CDW doet zichzelf tekort met een gelijkspel in Houten

Door Gert-jan van Rooijen op om

89 minuten liep Delta Sports achter CDW aan en toch eindigde de wedstrijd in een gelijke stand. Nadat Delta Sports al na 14 seconden de score wist te openen was het Jeff Zichterman die in de tweede helft de 1-1 scoorde. 3x weerhield het aluminium CDW van de meer dan terechte 3 punten.

Om 14.31 uur is de aftrap en nog in dezelfde minuut ligt de bal al achter de verbouwereerde keeper Michael Nieuwenhuizen. Old school een bal de diepte in na de aftrap en hij valt gelukkig voor de voeten van de spits van Delta Sports die er wel raad mee weet… 1-0.

Een tegenvaller, dit vroege tegendoelpunt, en dus gaat CDW op jacht naar de gelijkmaker. Het spel is verzorgd en CDW is eigenlijk continu aan de bal. Delta Sports speelt louter op de counter, maar vandaag is ons centrale duo Roan van Zalingen en Brian van Engelen heer en meester. In de 22e minuut dienen zich de grootste kansen aan voor CDW. Eerst komt Ingmar de Wit net tekort bij een voorzet van Roan en even later schiet Jesse van Grondelle de bal op de kruising na een goede actie van Jeff Zichterman. Ondanks het vele balbezit weet CDW niet tot scoren te komen en gaat het met een 1-0 achterstand rusten.

De tweede helft veelal hetzelfde beeld als de eerste. Het is CDW wat de klok slaat en in de tweede minuut schiet Roderik Sybesma de bal op de paal. Dan eindelijk in de 62e minuut de verdiende gelijkmaker. Anis el Makrini brengt de bal goed voor. Eerst weet de keeper nog redding te brengen maar in tweede instantie schiet Jeff de bal in het doel: 1-1.

CDW gaat op zoek naar de 3 punten en blijft continu gevaarlijk maar krijgt ook twee tegenvallers te verwerken. Eerst moet Roan met een hamstringblessure het veld verlaten en even later valt Thijs Wiegers erg ongelukkig op de bal en moet ook hij gewisseld worden. Desondanks blijft CDW de aanval zoeken en in de 78e minuut schiet Kjeld van der Sanden uit een goede aanval op de lat. Deze aanval had een beter lot verdiend.

Delta Sports is ondertussen geschakeld naar de modus “overleven” en het wordt ook een stuk onvriendelijker, zowel binnen als buiten het veld. Wanneer Delta Sports vlak voor tijd uit een spaarzame counter nog de 3 punten denkt te stelen, maar de scheidsrechter terecht af fluit voor buitenspel wordt het erg onvriendelijk en slaat na het laatste fluitsignaal de spreekwoordelijke vlam nog in de pan. Jammer dat je je zo laat gaan en je je niet weet te beheersen. Al met al vooral jammer dat CDW zichzelf niet heeft weten te belonen voor het sterke veldspel want we hadden zeker meer verdiend dan dit ene punt.

Zaterdag aanstaande de thuiswedstrijd tegen lantaarndrager JSV… dan moeten de 3 puntjes in Wijk blijven. Aansluitend bouwen we hoe dan ook een feestje, met o.a. vanaf 17.00u zanger Danny Temming, ons vermaarde Rad van Fortuin en broodjes van Bela.