CDW laat Hees punt stelen in thuiswedstrijd

Door cdw-1 op om

Dat het bij CDW tegen Hees, nr. 3 tegen 12 geen walk-over zou worden was niet zo moeilijk in te schatten. Hees heeft een stugge ploeg met enkele zeer goede spelers. En als je uit bij Jonathan gelijk speelt en wint van Focus wil dat ook wel wat zeggen. Het werd dus moeizaam voor CDW, met iets minder kansen dan normaal, maar toch wel enkele beste die verprutst werden was het 1-0 bij de rust. Jens van Doorn scoorde fraai na 40 minuten. In de tweede helft waren er ook weer momenten van net niet. Hees had via hun boomlange invaller juist het net wel gevoel, halverwege schoot hij de 1-1 binnen.

Daarna nog een kopbal van Roan van Zalingen op de paal en de strafschop toen Jens in de 16 meter onderuit geschoffeld werd kwam er ook niet. De scheids die het al lang niet meer bij kon benen zag als enige van ruim 30 meter dat Jens hands maakte. Uiteindelijk sneakte Hees er met 1 punt vandoor, dat kan CDW zichzelf kwalijk nemen.
In de kaart.

In het eerste kwartier was CDW veruit het meest aan de bal. Ondanks enkele goede acties van de buitenspelers kwamen daar echter geen kansen uit. Veelal was de voortzetting hoog voor het doel en ook nog eens iedere keer in het 5 metergebied. Een kolfje naar de hand van de grote keeper van Hees die iedere bal die zo kwam rustig kon vangen. Pas na een kwartier was er de eerste kans, ook nu gaf Ingmar de Wit de bal hoog voor. Dat was de eerste kans voor spits Lars Mulder die hij liet liggen. Even later was het Jeff Zichterman die vanaf links voorzette, net buiten bereik van de keeper, net iets te hoog voor Ingmar, dat werd dus ook niets. In de 24e minuut was Hees er ineens vandoor. Het schot van de linkerspits kwam recht op Ibi af, hij bokste de bal uit zijn doel. Dan na een half uur, een ketser van een middenvelder van Hees waardoor Lars Mulder ineens een vrije doortocht had. Hij deed een stap te veel voordat hij schoot, de bal kon door een verdediger geblokt worden en ook die kans ging verloren. Volgende aanval, Roan van Zalingen komt mee op, Jens van Doorn trekt een gat en zeer terecht probeert Roan het eindelijk eens van afstand. Van 40 meter gaat de bal net over de kruising. Spits Lars werkte wel keihard en vooral uit kopduels die hij allemaal won hadden zijn mede-aanvallers meer kunnen profiteren, zeker als ze wat meer naar binnen geknepen hadden gestaan op zo’n moment. Jammer, die finesse ontbrak, Hees onderschepte bijna alle doorkopballen. Pas in de 40e minuut sloeg CDW toe. Jens van Doorn nam alle credits voor zichzelf. Hij pikt de bal op, glipt langs de back en centrale verdediger en het lage schot bij de tweede paal was prachtig raak. Die 1-0 bleef het tot de rust. In de laatste 5 minuten werd Hees in de kaart gespeeld door CDW dat een corner en drie voorzetten van zowel links las rechts hoog voor de pot gooide en net als eerder had de keepr daar totaal geen moeite mee.

Zelfde team

Ook na de rust duurde het even voordat er een kans kwam. Pas in de 55e min. miste een verdediger een voorzet van Jeff Zichterman en ook Lars raakte de bal niet goed, half naast en over, jammer, dat had rust kunnen brengen. Na 65 min. kwam Thijs Wiegers er in voor de licht geblesseerde Bart van de Leemkolk. Kort daarna viel de onverwachte gelijkmaker. De basis was een vrije trap die scheids Dumont aan Hees gaf. Waar hij de meest onwaarschijnlijke overtredingen niet zag of wegwuifde gaf hij nu een vrije trap na een duel tussen Max Hoogduin en de linkerspits. De bal kwam hoog voor het doel, werd slecht verwerkt door CDW en de boomlange invaller Matthijs Schmidt kon van dichtbij de 1-1 binnen schieten.
Nog een kwart wedstrijd te gaan , het kon nog. Maar dan moet het wel even meezitten. Want pech in de 75e, een vrije trap van Yoeri Lakerveld komt bij de 2e paal, Roan van Zalingen kopt tegen de paal. Nog 10 minuten, Sem Eissens komt in de spits voor Lars. Dan nog 8 minuten te gaan, Hees is weg, onze assistent gooit de vlag omhoog. De scheids bekeek dat op 50 meter afstand en floot. Wel of geen buitenspel? Maakt niet uit, zo was een deel van de rekening vereffend, de assistent van Hees had CDW in de eerste helft minimaal twee keer onterecht afgevlagd. Dan 90+3, in de rechterhoek van het strafschopgebeid van Hees wordt Jens van Doorn bijna uit zijn schoenen geschopt. Scheids Dumont stond op dat moment echt in de andere hoek van het 16-metergebied, weer op grote afstand. Dat was een geheide strafschop, maar niet voor Dumont, die gaf Hees doodleuk een vrije trap omdat Jens na die aanslag op de bal gevallen was en zo hands had gemaakt. Het zit op zo’n moment niet mee, maar het team mag ook vandaag de hand in eigen boezem steken over het puntenverlies, en dat wisten ze zelf na afloop maar al te goed. Volgend weekend: Bunnik – CDW, aanvang 14.30 uur.

CDW speelde met: Ibi el Salih – Max Hoogduin – Roan van Zalingen – Frank Barte – Tim van Ravenhorst – Bart van de Leemkolk (Thijs Wiegers) – Yoeri Lakerveld – Ingmar de Wit – Lars Mulder (Sem Eissens) – Jeff Zichterman – Jens van Doorn.