CDW op karakter naar 3 punten bij Benschop

Door Gert-jan van Rooijen op om

Na een meeslepend voetbalgevecht heeft CDW 3 hele belangrijke punten mee terug naar Wijk bij Duurstede genomen door een 2-3 overwinning uit bij Benschop. CDW wist een 2-1 achterstand bij rust op karakter en met een flinke dosis inzet om te zetten in een 2-3 overwinning en stijgt in de knotsgekke tweede klasse B waar het op alle fronten bloedspannend is naar plek 9.

Van de laatste vier wedstrijden wist Benschop er maar liefst 3 te winnen en dus stond er een ploeg met veel vertrouwen aan de start. CDW daarentegen is zeer wisselvallig en door continue wisselingen van opstellingen merk je dat het bepaalde automatismen mist. Aan de andere kant wijzigt trainer Alvin Veldhuizen zijn speelwijze niet, wat zeker houvast en duidelijkheid geeft aan de spelers. Het eerste schot op doel is van CDW. Jesse van Grondelle ziet zijn schot vanuit de tweede lijn in de handen van de keeper van Benschop belanden. In de 20e min komt CDW goed weg wanneer een cornerbal vanuit een kluts erin lijkt te gaan maar door de verdediging nog gered wordt. Dan neemt Benschop in de 21e minuut toch de leiding. Balverlies in de achterhoede zorgt voor een makkelijke kans voor de meegelopen speler van Benschop en de 1-0 staat op het scorebord.

CDW gaat door en wordt gevaarlijker. Vooral over de flanken komt CDW via Kasper van der Meij en Jeff Zichterman door maar het gaat vaak mis in de eindfase. In de 27e minuut stuurt Robbin van den Berg Jeff weg. Die legt terug op Erik van Eckeveld maar de keeper brengt redding. Dan volgt in de 30e minuut de terechte gelijkmaker, nu is het Erik die voorgeeft en Jeff schiet de bal knap in de verre hoek. Net wanneer CDW lijkt door te gaan drukken is er de tegenslag aan de andere kant. Sem Eissens zet een sliding in en de spits maakt daar slim gebruik: de bal ligt op de stip. Keeper Michael Nieuwenhuizen is kansloos en CDW staat wederom op achterstand 2-1. Vlak voor rust kopt aanvoerder Roan van Zalingen een vrije trap van Anis el Makrini nog op de buitenkant van de paal, dus het blijft 2-1 en de mannen gaan richting de kleedkamer.

De tweede helft begint CDW voortvarend en na 2 minuten is de stand alweer gelijk. Het is opnieuw Erik die de pass verstuurt en Gijs Klaassens ziet zijn harde werken beloond met de 2-2. Noemenswaardig dat de scheidsrechter de continu vlaggende grensrechter nu meer dan terecht liet staan. Benschop gaat meer en meer praten en zelfs bij vrije trappen mee krijgen ze gele kaarten. CDW daarentegen blijft, onder leiding van een zeer sterk spelende Roan maar ook controleur op het middenveld Thijs Wiegers rustig en gaat op zoek naar de voorsprong. Nadat Anis eerst na een mooie combinatie met Gijs nog over schiet, mag hij niet veel later 1,5 meter vanaf de achterlijn een vrije trap nemen nadat Gijs onderuit is gehaald. Anis schiet deze bal geweldig binnenkant paal binnen en CDW staat 2-3 voor!

Benschop moet nu alles of niets spelen en brengt een karrenvracht aan wisselspelers in. CDW moet noodgedwongen wisselen nadat Jesse geblesseerd raakt en wordt vervangen door Dani Pot. Ook Seth Haast komt voor de moegestreden Gijs en de laatste 10 minuten is het alle hens aan dek. Michael moet in de 92e minuut nog een keer redding brengen en verder weet CDW de duels bij alle lange ballen te winnen en trekt het de overwinning over de streep.

Zeer welkome 3 punten die weer wat lucht geven richting plaats 12 die het spelen van promotie/degradatie wedstrijden zou inhouden, maar gezien de uitslagen en het programma van alle teams zal er zeker nog een flink aantal punten gehaald moeten worden om definitief veilig te spelen. Om te beginnen aanstaande zaterdag 7 mei tegen nummer 10 Victoria, waar ook wisselvalligheid troef is. Gezien de mooie weersverwachtingen en onze 2 CDW grillmasters die na afloop een BBQ verzorgen zeker de moeite waard om de agenda te blokken en naar Mariënhoeve te komen.