CDW pakt in extremis de volle buit tegen De Meern

Door Sander van Loon op om

CDW heeft zaterdag thuis tegen De Meern de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. In de uiterste slotfase van het duel prikte Ingmar de Wit van dichtbij de beslissende 1-0 binnen. Welkome punten in een wedstrijd waarin CDW niet per se de bovenliggende partij was, maar als collectief wederom uiterst degelijk voor de dag kwam.

Het was puzzelen voor oefenmeester Maurice Pot in voorbereiding op de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De lijst afwezigen bleek aanzienlijk. Benjamin, Craig, Roderick, Jeff, Daan, Roan, Tijn, Lennard en Eren waren vanwege uiteenlopende redenen niet inzetbaar. In de vertrouwde formatie begon CDW met John als doelman en een verdedigingslinie bestaande uit: Pim, Robbin, Dani en Anis. Op het middenveld was plaats voor Thijs, Rosh en Kjeld. Gijs, Lars en Ingmar moesten voorin voor dreiging zorgen.

Sportpark de Mariënhoeve lag er wat troosteloos bij zo zonder publiek. Er was door de trouwe aanhang logischerwijs gehoor gegeven aan de oproep om thuis te blijven. Om klokslag 14:30 werd de bal in het spel gebracht. Al in de 5e minuut ontstond een goede kans voor CDW om de leiding te nemen in het duel. Na een goede combinatie belandde de bal in het strafschopgebied van De Meern. Gijs en Thijs liepen elkaar helaas in de weg, waardoor geen van beide succesvol de trekker kon overhalen. Het spelbeeld voltrok zich vrij vlot, De Meern had het meest de bal.
CDW ving de bezoekers op vanuit een hechte organisatie. Loerend op een kans vanuit de omschakeling. Het tempo lag niet bijster hoog, echt onder druk kwam CDW niet. Thijs, Rosh en Kjeld hadden goed de grip op de beweeglijke middenvelders van de bezoekers. Thijs kwam weer goed uit de verf in een wat meer controlerende rol. Rosh en Kjeld waren van belang als verbindingsspelers om op het juiste moment richting het aanvalstrio Gijs, Ingmar en Lars in stelling te brengen. Zo’n moment diende zich aan in de 20e minuut. Kjeld speelde Lars in en die tikte met links de bal door naar Gijs. De jonge aanvaller stuitte echter op de doelman.

Daarna volgde een fase waarin CDW de bal weer voornamelijk liet aan de bezoekers. Robbin vocht stevige duels uit met de spits van De Meern. En ook op de flanken werden backs Pim en Anis op de proef gesteld. Het resulteerde in een aantal dreigende corners voor de gasten.

Rond de 30e minuut wist CDW weer eens gevaar te stichten. Een goede voorzet vanaf het middenveld werd op waarde geschat door Ingmar. Met gevoel voor timing kopte hij de bal richting de bovenhoek, maar de bal ging een paar centimeter over. Het bleek het gevaarlijkste moment van CDW voor rust. De zogenaamde brilstand prijkte  na 45 minuten spelen nog op het scorebord. Iets meer voetballend initiatief vanuit de bezoekers, maar met een aantal goed gecreëerde mogelijkheden had ook CDW van zich laten horen in het eerste bedrijf.

Trainer Maurice voerde in de rust twee wijzigingen door. Anis en Lars bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Tim en Yoeri. Tim keerde terug op de voor hem vertrouwde linksbackpositie, Yoeri kwam op het middenveld te spelen; waardoor Rosh doorschoof naar de spits.

De tweede helft was een paar minuten onderweg toen de regen met bakken uit de hemel kwam vallen. De doorweekte veldspelers hadden moeite om de tweede helft echt in gang te krijgen; al kon er wel geconcludeerd worden dat het jeugdige CDW-middenveld met Kjeld, Youri en Thijs de bal zo goed mogelijk in de ploeg hield.

Rosh gaf in de 65e minuut aan de bank aan niet verder te kunnen en dus werd de 3e en laatste wissel ingebracht. Met de komst van centrale verdediger Joris werd er nog wat verdedigende stabiliteit aan de Wijkse formatie toegevoegd. Dani verhuisde naar de rechtsbuitenpositie en Ingmar nam de plek van Rosh over in de spits.

De Meern probeerde na twintig minuten aftasten in de tweede helft wat te forceren. Het tempo ging wat omhoog en de dreiging nam toe. In de 64e minuut wist Pim een voorzet niet lekker weg te werken uit de doelmond. Een aanvaller van De Meern wist bijna te profiteren. John stond echter paraat om de bal met zijn voeten te keren. Luttele minuten daarna moest de sluitpost opnieuw reddend optreden. John keerde een schot van net buiten de zestien. Vervolgens dacht een De Meern-aanvaller de bal binnen te tikken. John veerde op van de grond en had een tweede katachtige reflex in huis om een tegentreffer te voorkomen. Vervolgens liet de thuisploeg zich zien aan de andere kant. Dani maakte een goede actie en haalde de achterlijn, zijn teruggetrokken voorzet kwam terecht bij Ingmar. De hoogblonde aanvaller wist te weinig kracht achter zijn poging te zetten om de doelman te verschalken.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 einduitslag. In de 87e minuut kwam daar toch nog verandering in. CDW kreeg een vrije trap op de helft van De Meern. Yoeri legde de bal met zijn linker fraai bij de tweede paal neer. Tim loerde daar op zijn kans, de bal kwam in de kluts terecht. Situaties als deze zijn als geen ander besteed aan Ingmar de Wit. Al vallend wist hij de bal van dichtbij binnen te schieten. De ontlading mocht er wezen, drie punten waren plots binnen handbereik.

De Meern maakte haast en met wat opportunistischer spel ging het op zoek naar de gelijkmaker. De defensie van CDW wist echter van geen wijken. Joris en Robbin wisten veel fysieke duels te winnen en Pim en Tim liepen als vanouds veel ruimtes dicht.  CDW maakte van de geboden ruimte gebruik om nog een laatste counter te plaatsen. Gijs legde de bal in de diepte bij Ingmar en die bediende op zijn beurt de mee opgekomen Tim. Oog in oog met de keeper leek Tim op weg naar de 2-0, maar met zijn rechter knalde hij nipt naast. De kersvers Rode Baret stortte teleurgesteld ter aarde. Hij wist zijn rentree in CDW 1 niet op te luisteren met een treffer. De Meern kwam niet meer tot een slotoffensief dat CDW echt kon verontrusten en dus maakte de uitstekend fluitende scheidsrechter Bogards in de 92e minuut een einde aan het duel.

CDW stijgt na de driepunter naar een ‘voorlopige’ vierde plaats op de ranglijst. In een competitie met veel ambitieuze clubs handhaaft CDW zich prima met zes punten uit drie wedstrijden. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Benschop op het programma. Het affiche eindigde vorig seizoen nog in een spectaculaire 2-2. Het blijven uiterst onzekere tijden, de aankomende dagen zullen uitwijzen of er nieuwe gevolgen zijn
voor het amateurvoetbal in Nederland. Deze late overwinning tegen De Meern gaat in ieder geval de boeken in. Dat is een zekerheid.

CDW speelde met: John, Pim, Robbin, Dani, Anis (45. Tim), Thijs, Rosh (65. Joris), Gijs, Lars (Youri. 45), Ingmar.