CDW richting veilige haven na winst bij Nieuwland ASC 0-1

Door Gert-jan van Rooijen op om

“Het was billenknijpen maar eindelijk valt het een keer onze kant op,” sprak trainer Alvin Veldhuizen na afloop van de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij Nieuwland ASC. De grootste kansen waren voor de thuisploeg maar keeper Michael Nieuwenhuizen wist zijn doel schoon te houden en Robbin van den Berg scoorde de enige treffer uit wederom een corner en assist van Thijs Wiegers… 0-1.

Zonder de geschorste Sem Eissens maar met aanvoerder Roan van Zalingen wordt er om 20.00u afgetrapt. Nieuwland heeft een fysiek sterke ploeg met daartegenover een CDW dat vooral voetballend de oplossingen zoekt. Beide ploegen laten zien naar voren te willen voetballen maar vooral Nieuwland is in de beginfase gevaarlijker met hoge ballen richting het doel van CDW. In de eerste 10 minuten komt CDW goed weg wanneer na een spelhervatting de bal onderkant lat wordt gekopt en even later Michael redding brengt op een schot van de nummer 9 van Nieuwland. CDW probeert het vooral combinerend, maar is slordig met de laatste pass. Tot in de 18e minuut alles klopt: een corner zoals ook afgelopen zaterdag tegen Victoria met ook weer Thijs die de assist geeft en nu is Robbin het eindstation: 0-1.

Nieuwland gaat op zoek naar de gelijkmaker en er ontstaat voor CDW wat meer ruimte voorin. In de 22e minuut weet Jeff Zichterman de voor het doel vrijstaande Floris van Dijk te vinden maar de keeper van Nieuwland brengt redding. Tot aan de rust is er veel inzet van beide kanten maar zijn er geen grote kansen te noteren.

In de rust wordt Roderik Sybesma vervangen door de teruggekeerde Kjeld van der Sanden. De eerste 10 minuten na rust zijn voor CDW, maar daarna gaat Nieuwland nog opportunistischer spelen door de fysiek zeer sterke centrale verdediger als extra spits te positioneren en veelvuldig te zoeken. In de 60e minuut maakt Michael knap een 1 op 1 onschadelijk. De grootste kans is echter voor de spits die de bal van 10 meter verwoestend op zijn linkerschoen neemt, maar de buitenkant van de paal raakt. CDW werkt hard en krijgt aan de andere kant meerdere keren een overtalsituatie maar verzuimt de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk trekt de sterk fluitende leidsman er 5 minuten blessuretijd bij, die CDW weet te overleven om moe maar voldaan de 3 punten terug richting huis mee te nemen. Eerlijk is eerlijk, de betere kansen waren zeker voor Nieuwland maar aan de andere kant heeft CDW als team gevochten en zijn deze 3 punten wel heel lekker. Nu herstellen en op naar zaterdag wanneer Loosdrecht op bezoek komt.

Opstelling CDW: Nieuwenhuizen, el Makrini, v Zalingen, Wilson, vd Berg, v Grondelle, Wiegers, Sybesma (vd Sanden), Zichterman, v Dijk (vd Meij), Klaassens (v Eckeveld)