CDW herstelt zich knap.

Door cdw-1 op om

De ene wedstrijd is de andere niet, na de moeizame bekerwinst in Odijk ging de reis van CDW 1 gisteren naar Veenendaal waar De Merino’s 1 (1e klasse) voor een oefenwedstrijd op ons wachtte.
En wat een verschil, een minstens gelijkwaardig CDW hield knap stand en via 1-1 bij de rust en de einduitslag van 2-2 mochten de teams tevreden zijn, toch had CDW ook zomaar met de winst aan de haal kunnen gaan.
Mooi spel.
Eigenlijk vanaf de eerste minuut legden de teams een goed en verzorgd spelletje op de mat. De thuisploeg had toen wel het meeste balbezit maar CDW deed goed mee en legde ook mooie aanvallen op de mat.
Na een kwartier werd een strakke voorzet van links niet goed verwerkt en spits Jamal had geen moeite de 1-0 binnen te tikken. Dat veroorzaakte geen paniek bij CDW, de rug werd gerecht en langzaam maar zeker werd het helemaal een gelijke strijd. Dat benadrukte Jeff Zichterman in de 22e minuut. Vanaf links kwam hij ingedribbeld en net toen een verdediger dacht in te grijpen krulde Jeff de bal in de kruising. Het spel bleef daarna tot de rust leuk, maar gescoord werd er niet meer, en dat mocht CDW zich het meest aanrekenen.
Gebruikelijke wissels.
Natuurlijk, het is een oefenwedstrijd, dus grepen beide coaches de rust aan om een aantal andere spelers in te
brengen of op andere plaatsen te zetten. Zo gebeurde ook, en het moet gezegd, de Merino’s kwamen beter uit de kleedkamer dan CDW. Zeker in het begin moest CDW terug, maar het herstel kwam al snel en ook kansen.
Ingmar de Wit prikte een bal op de paal en de keeper van de thuisploeg moest ook nog eens aan de bak om een achterstand te voorkomen. Dat was dus 2 gemiste kansen voor CDW, en dan gaat ie er geheid aan de andere kant in. Zo geschiedde, Aron de Koning deed voor hoe het wel moest en na een droge knal was het 2-1.
Maar weer rechtte CDW de rug, goed en verzorgd spel werd steeds meer vertoond en de beloning volgde toen Lars Mulder zich slim vrijliep en Stefan Nesselaar hem met een fraaie steekbal vrij voor het doel zette. Lars faalde niet en de terechte 2-2 lag in het net. Dat werd tevens de eindstand, prima zo, een terechte uitslag na een oefenwedstrijd waar beide teams iets aan hadden en waar het publiek ook van genoten heeft.
Zaterdag as. Is de laatste van de 3 bekerwedstrijden, dan gaan we naar Musketiers in Elst.
CDW speelde met ; Michel Schonis – Max Hoogduin – Bart van de Leemkolk – Sem Eissens – Yoeri Lakerveld – Stefan Nesselaar – Jeff Zichterman – Rosh Rigter – Lars Mulder – Marijn Kroodsma – Ingmar de Wit – Jens van Doorn – Pim Plantinga – Thom Huisman – Tim van Ravenhorst – Roderik Sybesma en Rick de Rooij.