Blessuretijd levert CDW punt op.

Door cdw-1 op om

In en tegen Benschop was het wat CDW betreft weer het oude liedje. In een te matige eerste helft kwamen de Wijkenaren met een 1-0 ruststand nog goed weg. In dat deel van de wedstrijd had CDW wel de eerste kans, en dat bleek achteraf ook de enige echte voor de rust. Naast het ene doelpunt liet de thuisploeg nog enkele kansen en mogelijkheden lopen. Rust 1-0.
Na de pauze klikte het nog niet direct helemaal bij CDW, maar na een wissel en wat omzettingen ging het beter lopen. Net in de fase dat men gelijk hoopte te maken leek met de 2-0 de genadeklap te vallen. Na een voorzet van links liep een van CDW’s eigen mensen de bal op een ongelukkige manier in zijn eigen doel. Daarna was het weer alles of niets, en echt waar, het leek niets te worden, 4 vrije kopkansen op rij werden gemist. Scheids Barrales (prima) gaf in de 89e minuut aan nog 6 minuten spelen we na. En toen lukte het ineens wel, Ingmar maakte de 2-1 en Tim van Ravenhorst schoot 2 minuten later met een geweldige actie de verdiende gelijkmaker binnen.
Allemaal zesjes.
Natuurlijk, de gestaag vallende regen was ook voor een deel spelbreker, maar dat kan zeker niet alleen de oorzaak zijn van het over het algemeen matige spel van CDW in de eerste helft. Thuisteam Benschop opende nog redelijk en had in de eerste 5 minuten al 3 corners te pakken. Met grote gasten voorin werden die corners wel gevaarlijk voor het doel geslingerd maar er kwam geen een dreigend moment uit voort. Dat moment kwam wel aan de andere kant, 9e minuut, Jeff Zichterman slingert de bal van links voor. Ingmar de Wit is in de spits en mag vrij koppen. Kans, doelpunt hoop je dan, de echte afloop, kopbal precies in handen van de keeper, een zeperd dus. Dan komt Benschop, Martijn de With test John Verweij van afstand, John redt. Benschop voert de druk op, ze pompen steevast lange ballen naar de doorkoppende aanvallers. Dat heeft na ruim een half uur resultaat. Van dichtbij en nog via keeper John en de paal werd de 1-0 binnengeschoten. Dat schudde CDW niet wakker, integendeel, niemand scoorde in die fase meer dan een zesje, het was zeer matig. Benschop liet kort voor de rust met een schot voorlangs en het ook missen van een kopkans na verder uit te lopen, rust 1-0.
Tactische wissel.
Er moest een powerman bijkomen na de rust was de terechte mening van de technische staf. Daarom werd Lars Mulder ingebracht ten koste van Anis el Makrini. Het begin was hetzelfde als voor de rust, Benschop nam voor korte tijd het initiatief, na ca. 5 min. was ook CDW bij de les. En nu was er ineens wel druk, dat leverde 3 corners en een geblokte inzet van Tim van Ravenhorst op. In de 60e minuut verstapte Benjamin Polman zich, hij werd vervangen door Eren Kurt. In diezelfde minuut kreeg Benschop een vrije trap te nemen die resulteerde in een kopbal die John Verweij overtuigend pakte.
Dan 66e, grote kans voor CDW, Ingmar geeft steekbal naar Eren, diens voorzet levert Lars Mulder een vrije kopkans op maar geen doelpunt. Recht in de handen van de keeper. 68e minuut, Jeff Zichterman schiet van dichtbij over, volgende aanval, nu bereidt Tim van Ravenhorst voor, Ingmar kopbal, weer recht op de keeper af. Dan weer 1 minuutje later, lange poeier Benschop op linkerspits. Die wint duel van Pim Plantinga en zet voor. Raar carambolerend verdween de bal daarna via een van onze eigen mensen achter de kansloze keeper. 2-0, de wedstrijd leek beslist. Weer een domper, en dat had nog erger kunnen worden als invaller Kwame Ballo na een doorkopbal van David Verweij niet door John Verweij afgestopt was. Met Roderik Sybesma voor Robbin van den Berg werd aan de laatste 10 minuten begonnen. Robbin stond nog wel bijna aan de basis van de 2-1, na een lange rush bood hij Ingmar met een steekbal een vrije loop aan. Het passje lukte, het stiftje mislukte, over. Nog 1 min. officieel, scheids Barrales geeft aan de 4 wissels en tijdrekken van Benschop nog 6 minuten speeltijd oplevert. En ineens kwam de geest uit de fles, 3e minuut naspeeltijd, Ingmar stift nu wel op maat, bal gaat net onder de lat binnen. Nog 4 minuten en 2-1. Benschop wankelt en komt er niet meer uit. 90+4, Ingmar prikt bal in doelmond, Lars Mulder staat vrij en klaar om in te koppen. Om gek van te worden, weer recht op de keeper af, zelfs onze super-sub leek ons vandaag niet te kunnen redden. Daar dacht Tim van Ravenhorst echter anders over. Hij kwam op links op, keeper van Oort verwachtte een voorzet op de in de spits loerende Ingmar en Lars maar Tim knalde de bal uiterst koel bij de 1e paal binnen. Wat een slot, en wat een herstel, deze 2-2 werd echt als een overwinning gevierd, en gezien het spelbeeld van de tweede helft meer dan terecht. Volgend weekend komt er weer een krachtproef aan, Delta Sports komt op bezoek in Wijk.
CDW speelde met ; John Verweij – Benjamin Polman ( Eren Kurt) – Roan van Zalingen – Robbin van den Berg ( Roderik Sybesma) – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk – Thijs Wiegers – Anis el Makrini (Lars Mulder) – Jeff Zichterman -Ingmar de Wit – Pim Plantinga.