CDW verliest in slotminuten van CSW

Door Gert-jan van Rooijen op om

CDW heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-2 verloren van CSW. Niet alleen het weer maar ook het spel van beide kanten was zeer wisselvallig, maar als je in de 86e minuut de 1-0 maakt (schitterende treffer van Floris van Dijk) dan mag je niet 3 minuten later met 1-2 achter komen en de wedstrijd alsnog verliezen. CSW gaat zich opmaken voor de nacompetitie voor promotie en CDW wacht nog een pittige kluif zaterdag uit bij Maarssen dat de vervangende periodetitel van kampioen De Meern (gefeliciteerd, de terechte kampioen!) heel graag binnen wil halen.

Vlak voor de aftrap om 20.00u wordt het droog en ondanks dat het een dinsdagavond is, is er aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen en is het gezellig druk op de tribune en langs de lijn. De eerste kans is voor CSW, maar Thijs Wiegers helpt keeper Michael Nieuwenhuizen op de doellijn om een tegentreffer te voorkomen. Hierna komt er een sterke fase van CDW waarin vooral rechtsvoor Jesse van Grondelle veelvuldig gezocht wordt. De voorzetten zijn gevaarlijk, maar telkens brengt de verdediging of de keeper van CSW redding. De grootste kans is voor Kjeld van der Sanden, maar zijn inzet wordt tot 2x toe van de doellijn gered: we gaan rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft heeft CSW het betere van het spel en is het een beetje wachten op wanneer de trekker wordt overgehaald. Toch is de grootste kans voor CDW. De keeper werkt de bal half weg en speelt ‘m in de voeten van Gijs Klaassens die te gehaast over schiet. De wedstrijd lijkt ondanks dat beide teams graag willen winnen op een 0-0 af te stevenen totdat Floris van Dijk met een schitterend geplaatst schot de 1-0 binnen schiet. Helaas, zoals bij meerdere wedstrijden lijkt het alsof de ploeg de euforie niet in volle concentratie weet om te zetten en is het 3 minuten later 1-2 wat tevens de eindstand is. Jammer, maar de publiekswissel die Roan van Zalingen vlak voor tijd kreeg zal de pijn een beetje verzachten want meer dan terecht werd een moment genomen door zowel publiek als spelers (inclusief die van CSW) om de geweldige staat van dienst van Roan glans te geven… nogmaals BEDANKT ROAN!

De Man of the Match bon van Restaurant ’t VeerHuys is voor Kjeld van der Sanden… daar zat 90 minuten lang geen rem op. Jammer dat hij zichzelf niet kon belonen met een doelpunt. Zaterdag wacht nog de uitwedstrijd tegen Maarssen dat samen met Geinoord strijdt voor het laatste ticket voor de nacompetitie en waar CDW haar sportieve plicht zal doen. Na die wedstrijd snel de auto in en hopelijk met een goed gevoel richting “Dance behind the Wall”.