CDW vergeet zichzelf te belonen en verliest van Maarssen

Door Sander van Loon op om

Vandaag was het D-day voor het eerste en tweede elftal van CDW. Weken was de vraag of we nu zo hoog staan omdat we alleen de zwakkere broeders hebben gehad of dat we serieus gaan meedoen om de bovenste plaatsen. Na niet alleen twee geweldige wedstrijden voor het publiek, maar ook de gezelligheid na afloop in de kantine, kunnen we concluderen dat het tweede een van de titelkandidaten is en dat het eerste vandaag verliest maar het publiek een geweldige pot voetbal heeft laten zien, wat vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen.

Op een zeer regenachtige dag trapte CDW 2 om 12.25 uur af tegen VW-HEDW 3. De wedstrijd begon later door een horror blessure bij een jeugdwedstrijd ervoor en dus duurde het ook even voordat we in de juiste voetbalstemming terecht kwamen. De mannen van Leroy van Doleweerd speelden de beste wedstrijd tot nu toe. Lieten zich niet gek maken en door doelpunten van man in vorm Bryan van Engelen (schitterende omhaal) en Boaz de Koning werd er met 2-0 gewonnen. Geen enkele kans tegen en een tegenstander die na afloop alleen maar kon toegeven dat CDW vandaag terecht de 3 punten in Wijk bij Duurstede houdt.

Hierna is het de beurt aan ons eerste elftal. Samen met BFC is tegenstander Maarssen absoluut een titelkandidaat, met een elftal waar individueel maar weinig zwakte in zit. Het grote verschil met de wedstrijd tegen BFC uit was de tactiek waarmee de mannen van trainer Alvin Veldhuizen het veld in gingen. Waar in Bussum de tegenstander werd opgevangen rond het middenveld, werd vandaag voor vol op de aanval gekozen. De eerste 20 minuten verbaasde CDW dan ook vriend en vijand. Maarssen werd continu afgejaagd door het hoge druk zetten en gedwongen om lange ballen te spelen. Die werden veelvuldig opgevangen door de in de basis teruggekeerde Roan van Zalingen en een wederom zeer sterk spelende Roderik Sybesma. Omdat het opnieuw zeer jeugdige middenveld de tweede bal veelal won en onze spitsen wist te bereiken, kwamen er ook mogelijkheden en zelfs grote kansen. De grootste kans is voor Jeff Zichterman. De toch al niet al te lange keeper van Maarssen staat te ver voor zijn goal en Jeff schiet de bal van grote afstand over hem heen. Helaas waait het te hard aan de Lekdijk en de tegenwind geeft de keeper de kans om de bal net voor de doellijn met een uiterste krachtsinspanning weg te glijden.

Het in groten getale opgekomen publiek is enthousiast en geniet, maar dan is het toch Maarssen dat een foutje in de verdediging genadeloos afstraft. Onnodig balverlies, razendsnelle omschakeling en de bal ligt achter keeper Tijn van Dijk, 0-1.

Doorgaan waar we gebleven zijn en de volgende grote kans dient zich aan. Het is Kjeld van der Sanden die over rechts wordt weggestuurd en het strafschopgebied in snijdt, zijn bal komt net achter de ingelopen Kasper van der Meij terecht en Maarssen komt opnieuw met de schrik vrij. Het missen van de kansen, een volgend foutje… en Maarssen verdubbelt de voorsprong. De teleurstelling is groot en al helemaal wanneer Maarssen ook nog vlak voor de rust de 0-3 maakt. Werk aan de winkel voor trainer Alvin Veldhuizen en ook voor ons barpersoneel, want het is gezellig druk in de kantine.

Met Erik van Eckeveld voor Craig Wilson vangt de tweede helft aan en is het de vraag of we eenzelfde wedstrijd gaan zien als voor de beker tegen Kampong (0-6 na een complete ineenstorting) of dat de CDW mouwtjes worden opgestroopt en we doorgaan waar we eerste helft gebleven zijn… aanvallen! Al na 3 minuten was dat duidelijk: CDW heeft de mouwtjes opstroopt en waar in eerste instantie Kasper nog een grote kans mist weet Kjeld van der Sanden uiteindelijk wel te scoren, 1-3. Maarssen komt er niet meer uit en CDW gaat op zoek naar de 2-3. Dat die in 42 minuten tijd niet valt, mag je een klein wonder noemen. Waar in de afgelopen weken het geluk ons soms toelachte wilde het vandaag maar niet lukken. Met kunst en vliegwerk weet Maarssen CDW van de aansluitingstreffer af te houden. Grote tegenvaller was dan ook nog de rode kaart van keeper Tijn van Dijk die een spaarzame counter van Maarssen met een overtreding onschadelijk maakte.

Wat een wedstrijd en wat is de teleurstelling bij CDW groot. “Hier hadden we punten moeten pakken,” zegt de jarige Ingmar de Wit, Craig Wilson is zich bewust van zijn foutjes en Kasper van der Meij baalt van de gemiste kansen. Trainer Alvin Veldhuizen zag zijn ploeg misschien wel zijn beste wedstrijd tot nu toe spelen, wat hem overtuigd heeft van zijn gekozen speelwijze. Er werd nog lang nagepraat en de mannen van het 4de elftal draaien overuren achter de bar… KLASSE MANNEN!! De gelegenheids DJ weet de teleurstelling in een feeststemming te krijgen en met “Hakkie Tikkie Loppie” de trots op de gezichten van de tafel met verschillende leden van verdienste te krijgen. En zo hoort het!

Roderik Sybesma krijgt de bon van Restaurant ’t VeerHuys als Man of The Match. Al weken zeer sterk in duels en het vinden van voetballende oplossingen en vandaag ook vrijwel foutloos. Volgende week de wedstrijd om plaats 3, uit tegen De Meern dat vandaag met 1-2 uit tegen Victoria won. Het tweede elftal gaat al op voor de eerste periodetitel, want als er gewonnen wordt uit bij GVVV 2 dan is die een feit.