18-05-2019: CDW JO13-2 – Jonathan JO13-4

Door cdw-archive op om

Wedstrijdverslag door Thelma Schouten.

Op een zonnige zaterdagochtend stond de wedstrijd tegen Jonathan uit Zeist op het programma. Met een compleet team en extra versterking van Jasper uit de 13-1 mochten onze jongens om 8:30  aantreden op het hoofdveld.

Jochem, Jasper en Thijs zaten als wissel op de bank. We begonnen goed en al snel kregen wij de eerste kans. Na een mooie actie over rechts kwam via Lars de bal bij Jelle die via de buitenkant probeerde te versnellen richting het doel van Jonathan. Helaas resulteerde dit niet in een schot op doel. De minuten daarna was het voor CDW zoeken naar goede combinaties in de ruimte. Jonathan speelde hier goed op in wat leidde tot een aanval naar het doel van CDW. Maar de schot op doel werd door Joey knap gestopt. Vervolgens lukte het CDW niet om de bal op de eigen helft te krijgen. Ondanks het goede loopwerk van Leonard achterin, kon niet worden voorkomen dat in de 10e minuut van de eerste helft de 0-1 viel. Daarna herpakte CDW zich goed. Willem had meer balbezit, Jayden werd over het middenveld steeds meer gevonden, waardoor met zijn loopvermogen er meer druk kwam richting het doel van Jonathan. Dit gaf ons weer kansen, waardoor Thijs ook een aantal keren gericht kon schieten op het doel van Jonathan. Halverwege de eerste helft viel Duke even geblesseerd uit en moest hij worden gewisseld voor Jochem. Met een 0-1 achterstand werd de rust in gegaan.

Na de rust kreeg CDW meer grip op de wedstrijd. David speelde sterk op het middenveld, veroverde vaak de bal en kwam er meer snelheid in het spel. De bal werd goed aangenomen en de jongens wisten elkaar makkelijker te vinden. De ruimtes hielden ze klein en passes kwamen veel beter aan. CDW speelde met meer overtuiging en waren vaker op de helft van Jonathan te vinden. Rida veroverde een aantal keren de bal van de tegenstander en Joep zorgde ervoor dat de bal niet in bezit kwam van de tegenstander. Het balbezit gaf CDW weer een corner die door Jochem scherp werden ingezet. Helaas moest CDW tot de 56e minuut (26e minuut 2e helft) wachten op de gelijkmaker. Deze werd door Job er knap ingekopt: 1-1. Dit zou een terechte uitslag zijn gezien het verloop van de wedstrijd. Helaas bleef het hier niet bij. 4 minuten voor einde van de wedstrijd, schoot Jonathan met overtuiging de 1-2 binnen.

Einduitslag: 1 – 2