CDW met tiental in slotminuut onderuit

Door cdw-1 op om

Zuur en onverdiend, maar wel de harde realiteit. Lange tijd, vooral voor de rust, kon CDW het de bezoekers uit Maarssen behoorlijk lastig maken. Sterker nog, bij de rust was het nog 0-0 maar gezien de kansen en het spel had een nipte voorsprong van een toen zeker gelijkwaardig CDW zeker niet misstaan tegen de verzameling topamateurs uit Maarssen.

In de tweede helft nam CDW zelfs even de leiding, maar dat duurde amper 5 minuten toen was het al weer gelijk. In de slotfase gingen de gasten met enkele aanvallende wissels vol voor de winst. Ook het fysieke aspect werd opgevoerd. Dat kostte CDW eerst al Tim van Ravenhorst, (open wenkbrauw) die mocht nog gewisseld worden. Bepalender werd het kort voor tijd, toen moest ook Rosh Rigter groggy naar de kant. En dat brak CDW op, met 10 man verder en zo net dat mannetje missend toen de gasten in de 89e minuut na een vrije trap de 1-2 maakten.

Afjagen en drukken

Mannen we gaan onze gasten van vandaag vanaf de eerste minuut afjagen en onder druk zetten. Wij pakken het initiatief. De boodschap van de technische staf aan CDW1. En zo gebeurde, enkele snelle openingen via Eren Kurt en Jeff Zichterman op de flanken en Ingmar de Wit in de spits leverden druk op Maarssen achterin en een corner op. Het antwoord van Maarssen kwam na 8 minuten, na een solo van hun beste man middenvelder Witlox schoot hij naast. Daarna ging het redelijk gelijk op met mogelijkheden voor onder meer spits Sven van Vuuren wiens schot door John Verweij corner gestompt werd en namens CDW ging een vrije trap van Roan van Zalingen via een verdediger corner en na een lange pass op maat van Bart van de Leemkolk kopte Eren Kurt wel binnen de palen maar te krachteloos om Marco Schreyer echt te bedreigen. Kort daarna was er onbegrijpelijk geel voor Eren Kurt, scheids Tol zag een schwalbe, en hij bleef eigenwijs ook toen een speler van Maarssen hem vertelde dat hij de CDW-er echt wel geraakt had. Kort voor de rust ontsnapte CDW, van dichtbij was het weer Witlox die keihard de lat testte. De laatste minuut voor de rust was spannend. Thijs Wiegers dook in de 16 meter op en zijn schot werd door Jasper Atteveld geblokt, dat redde de 0-0, want de keeper was kansloos geweest. Maar ook Maarssen kwam er nog gevaarlijk uit maar ook Wesley Suister kon het verschil niet maken.

Maarssen komt

Jeff Zichterman bleef in de kleedkamer achter en met Benjamin Polman als vervanger en de waarschuwing dat Maarssen nu echt ging komen begon de tweede helft. Het eerste kwartier was het nog controleerbaar voor CDW, de gasten waren wat meer aan de bal maar nog zonder echte grote dreiging. Dat veranderde na 58 min., ineens was daar die lange bal die twee aanvallers vrij voor het doel zette. Daar kwam CDW goed weg, besluiteloosheid en te laat afspelen volgde, de kans ging verloren. Ondanks dat CDW niet meer het spelpeil van voor de rust haalde bleven er af en toe toch kansjes komen. Na 66 minuten kwam er een vrije trap. Roan probeerde het eerder, nu was het Thijs Wiegers die het doel van bijna 30 meter bestookte. Keeper Schreyer ging niet helemaal vrijuit, maar daar maalde CDW niet om, de 1-0 stond op het bord. Maar niet voor lang, amper 5 min. later kreeg M de ruimte om links voorin te combineren en met een laag schot lag de 1-1 in het Wijkse doel. Bij het begin van het laatste kwartier kwamen er enkele offensieve wissels bij de gasten. En ook fysiek werd er een tandje bijgeschakeld. Daar werd eerst Tim van Ravenhorst de dupe van, hij moest er met een open wenkbrauw vanaf. Rosh Rigter voor Tim en kort daarvoor Roderik Sybesma voor Anis el Makrini werden de verse krachten bij CDW. Namens CDW had Eren Kurt in die fase zijn team weer lucht kunnen geven, hij was er op links helemaal door en had de mogelijkheid al in de 16 meter naar binnen te snijden en uit te halen. Dat kreeg hij niet voor elkaar, een verdediger stopte hem af, weg kans. Dan nog 3 minuten, corner Maarssen en Rosh Rigter verdedigde mee en kreeg in een kluwen van spelers een echte elleboog. Dat brak CDW op, Rosh naar de kant en later naar de eerste hulp, totaal groggy. Nog 2 minuten te gaan maar wel met 10 man. Maarssen drukte nog meer en kreeg een vrije trap links van het doel. Die kwam in de doelmond en precies die ene vrije man die de gasten meer op het veld had schoot zijn team naar de winst. Zonde, een echt goede wedstrijd spelen en dan voor de tweede keer achter elkaar met lege handen staan. Dat klopt, maar het nog steeds groeiende Wijkse team hoeft echt niet te wanhopen. Zeker wat veldspel betreft zit het wel goed, alleen de productiviteit zal nog wat beter moeten worden om resultaten te gaan halen.

De volgende wedstrijd is weer thuis, zaterdag 5 oktober: CDW – Geinooord Nieuwegein, aanvang 14.30 uur.

CDW speelde met: John Verweij – Pim Plantinga – Roan van Zalingen – Bart van de Leemkolk – Robbin van den Berg – Tim van Ravenhorst (Rosh Rigter) – Anis el Makrini (Roderik Sybesma) – Thijs Wiegers – Ingmar de Wit – Eren Kurt – Jeff Zichterman (Benjamin Polman).