3-1 winst CDW tegen VV Dieren

Door Sander van Loon op om

Door een 3-1 overwinning tegen VV Dieren is CDW opgeklommen naar een 7e plaats. Voor de mannen van trainer Alvin Veldhuizen scoorden Gijs Klaassens, Yoran de Vos en Jeff Zichterman en het veldspel was goed, wat vertrouwen geeft voor de resterende wedstrijden.

Het is de hele dag al regenachtig en ook als de goed leidende scheidsrechter Guven om 14.32 uur voor het begin van de wedstrijd fluit, lijkt het meer op een gure herfstdag dan een mooie lentedag. CDW weet dat wanneer het niet op plaats 9 of lager wil eindigen, er vandaag gewonnen moet worden en laat ook vanaf het begin zien dat alleen de 3 punten tellen vandaag. Wat dan vooral helpt is wanneer de eerste kans ook meteen raak is. Na een goed lopende aanval geeft Jeff Zichterman de bal goed voor en is het Gijs Klaassens die met een rake “kopbal!!!” de 1-0 binnen 10 minuten op het scorebord zet. Dieren lijkt wakker geschud. De bezoekers die ondertussen meegezogen lijken te worden in de heftige strijd om plaats 9 bestoken in de 16e minuut keeper Michael Nieuwenhuizen met een schot vanaf de rand van de 16 meter en in de 26e minuut moet Michael opnieuw redding brengen. Hierna stelt CDW orde op zaken: het middenveld komt in handen van de Wijkenaren en de achterhoede is vanaf nu onder leiding van de zeer sterk spelende Ferry Stooker heer en meester. In de 32e minuut kopt Gijs een voorzet van Yoeri Lakerveld net over. Ook kopballen van Jeff en Ingmar de Wit worden gered door de keeper en beide ploegen zoeken met een 1-0 ruststand de kleedkamer op.

De tweede helft is het louter CDW dat aanvalt en op zoek gaat naar de bevrijdende 2-0. De keeper onderschept een scherpe voorzet van Anis el Makrini en Kjeld van der Sanden kopt een volgende goede voorzet van Anis in de handen van de goalie. In de 65e minuut dan toch de terechte 2-0, als Yoran de Vos een afvallende bal fantastisch met buitenkant rechts binnen schiet. Als 10 minuten later Gijs een teruggetrokken bal van Joeri afgeeft aan Jeff is het duel definitief beslist: 3-0. CDW verzuimt hierna verder afstand te nemen en vooral de prima voorzet van de ingevallen Bryan van Engelen verdiende een doelpunt. Het slotakkoord is voor de bezoekers die in de 90e minuut de 3-1 scoren en niet heel veel later wordt er voor het laatst gefloten.

Door deze overwinning gaat CDW over VV Dieren heen, maar blijft het allemaal heel dicht bij elkaar staan. Zaterdag de inhaalwedstrijd uit tegen OVC’85 dat met 1-1 gelijk speelde tegen CJVV. We bedanken de Pupil van de Week Sepp van Maarschalkerweerd en alle supporters voor hun steun. Ook balsponsor AA-Xpress en restaurant ’t Veerhuys bedanken voor de sponsoring. Ferry Stooker werd uitgeroepen tot Man of the Match en zal vast binnenkort met zijn vriendin bij Vincent langs gaan 😉 Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini (Zuur), Stooker, Eissens (Haast), Lakerveld (vd Meij), de Vos, Wiegers, vd Sanden, de Wit, Klaassens, Zichterman (v Engelen)