de A1 nabij Hooglanderveen. Voor ons een onbekende tegenstander, maar des te leuker de uitdaging.
Helaas moesten we deze wedstrijd spelen op veld 3; een ideaal veld voor de F-pupillen, maar voor onze jongens begint dat nu toch echt te krap te worden en dat terwijl ons geliefde veld 7 er maar verlaten bij lag… Maar ja, het draait natuurlijk maar om 1 ding en dat is voetballen, op welk veld dan ook.

Na een goede warming-up stonden beide teams klaar en was al snel duidelijk dat VOP niet voor hun plezier naar Wijk bij Duurstede was afgereisd. Al bij een eerste aanval van hun zijde lag de bal al in het net: 0-1. CDW moest hier even van bijkomen en probeerde met rust aan de bal weer aan het voetballen te komen. Maar nu bleek die rust juist roet in het eten te gooien: een rustige terugspeelbal door de lucht van Pim verraste de uitgekomen keeper Thijs van A. van CDW en de bal vloog over hem heen het doel in. En zo keek CDW na 5 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan.

Nu met meer felheid probeerde CDW de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten en aanvallen golfden weer heen en weer. Uiteindelijk werd Daniel knap vrijgespeeld en kon hij de bal langs de keeper schuiven en de stand op 1-2 zetten.
Zoals VOP de wedstrijd begon, zetten ze deze ook na het tegendoelpunt voort: veel strijd en niet bang om duels stevig in te gaan. Zelfs onze pitbull Dennis werd toch een aantal keren opzij gezet, wat hem vorige wedstrijden minder overkwam. En nadat de rest van de eerste helft zonder doelpunten verliep, wisten we dat de tweede helft weer zeer hectisch zal verlopen. En hoe!
Deze tweede helft was VOP zeer effectief in hun afronding, liepen vaak weg uit de dekking en eisten de bal gretiger op dan CDW en dan kun je niets anders concluderen dat VOP deze tweede helft de bovenliggende partij was.

Al snel in die tweede helft scoorden ze hun derde, maar de marge werd weer teruggebracht naar 1 doelpunt door onze Nick. Maar de fanatieke tegenstanders wisten daarna in de komende minuten maar liefst 4x te scoren, waarvan 1 penalty, na een te enthousiaste duw in de rug bij een tegenstander.

2-7 met nog 10 minuten te spelen…. Een dreun? Een mokerslag? Tijd voor nieuwe trainers? Onrust in het bestuur? Zwaaien met witte zakdoekjes door het publiek?
Welnee! Wij zijn CDW JO10-1! Tuurlijk doet het even pijn, maar in die laatste 10 minuten hebben de jongens gevochten als leeuwen! En het publiek bleef erachter staan.
VOP kreeg het met deze druk van CDW nog behoorlijk lastig, maar helaas bleef het bij 2 doelpunten van Nick en was de eindstand 4-7.
Jammer voor de jongens, maar de werklust die ze iedere week laten zien zal zich een keer uitbetalen.

Volgende week uit naar Jonathan. Altijd een geduchte tegenstander. Lijkt mij een mooi moment om de tas weer eens te vullen met 3 punten!