Bloedeloos gelijkspel in Nieuwegein.

Door cdw-1 op om

Door in een zeer matige pot voetbal uit bij JSV Nieuwegein gelijk te spelen begint CDW  terrein op de middenmoot te verliezen. Het bleef 0-0 in de tot nu toe zwakste wedstrijd vooral wat het aanvallende spel betreft.
Wat het er ook niet beter op maakt is dat CDW ook nu weer met 10 man kwam te staan. Dat gebeurde na 63 minuten, en dat de thuisploeg niet alsnog met de winst aan de haal ging was in belangrijke mate te danken aan het uitstekende keeperswerk van de jeugdige doelman Tijn van Dijk die met enkele geweldige reddingen en reflexen fier overeind bleef.

Wereld van verschil.
Het is moeilijk te volgen, maar echt wel een groot verschil, het CDW tegen toppers als Loosdrecht, Maarssen en Delta Sports of zoals vandaag tegen JSV of eerder Benschop. Want het was echt niet best op sportpark Galecop wat de beide teams er van maakten. Natuurlijk, vooral verdedigend moest er in deze wedstrijd bij CDW aardig wat geschoven worden. Keeper John Verweij, centrale verdediger Roan van Zalingen en Tim van Ravenhorst waren er niet, en met Yoeri Lakerveld  nog niet speelklaar en Rosh Rigter geschorst praat je dan al gauw over 5 man die vervangen moeten worden. Daar tegenover stond de terugkeer van Floris van Dijk die na een periode van blessureleed zijn eerste minuten in CDW 1 maakte.
De eerste aanvallen waren voor JSV, zij hadden binnen enkele minuten al een corner te pakken maar daar was CDW niet van onder de indruk. Een eigenlijk was dat aan de andere kant ook zo, slechts sporadisch kon CDW aanvallend een vuist maken zoals bij een actie van Floris van Dijk die vanaf links naar binnen sneed en met rechts een afzwaaier produceerde. Ingmar de Wit had na bijna een kwartier ook een goede kans na een voorzet van Pim Plantinga kopte hij goed op het doel van Harmen Prenger die moeizaam redde. Meer dan enkele mogelijkheden waren er daarna niet, uit verre ingooien van Benjamin Polman waren er een paar momentjes en Floris zag nog een omhaal geblokt worden. De enige keer dat spits Barry Zwezerijnen bereikt werd kopte hij richting benedenhoek, maar nu was Tijn van Dijk attent en redde knap. Het enige moment dat CDW daarna nog vlamde was na 35 minuten. Dat werd een flitsende aanval (de 1e) die begon bij Jeff Zichterman die op links weggestuurd werd. Na het passeren van de back volgde een mooie strakke voorzet. Voor het doel waren Ingmar de Wit iets verderop naar rechts ook Pim Plantinga net te laat om de beste kans van de eerste helft af te ronden. Rust 0-0.

Nog geen wissels.
Meestal besluiten de coaches in de rust al een eerste wissel te brengen, dat gebeurde vandaag niet. CDW kwam wat beter uit de startblokken maar meer dan een goed schot van Thijs Wiegers kwam het niet. Dat werd geblokt, de corner die volgde pakte de keeper. Tot aan de 63e minuut bleef CDW iets sterker maar gevaar voor beide doelen was maar zelden te bespeuren. Die 63e minuut werd de voor CDW fatale, en kostte Ingmar de Wit een rode kaart. Op het middenveld ging hij een duel aan waarbij hij naar eigen zeggen een por in zijn bovenlijf kreeg en viel. Zijn tegenspeler viel bovenop hem. Dan krijg je het, de ene wil omhoog, de andere wil dat verhinderen. Een lang verhaal kort, scheids Westland zag in de actie van Ingmar een poging tot natrappen en trok rood. Saillant, hij stond met zijn rug naar de situatie toe, want de bal was al  verder weg, maar hoorde de schreeuw van de JSV-er. Waar hij al vele keren eerder komedie van vooral de JSV- aanvoerder goed had doorzien en tegen opgetreden, trapte hij er nu met open ogen in. Binnen de 10 minuten daarna bracht CDW alsnog 3 verse wissels in om in ieder geval het ene punt veilig te stellen. Eerst kwam Eren Kurt voor Jeff Zichterman, daarna Anis el Makrini voor Benjamin Polman en Lars Mulder voor Bart van de Leemkolk. Natuurlijk deden de Nieuwegeiners er het laatste halfuur alles aan om CDW alsnog te verrassen. Met ook enkele verse spelers en een aantal dotten van kansen kwamen ze dichtbij, vooral een redelijke grote scrimmage kort voor tijd was spannend, maar het al gememoreerde uitstekende keeperswerk van Tijn van Dijk en de volledige inzet van de rest van het team was toch voldoende om het zeker verdiende punt alsnog mee naar Wijk te nemen.
CDW speelde met; Tijn van Dijk – Pim Plantinga – Youri Reimert – Roderik Sybesma – Robbin van den Berg – Bart van de Leemkolk (Lars Mulder) – Thijs Wiegers – Benjamin Polman (Anis el Makrini) – Ingmar de Wit – Jeff Zichterman (Eren Kurt) – Floris van Dijk.