CDW koploper in bekerstrijd

Door cdw-1 op om

Thuis tegen Theole uit Tiel heeft CDW met een 2-0 winst goede zaken gedaan in de bekerstrijd.

CDW was beter In de eerste helft maar kwam wel mazzelig aan de 1-0 een vrije trap verdween via een verdediger langs zijn keeper. Na de rust zette Eren Kurt met een mooie dribbel die hij ook fraai afrondde de eindstand op het bord. Twee wedstrijden winnen is helaas nog niet genoeg zekerheid om eerste of tweede in de poule te worden. Tricht verraste namelijk door met 3-1 van WNC te winnen en houdt het zo spannend tot de laatste speeldag.

Regen spelbreker

CDW was gewaarschuwd voor Theole, dat team zou heel aardig kunnen ballen en was net als CDW kampioen geworden in de 3e klasse van onder meer Zwaluwen Utrecht, zij spelen nu dus ook in de 2e klasse. CDW was vanaf de aftrap wat meer in balbezit en kreeg de eerste kansen. Jammer was dat de regen spelbreker was, dat drukte het spelpeil echt wel een beetje. Ietwat gelukkig maar wel verdiend kwam CDW door een van richting veranderde vrije trap van Thijs Wiegers op 1-0. Ondanks mogelijkheden aan beide kanten bleef het in de eerste helft bij dat ene doelpunt. Dat was mede te danken aan enkele uitstekende optredens van keeper John Verweij. CDW had het meeste balbezit, dat wil nog niet zeggen dat de gasten zich onbetuigd lieten. Rust 1-0.

Kan niet uitblijven

Ook in de tweede helft had CDW het beste van het spel. Aanvankelijk lukte het niet om te doen waarvoor voetbal uitgevonden is. Kansen scheppen dat lukt wel, maar dan moet die bal er nog in, daar gaat het om. Maar ja, de regenbuien waren niet minder dan voor de rust, dat is een klein excuus. Toch kon de 2-0 niet uitblijven en die kwam er ook. Eren Kurt mocht die helemaal op zijn conto zetten. Hij dribbelde snel en handig langs enkele verdedigers en tikte de bal tenslotte beheerst met zijn binnenkantje in de linkerhoek. Zoals gebruikelijk werden er bij CDW in de tweede helft weer enkele wissels gepleegd, Lars Mulder voor Ingmar de Wit, Rosh Rigter voor Roderik Sybesma en Floris van Dijk voor Eren Kurt.

CDW speelde met: John Verweij – Pim Plantinga – Roderik Sybesma (Rosh Rigter) – Robbin van den Berg – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk – Jeff Zichterman – Thijs Wiegers – Ingmar de Wit (Lars Mulder) – Anis el Makrini – Eren Kurt (Floris van Dijk).

De volgende bekerwedstrijd van CDW wordt een beste, we gaan op bezoek bij 1e klasser WNC uit Waardenburg. Dat is zaterdag 14 september, Maar als u WNC in Wijk aan het werk wil zien kan dat ook, al maanden geleden werd CDW – WNC vastgelegd als oefenwedstrijd. Die blijft ook gewoon staan en wordt a.s. dinsdag gespeeld om 20.00 uur.