CDW geeft tot 2 maal toe veilig lijkende marge uit handen 4-4

Door Gert-jan van Rooijen op om
Nadat scheidsrechter van Pinxteren om 16.24 uur voor het laatst op zijn fluitje blaast en alle stofwolken zijn opgetrokken staat er een 4-4 op het scorebord. Het publiek heeft veel doelpunten maar ook een foutenfestijn van beide kanten gezien en onze balsponsor van vandaag Fit4All gaat het druk krijgen deze week om menigeen weer fit te krijgen voor de volgende wedstrijd.

De dag begon nog wat aarzelend maar uiteindelijk kwam dan toch het zonnetje door. Het was druk in de kantine en nadat de statafels naar buiten werden geplaatst was iedereen klaar voor een ouderwetse lekkere pot voetbal.
Ondanks het feit dat nog niet eerder tegen onze bezoekers uit Nieuwer Ter Aa gevoetbald was wisten we dat NiTA moeizaam op gang komt.
Dat bleek ook vandaag. De eerste minuten is nog een beetje aftasten maar al snel ontstaan de eerste kansen voor CDW en in de 9de min is het Anis el Makrini die net als vorige week van afstand de 1-0 binnen schiet.

CDW blijft door voetballen en wil zo snel mogelijk zaken doen. De voorhoede van vandaag Gijs Klaassens, Jesse van Grondelle en Ingmar de Wit krijgen veel de ruimte alleen lopen te vaak in de trechter waardoor het snel te druk wordt. Toch in de 13de min is het Ingmar die door Jesse vrij voor de keeper wordt gezet. Dit had de 2-0 moeten zijn maar de keeper van NiTA weet het te voorkomen. Hoe zuur is het wanneer 1 minuut later de spits van NiTA vanaf randje buitenspel voor keeper Michael Nieuwenhuizen verschijnt en wel weet te scoren 1-1.

Het is rommelig aan beide kanten. Slechte aannames, onnauwkeurige passing maar ook veel ruimte waardoor er kansen aan beide kanten ontstaan.

In de 30ste minuut weet CDW als eerste te profiteren van een grote fout. De Keeper van NiTA weet een diepe bal te onderscheppen maar niet goed weg te werken. Van grote afstand weet Ingmar de bal in het doel te werken en de 2-1 op de scorebord te zetten.
Niet veel later een enorme tegenslag wanneer Max Hoogduin met een zware enkelkwetsuur het veld afgedragen moet worden. Waar meerdere nog de tegenslag voor Max aan het verwerken zijn is het invaller Youri Lakerveld die 2 min later achter een vrije trap gaat staan en onberispelijk erin schiet 3-1

Het blijft een open wedstrijd en eerst straft NiTA wederom slordigheid van CDW af en vlak voordat we aan de thee mogen schiet Jesse na een spervuur aan schoten de bal binnen en gaan we met een 4-2 voorsprong de rust in.

Deze voorsprong mag je gewoon niet meer uit handen geven, maar de tweede helft verloopt compleet anders dan verwacht.
De volgende tegenvaller valt eerst te noteren wanneer Sem Eissens met een dikke enkel niet meer verder kan en wederom er omzettingen gedaan moeten worden.
We wisten dat NiTA veelal niet volledig breekt en waar bij CDW de overtuiging en wil?? om de 3 punten over de streep te trekken lijkt te ontbreken gaan de gasten op zoek naar de aansluitingstreffer.
De eerste 15 minuten speelt zich veelal op het middenveld af maar dan toch binnen enkele minuten tijd krijgt NiTA zelfs meer dan een aansluitingstreffer. Was de 1-1 nog randje buitenspel de 4-3 ver over het randje heen (de beelden zijn er maar helaas geen VaR) maar de scheidsrechter laat onze grensrechter Theo van Beek staan en nog geen 2 minuten later staat het alweer gelijk ….. 4-4
NiTA ruikt bloed en bij CDW is het vrouwen en kinderen eerst maar in de resterende 35 min wordt er niet meer gescoord wat op basis van de laatste 10 min voor CDW jammer is maar de overtuiging in het afwerken ondanks de 4 doelpunten ontbrak.

“zijn benieuwd naar wat je hierover gaat schrijven” waren de eerste woorden van de teleurgestelde supporters en trainer Alvin Velthuizen baalde enorm dat de 3 punten, die wat extra vertrouwen zou geven, niet over de streep getrokken zijn.
Een blik op de stand maakt het misschien wel extra zuur want je had alleen op plek 5 gestaan en nu deel je plek 6 met 3 andere. Dit zegt ook veel over de 2de klasse B waar iedereen van iedereen kan winnen en verliezen en waar zelfs nu in de top het super spannend begint te worden nu ook CSW aansluit en wel in die “flow” zit.

Volgende week de uitwedstrijd tegen IJFC….. verschillende spelers zullen terugkeren van vakantie, schorsing en ziekte maar het zal ook afwachten zijn wat de schade is van deze wedstrijd.

We zouden bijna The Man off the Match vergeten …. de bon van Restaurant ’t VeerHuys gaat naar Max Hoogduin, om je een rood/blauwe hart onder de riem te steken!

Opstelling CDW : Nieuwenhuizen, van den Berg, Wilson, Eissens (Pot), Hoogduin (Lakerveld), el Makrini, Sybesma, Wiegers, Klaassens, van Grondelle (van der Meij), De Wit