CDW komt knap terug

Door cdw-1 op om

De eerste volle winst is nog niet binnen, maar de manier waarop CDW zich in de tweede helft herstelde en een 0-2 achterstand tegen Geinoord inliep geeft goede hoop voor de toekomst. Voorlopig is het ene punt alleen maar goed voor het wegpoetsen van de onverdiende 0 punten. Maar ook blijkt dat echt iedereen van iedereen kan winnen. Waterwijk, IJFC en Nieuwland wonnen van teams uit de top 5, daarom kreeg CDW ineens met dat ene punt de rode lantaarn. Voor het publiek was het wel leuk bij CDW – Geinoord, meermaals flitste het spel op en neer, en de 2-2 had evengoed 5-5 of zoiets kunnen worden. Daarvoor kregen beide teams echt wel grote kansen waarbij vermeld mag worden dat mede door slordigheden en soms naïviteit bij CDW de gasten nog mooiere kansen lieten liggen dan de CDW-ers.

Strafschop, of niet?

Dat rechtsback Pim Plantinga er deze wedstrijd niet was evenals de nog niet fitte Rosh Rigter is wel degelijk van invloed geweest op het verloop van de eerste helft. Dat leverde de omzetting op van Thijs Wiegers van het middenveld naar de positie van Pim als rechtsback en Roderik Sybesma op het middenveld. Thijs deed het goed maar niet opvallend als back, hem kan je bij wijze van spreken overal neerzetten behalve in het doel. Maar al snel bleek dat zijn capaciteiten als terriër op het middenveld gemist werd. Dat kwam er in de eerste minuten nog niet uit, de eerste aanval van CDW was al gevaarlijk en leverde direct een corner op. Geinoord antwoordde idem dito, aanval wordt corner, volgende aanval scherpe voorzet van Robin Kuyer die iedereen mist. Dan de 12 e minuut. Een lange bal vanuit de achterhoede van Geinoord wordt verkeerd ingeschat en koppend gemist door centrale verdediger Robbin. Achter hem was geen rugdekking, keeper John moest dat opknappen. John kwam uit, was tijdig bij de bal en leek die te kunnen pakken of er op duiken. Dat gebeurde niet, hij speelde de bal met de voet, schoot tegen de spits aan die net als John op de grond kwam. De bal was al buiten bereik van de spits die bij een poging snel op te staan vastgepakt werd. De sanctie van de scheids was wel erg zwaar, strafschop. Geinoord profiteerde dankbaar en Timo Meerding tekende de 0-1 aan. CDW was daarna even van slag, dat duurde 10 minuten voordat het doel aan de andere kant na een vrije trap van Thijs Wiegers weer eens onder vuur genomen werd. Vrije trap Thijs, half afgeslagen, dan een schot van Anis El Makrini, niet lekker vol geraakt en te makkelijk voor Giordano van der Pol. Dan weer even gelijk op, Geinoord loert op counterkansen en die kwam in min. 26. Ten koste van een gele prent kon Robbin de situatie redden. Kort daarna knalde uitblinker Tim van Ravenhorst van grote afstand op de lat. Vanaf dat moment tot aan de rust was CDW zeker op het middenveld steeds een stapje te laat of te langzaam in handelingssnelheid. Dat strafte Geinoord niet af, de beste mogelijkheid die er nog kwam schoot Timo Meerding in het zijnet, dat leek een grotere kans dan het echt was. Kort voor de rust moest spits El Zakaria van Geinoord er geblesseerd af, hij werd vervangen door Robert Maat. Rust 0-1, omzettingen zouden ongetwijfeld komen, want Jeff, Ingmar en Eren voorin werden voorin maar echt zelden op de goede manier bereikt, dat moest beter.

Weer die 7

De wissel Anis el Makrini er uit ten faveure van Lars Mulder was de enige. Met Lars moest getracht worden de bakens te verzetten. Leuk bedacht, maar als dan na 2 minuten plaaggeest met nr. 7 Timo Meerding de bal op het middenveld bij de zijlijn oppikt en daarna 4o meter vrij vooruit kan lopen klopt er iets niet. Het is makkelijk praten, maar als het er daarna op lijkt dat ook John Verweij te weinig doet en de 0-2 in het net ligt lijkt het een verloren missie te worden. Direct werden Youri Reimert en Benjamin Polman de dug-out uitgestuurd om warm te lopen. Kort daarna kwamen zij er in voor Roderik Sybesma en Robbin van den Berg. Alles of niets werd het devies. Daardoor kwam Thijs Wiegers weer op het middenveld te spelen en ook dat werd merkbaar. Youri Reimert liet zich direct zien, zijn eerste balcontact werd een schot van 25 meter, keeper van der Pol was kansloos, de paal redde hem. In de 57e min. werd het 1-2 via een prachtige aanval die bij Thijs begon, ook Lars Mulder had daarna een belangrijke bijdrage met een slim balletje op Ingmar de Wit en die zette Jeff
Zichterman weer aan het werk. De lage schuiver ging fraai binnen, zou het toch nog lukken? Het ging op en neer met aanvallen en kansen. Timo Meerding had zeker nog een grote mogelijkheid zijn 3e namens Geinoord te scoren, de 2 kansen die hij en een ploeggenoot lieten liggen waren te wijten aan onzekerheid bij onze keeper en loopduels waarbij onze achterhoede de gasten moest laten gaan. Benjamin Polman legde met een goede actie de basis voor de gelijkmaker. Hij speelde zich knap vrij en bediende Jeff in de loop. En met Lars Mulder in de ploeg weet je dat er in ieder geval actie voor het doel komt. Dat weet Geinoord nu ook. Lars prikte de 2-2 binnen. Daarna gaf scheids Vriesenga geen pingel na een duw tegen Benjamin, redde John Verweij zijn team met een zeer goede redding en had Eren Kurt een vrije loop op keeper van der Pol af. Die had een makkie, Eren speelde de bal te ver vooruit. Slotfase; een hard schot van Jeff Zichterman gaat net over en Benjamin maakt zich verdedigend ook verdienstelijk door een gevaarlijke counter te onderscheppen. Eindstand 2-2.

Vreemd eigenlijk weer, CDW werd pas wakker na de 0-2, als ze dat eens afleren en al bij 0-0 gas gaan geven komt het wel goed. De enige die vanaf de aftrap echt wakker was werd onze man of the match, en die eer verdiende Tim van Ravenhorst vandaag ruimschoots. De volgende wedstrijd is uit bij Benschop, de nummer 13 met 2 punten. 12 oktober om 14.30 uur.

CDW speelde met: John Verweij – Thijs Wiegers – Roan van Zalingen – Robbin van den Berg (Youri Reimert) – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk – Roderik Sybesma (Benjamin Polman) – Anis el Makrini (Lars Mulder) – Eren Kurt – Ingmar de Wit – Jeff Zichterman.