CDW doet goede zaken met winst op JSV

Door Gert-jan van Rooijen op om

Door een verdiende overwinning op JSV klimt CDW naar een gedeelde 6e plaats en staat het weer in het linkerrijtje. JSV werkte hard en CDW was wat slordiger dan de afgelopen wedstrijden, maar het kwaliteitsverschil was te groot en door doelpunten van Ingmar de Wit, Jesse van Grondelle, Anis el Makrini en Gijs Klaassens werd het uiteindelijk 4-0.

Nadat pupil van de week Jayden Ploeg de aftrap had genomen liet CDW meteen zien dat het gebrand was op de 3 punten. Waar het in het begin nog wat onrustig was aan de bal en de passing – ook veelal door de harde wind – nog wat onzuiver was, was het vooral wachten op de eerste echte grote kansen voor de thuisploeg. In de 18e minuut breekt CDW de ban. Een hoekschop van Anis belandt op het hoofd van Ingmar en die kopt de 1-0 tegen de touwen. CDW wil de klus snel klaren, houdt JSV continu onder druk en in de 25e minuut draait Jesse een hoekschop in één keer achter de keeper van JSV… 2-0. Niet heel veel later had de 3e er ook zo maar in kunnen liggen wanneer Roderik Sybesma via een mooie een-twee de zestien meter inkomt, maar in plaats van zelf te schieten de bal breed legt en JSV deze nog net kan verdedigen… deze mooie aanval had zeker een beter lot verdiend en de ploegen gaan rusten met een 2-0 tussenstand.

De tweede helft wil JSV meer richting het doel van keeper Michael Nieuwenhuizen gaan spelen zonder dat het echt gevaarlijk wordt. De achterhoede van vandaag onder leiding van de van een blessure teruggekeerde Sem Eissens won vrijwel alle duels en wist ook snel de middenvelders te bereiken waardoor JSV weinig rust kreeg. In de 72e minuut bekroont de al weken sterk spelende Anis zijn goede spel met een doelpunt uit een vrije trap met een beetje hulp van de keeper en is de wedstrijd definitief beslist… 3-0. Ondertussen zijn ook Kasper van der Meij en Gijs Klaassens ingevallen en net als uit bij JSV weten ze elkaar goed te vinden. Kasper zet de bal schitterend voor en Gijs werkt mooi af en de 4-0 staat op het scorebord. Uiteindelijk had de score hoger kunnen uitvallen en was het zeker jammer dat de bal na een schitterende actie over rechts van Kjeld van der Sanden net niet Gijs bereikte, maar desondanks tevreden gezichten nadat de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blies.

Een meer dan terechte overwinning én de 3 punten waar de ploeg van trainer Alvin Velthuizen al weken naar hunkert. Zonder iemand tekort te doen een dikke pluim voor de achterhoede van vandaag, want door het ontbreken van Tijn, Robbin, Max, Roan en Craig stond op Anis na de achterhoede van ons tweede elftal van voor de coronastop vandaag op het veld met als hoogtepunt wel het basisdebuut van de 18-jarige Seth Haast op de linksachter positie. Anis werd vandaag uitgekozen als Man of the Match en kan zijn tafeltje bij Restaurant ’t VeerHuys reserveren. Verder bedanken we onze balsponsor AA-Xpress en de support van ons Team van de Week JO10-2 en alle overige trouwe fans.
De dag werd afgesloten met een fantastisch optreden van Danny Temming en dankzij de vele door onze Wijkse ondernemers gesponsorde prijzen draaide het Rad van Fortuin overuren. Meteen een mooi moment om iedere sponsor en vrijwilliger te bedanken voor de bijdrage aan een supergezellig dagje CDW.