CDW houdt Oudewater op afstand.

Door cdw-1 op om

In en tegen Oudewater heeft CDW in het eerste halfuur de basis gelegd voor de uiteindelijke 2-4 winst. Na 8 minuten werd het 0-1 door een laag schot van Ingmar de Wit. Na 23 min. blunderde de keeper van Oudewater en dat werd de 0-2 door Pim Plantinga. Precies op het halve uur kopte back Tim van Ravenhorst een corner knap binnen, CDW heerste tegen een echt niet slecht spelend Oudewater. Kort voor de rust werd keeper Ibi verrast door een zwabberbal en die 1-3 werd de ruststand. Kort na de rust hield Ibi CDW op de been, viel na Thijs Wiegers in de eerste helft ook Bart van de Leemkolk geblesseerd uit, en viel op dat scheids de Groot soms wel erg veel toeliet. Dat verdeelde hij wel eerlijk, maar soms werd ondanks de kou het kookpunt wel bijna bereikt. Rood voor debutant Eren en een strafschop bracht de spanning terug, de aanvoerder van Oudewater maakte er 2-3 van. Er was toen nog een kwartier te gaan. Na nog eens mistasten van de keeper van de thuisploeg in de 80e minuut besliste Lars Mulder de wedstrijd, CDW liep weer verder uit naar 2-4 eindstand. Bij het ingaan van de winterstop is CDW samen met Jonathan en Houten een van de achtervolgers van koploper VVZ’49.
Prima start.
Met Pim Plantinga als vervanger voor Jeff Zichterman begon CDW goed aan de laatste wedstrijd van 2018. Al na 8 minuten vond Frank Barte een gaatje in de Oudewaterse defensie. Hij varieerde nu eens, bouwde niet op via de middenvelders maar prikte de bal rechtstreeks naar Ingmar in de spits. De bal viel perfect in zijn loop en met een lage schuiver was de keeper kansloos. Diezelfde keeper hield kort daarna wel Jens van Doorn van scoren af die na een vloeiende combinatie dicht bij de 0-2 was. Na 12 min. botste Thijs Wiegers hard met een tegenspeler. Hij probeerde het nog even maar werd duizelig en dat betekende het debuut van A junior Eren Kurt. Die liet zich gelijk gelden, hij glipte langs de rechtsback en met een laag schot dat de keeper knap pareerde liet hij zien wat hij in huis heeft. Dan is het de 23e minuut, Ingmar de Wit zet hard en laag voor, de keeper redt en lost de bal die Pim Plantinga tot 0-2 promoveert. CDW zat nu in een fase waarin het de thuisploeg nog meer pijn kon doen, ere kwamen kansen achter elkaar. Dat leverde enkele corners op en bij een daarvan kopte Tim van Ravenhorst in de 30e minuut de 0-3 binnen. Jens van Doorn legde die bal perfect in de doelmond. Een halfuur gespeeld en 0-3, dat was een mooie marge dacht CDW en men nam wat gas terug. Of je kan ook zeggen Oudewater herstelde zich wat, want ook in dat team liepen enkele spelers die best heel aardig kunnen ballen. Na de kans op 0-4 die kwam na een lange pass van Roan van Zalingen op Ingmar de Wit die de bal ineens doorspeelde waaruit Pim Plantinga en Eren Kurt een kans kregen trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Ze hadden al enkele corners mogen nemen die CDW goed verwerkte, maar na 39 min. werd het toch 1-3. Een steekbal op Mike Rijsbergen was op maat en van ruim 25 meter plofte zijn zwabberschot net onder de lat. Meer kansen kreeg Oudewater niet, het werd rusten met 1-3.
Goede herstart.
Zij gaan komen, hou de organisatie op orde en het koppie erbij klonk het in de rust. En natuurlijk, Oudewater nam het voortouw om via een snelle 2-3 CDW er onder te krijgen. Daar waren ze kort na de rust dichtbij toen spits Tim Goes bijna kon profiteren van een halve misser in de laatste linie. Maar Ibi was attent, knap uitkomend verkleinde hij de hoek en voorkwam hij een tegendoelpunt. Na een kwartier raakte ook Bart van de Leemkolk geblesseerd en hij werd door Sem Eissens prima vervangen. CDW was het belangrijke eerste kwartier na de rust tegen een aandringend Oudewater goed doorgekomen. Even was er daarna een fase dat het er hard aan toe ging wat over en weer vrije trappen opleverde. Onder meer Jens van Doorn knalde namens CDW hard in de muur en keeper Ibi bokste een vrije trap redelijk zwaar gehinderd uit zijn doelgebied. Nog een kwartier te gaan en Eren Kurt wordt door de rechtsback behoorlijk aangepakt. Hij reageert daarop te fel met een beweging die op een kopstoot lijkt. Niet raak, maar ook niet handig, de scheids stuurt hem terecht weg. Volgende minuut, vasthouden of? Scheids de Groot wijst ondanks hevige protesten naar de stip en aanvoerder Wouter van Sprundel maakt er 2-3 van. In diezelfde 75e minuut komt Lars Mulder voor Jens van Doorn. Oudewater gaat nu alles of niets spelen tegen het 10tal CDW-ers. Maar dat is van korte duur als in de 80e minuut een lange rush van Max Hoogduin op rechts eindigt een in voorzet die de keeper lijkt te kunnen pakken. Dat gebeurde niet, ook een beetje gehinderd door een eigen verdediger liet hij ook deze bal weer los en dat gaf Lars Mulder de kans om zijn eerste kompetitiedoelpunt voor CDW 1 te maken. En tevens de beslissende 2-4, daar kon Oudewater in de resterende minuten niets meer aan doen.
CDW zette zo een puike teamprestatie neer met Pim Plantinga vandaag als man of the match.
Nu is het dus winterstop tot 19 januari, dan is het CDW thuis tegen Houten, een rechtsreeks gevecht om de 2e plaats.
Via deze weg bedanken de spelers en de begeleidingsteam onze trouwe supporters voor hun steun in de eerste kompetitiehelft, wij wensen allen Fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2019.
CDW speelde met; Ibrahim el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Yoeri Lakerveld – Thijs Wiegers (Eren Kurt) – Bart van de Leemkolk (Sem Eissens) – Pim Plantinga – Ingmar de Wit – Jens van Doorn (Lars Mulder).