CDW blijft in de race

Door cdw-1 op om

In Soest tegen het lastig te bespelen Hees is CDW met een 0-1 overwinning knap overeind gebleven in de titelstrijd.
Ondanks een aantal kansen die vooral in de eerste helft te noteren waren ging er slechts 1 in. Dat lukte Floris van Dijk na 25 minuten. CDW was die hele eerste helft beter, Hees gaf knap partij maar was bijna nooit echt gevaarlijk. De tweede helft was van minder gehalte, beide teams brachten wisselspelers in en dat was voor scheids Barrales aanleiding om maar liefst 10 minuten extra tijd bij te voegen. Het alles of niets offensief van Hees bracht hun 1 grote kans die Ibi met een goede redding pakte, al met al een nipte maar terechte winst voor CDW.
Gewaarschuwd.
Hees speelde vorige week thuis een inhaalwedstrijd tegen Candia en won die met 7-0. Daarbij scoorden ze al 3 maal in het eerste kwartier. En omdat CDW thuis tegen Hees destijds ook een moeilijke pot voor CDW was waarschuwde de technische staf het team terdege. We zijn fris en fit, wees attent, denk aan het strijdplan en ga er direct volle bak tegenaan. Nou dat lukte, al in de eerste minuut kwam Ingmar de Wit alleen voor de keeper, die redde. Volgende kans, Floris van Dijk onderschept een aanval en gaat op het doel af. Hij loopt zich vast. Dan weer Floris die nu wel langs zijn verdediger kwam maar zijn vizier nog niet op scherp had. CDW had Hees in de tang maar liet in de eerste 5 minuten 2 grote en 1 minder grote kans liggen. Hees kwam er niet aan te pas en moest zich beperken tot af en toe een counter. Na ruim een kwartier was er weer een kans, Floris van Dijk nam een vrije trap die Ingmar ineens nam en net voorlangs knalde. De beloning kwam na 25 minuten, Roan van Zalingen had een prima oog voor de ruimte voor hem. Hij prikte de bal precies goed in het gat waar Ingmar de Wit in liep. Ingmar had weer goed zicht op de vrijgelopen Floris die de pass op maat met een laag schot afmaakte. Een prachtig doelpunt, het hoogtepunt van de eerste helft. Want verder was het 20 minuten lange ballen van Hees op Dennis Schaap, hun gevaarlijkste man, en bij CDW werd er soms te veel breed en achteruit gespeeld. Zodoende waren er veel mislukte aanvallen over en weer zonder echte kansen tot aan de rust.
Gelijk op.
Na de pauze konden de beide teams niet meer brengen wat voor de rust wel lukte, of Hees beter in het spel kwam zullen ze in Soest denken, maar CDW bracht minder na dan voor de rust, dat was ook goed te zien. Beide achterhoedes bleven redelijk eenvoudig overeind waarbij vooral routinier Frank Barte weer een puike partij speelde. Het was bijna 7 minuten wachten na de rust voordat er iets voor een doel gebeurde. Tim van Ravenhorst stuurde Thijs Wiegers diep, die kapte zich handig vrij en beidende Ingmar met een halfhoge voorzet. Ideaal om in te koppen, dat deed Ingmar ook, maar precies in de handen van keeper Henk Reddering, en dat was nou net niet de bedoeling, het bleef dus 0-1. Na ruim een kwartier kwamen de eerste wissels bij beide teams, CDW bracht Lars Mulder in de spits, hij kwam voor linkerspits Eren Kurt. Ook Floris van Dijk had de pijp leeg na 70 minuten, hij werd vervangen door Jeff Zichterman die na maanden blessureleed weer zijn eerste minuten maakte. En Max Hoogduin kwam voor Thijs Wiegers, een verdediger voor een aanvallende middenvelder, logisch in de slotfase. Ook Hees bracht verse mensen in, zij wilden er op zijn minst een gelijkspel uithalen. Dat lukte niet in de reguliere 90 minuten, wat kleine mogelijkheden waren er te zien, meer niet. Maar dan kwam de verrassing van scheids Barrales. Hij floot zeker niet slecht, maar waar hij na 5 wissels en 2 blessures 10 minuten extra tijd vandaan haalde was voor velen een raadsel. Maar hij liet die tijd wel naspelen. En daarin kreeg Hees hun beste kans van de hele wedstrijd in minuut 94. Invaller Ali Coban dook vrij voor Ibi op. Die redde zijn team en de 3 punten, hij pakte het schot perfect.
VVZ won ook nipt bij Bunnik (0-1) en Jonathan bleef ook bij door met 1-4 van DVSU te winnen. De kopgroep; VVZ 52, CDW 51 en Jonathan 49 punten. Houten verloor verrassend van DOSC en haakte af om de titel. Wel hebben zij voorlopig samen met DOSC de beste papieren om de 3e periode te pakken.
Volgend weekend; CDW – FZO , Jonathan – Bunnik en DEV – VVZ, wat gaat dat weer brengen? Het blijft spannend.
CDW speelde met; Ibi el Salih – Pim Plantinga – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk – Thijs Wiegers (Max Hoogduin) – Rosh Rigter – Eren Kurt (Lars Mulder) – Floris van Dijk (Jeff Zichterman) – Ingmar de Wit.