CDW verslaat JSV, hattrick Floris van Dijk

Door Sander van Loon op om

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen JSV had trainer Alvin Veldhuizen een aardige puzzel op te lossen want de lijst met ontbrekende spelers was lang. Toch kreeg hij de stukjes op de juiste plaats en werd een dik verdiende 3-6 overwinning geboekt tegen JSV dat zelfs door het eigen thuispubliek voor schut werd gezet.

Om 14.30u werd er afgetrapt en al snel werd duidelijk dat CDW niet naar Nieuwegein was afgereisd om “niet te verliezen”, maar juist om de 3 punten mee naar huis te nemen. Hoog druk, kort op het middenveld en bij spelhervattingen kwam een van de vele uitblinkers Lennard Nienhaus veelal mee naar voren. De eerste grote kans kwam op naam van Ingmar de Wit: hij kopte uit een corner net naast. Enkele minuten later was het Floris van Dijk die over links richting de goal van JSV mocht gaan maar zijn stift wel over de keeper, maar ook over de lat zag gaan.

Uiteindelijk was het dan in de 19de minuut toch raak. Jeff Zichterman weet zich goed vrij te spelen en vindt de inlopende Floris van Dijk die vrij in kan koppen en de belofte van 1 doelpunt binnen 20 minuten al weet in te lossen 0-1. JSV laat veel ruimte en heeft totaal geen grip op CDW dat het tempo hoog houdt en de wedstrijd snel wil beslissen. Daar waar eerst Thijs Wiegers een grote kans mist na wederom een geweldige actie van Jeff Zichterman is het niet veel later alsnog raak. Een vrije bal wordt door Youri Lakerveld slim snel genomen, de aanname van Floris van Dijk is er eentje in de categorie Bergkampje en hij maakt zijn tweede van de middag.

Nu gaat het echt snel, ik heb de 0-2 tussenstand nog niet doorgestuurd of CDW loopt in 2 minuten uit naar 0-4. Eerst bekroont Jeff Zichterman zijn sterke optreden met de 0-3 uit een assist van Robin van den Berg en meteen daarna is daar Floris van Dijk met een assist op Lennard Nienhaus die de 0-4 binnen schiet. Dit is het sein voor het publiek van JSV om te gaan zingen of de trainer van JSV alsjeblieft zijn rotzooi wil meenemen en voor de aanvoerder van JSV om even de tijd te nemen om te hergroeperen en de strategie te wijzigen. Krijgt JSV dan helemaal geen kansen? Zeker wel, want bij de 0-1 tussenstand redt keeper Tijn van Dijk nadat de spits 1 op 1 voor hem verschijnt en ontbreekt het meerdere malen aan samenspel in de laatste fase om CDW echt pijn te doen. Wie wel pijn krijgt is de scheidsrechter: vlak voor rust schiet de kramp erin, maar gelukkig kan hij door.

Het is rust en het biertje smaakt prima bij zo’n tussenstand. Best gezellige muziek in de kantine en de in groten getale meegereisde supporters van CDW zijn het erover eens dat het met deze 3 punten wel goed zit. Om dat te bevestigen is het niet lang na rust wederom Floris van Dijk die na knullig balverlies van JSV zijn hattrick compleet maakt: 0-5. (Volgende bardienst maar weer een “dealtje” maken? ;-)) Toch is het JSV dat in de laatste 20 minuten zorgt voor dat beetje chagrijn op het gezicht van keeper Tijn van Dijk na afloop van de wedstrijd. Tijn weet eerst wederom een hele grote kans onschadelijk te maken, maar daarna maakt JSV van grote afstand 1-5 en niet veel later valt de 2-5.

CDW krijgt óók zeeën van ruimte, maar weet daar nog maar één keer van te profiteren. Invaller Kasper van der Meij gaat goed door over links en nadat de keeper eerst nog redding weet te brengen, promoveert de meegelopen Gijs Klaassens de bal tot doelpunt… 2-6. Het slotakkoord is voor JSV: op geweldige wijze wordt de 3-6 binnengeschoten. Uiteindelijk eindigt JSV met 9 man omdat 1 speler met kramp eruit moet nadat alle wissels al gebruikt zijn en omdat de keeper in de laatste minuut buiten zijn strafschopgebied hands maakt – als opnieuw Kasper van der Meij op hem afkomt – en dus met rood mag vertrekken.

Conclusie, eerst even over JSV: daar pakken zich donkere wolken samen en begint het in de verte al aardig te donderen. Jammer, want op misschien 2 overtredingen na heb ik geen moment het idee gehad dat de wedstrijd onsportief zou gaan worden ondanks de 0-5 tussenstand. Bij CDW daarentegen schijnt het zonnetje, waren er vandaag veel die een hoog rapportcijfer zouden scoren en is het voor het publiek op sommige momenten echt genieten. Zonder iemand tekort te doen wil ik er toch nog eentje extra in de spotlight zetten… Thijs Wiegers, al weken een zeer stabiele factor en de motor op het middenveld. Daarnaast is de bereidheid en flexibiliteit in de groep groot en we hopen dat dit ook blijft. Er moest geschoven worden en dat gebeurde… hulde! Wat ik nog ga opzoeken is bij hoeveel wedstrijden Lennard Nienhaus definitief bij de selectie moet blijven. Is dat 3? We hebben in ieder geval weer van hem genoten!

Mooiste doelpunt van de dag? Dat zag ik bij het tweede elftal waar Bryan van Engelen met een kanonskogel vanaf 35 meter de bal onderkant lat achter de keeper deed belanden. Ook het tweede won zijn wedstrijd (2-1 tegen Maarssen 2) en daarmee zijn er weer 6 punten voor de selectie van CDW te noteren dit weekend. Op naar de volgende wedstrijd, zaterdag 23 oktober thuis tegen Delta Sports dat thuis IJFC met 2-1 wist te verslaan, maar wetende dat meerdere spelers weer bij de selectie aansluiten hebben we er alle vertrouwen in.